Polisen ger grönt ljus för böneutrop i Växjö

INRIKES. Polisen har godkänt att muslimerna i Växjö ska få sända böneutrop via högtalare, oavsett budskap, en gång i veckan.

Polisen har godkänt Växjö muslimers ansökan om att få sända böneutrop i den lokala moskén en gång i veckan via högtalare. Moskén tillåts sätta upp högtalare som inte får överskrida 45 decibel inomhus i de bostäder och skollokaler som ligger i närheten eller 110 decibel utomhus och polisen har inte tagit hänsyn till vilket budskap som kommer att utropas. I beslutet står det även att polisen enbart tagit hänsyn till trafiken samt allmän ordning och säkerhet.

Andra synpunkter och intressen, såsom högtalarutsändningens innehåll, har inte beaktats då polismyndigheten ska iaktta principen om åsiktsmässig neutralitet”, skriver polisen.

Böneutropen kommer att få sändas i 3 minuter och 45 sekunder varje fredag mellan klockan 13-13.03 under sommartid och klockan 12 under vintertid. Beslutet träder i kraft direkt och gäller fram till maj nästa år.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur Islamiska centret i Växjö under flera år har sänt böneutrop utan tillstånd. År 2014 beviljades moskén att sända böneutrop vid ett enstaka tillfälle och har sedan dess inte fått något ytterligare tillstånd för böneutrop av polisen. Trots detta har man sänt ut böneutrop både under 2016 och 2017. Böneutropen har stört grannar i området och tidigare i år sa polisen att böneutropen kan ha utgjort brott mot ordningslagen.

Källa:
Polisen tillåter böneutrop via högtalare

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
7 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Karl A
2 år sedan

Bra! Dags för smålänningarna att inse vilka de när vid sin barm.

Fredrika
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Karl A

Kommer inte att ske. Makten ser till att öka förtrycket långsamt. Den kokta grodans krigföring. Som i vissa tyska städer kommer det så småningom att utökas till fem gånger om dagen. Med inslag av uppmaningar till araberna att våldföra sig på värdbefolkningen. Detta är en medveten och nödvändig komponent i folkmordet på oss. Ett hånfullt sätt att tala om för oss att de ser till att vi makar på oss. Vi ska utrotas. Det är det enda det handlar om. Men de som exekverar beslutet ser bara papperet framför sig. Med order (((utifrån))). Kriget pågår. Den 10 december 1922: ”Jag… Läs mer »

Jömpa
Jömpa
2 år sedan

R.I.P Växjö

nordbo
nordbo
2 år sedan

”Sveriges” regeringar har under lång tid arbetat febrilt med att utradera/skända/ svärta ner/köra över sveriges kulturarv från alla möjliga vinklar, då börjar svensken tillslut att bli väldigt loj och (((tolerant))) mot vansinnet.

Ökenreligioner är inte kompatibelt med vårt samhälle här – punkt slut!

Karl A
Karl A
2 år sedan

Röstfiskandet inför valet blir allt mer desperat. KD:s partiledare Ebba Busch Thor har beklagat beslutet om att tillåta böneutrop i Växjö. Tidigare har KD ansett att böneutrop handlar om religionsfrihet. Hon är även öppen för att samarbeta med SD i migrationspolitiken. Detta har fått kommunisternas partiledare Jonas Sjöstedt att gå i taket och yttra: ”Detta fega fiskande i grumligt vatten. Vi har sjuka som inte får sjukpenning, behövande som nekas assistans, gamla som inte kan leva på sin pension och akut bostadsbrist. Då går de igång på en högtalare i Växjö. Ynkedom.” Böneutrop handlar alltså bara om en högtalare enligt… Läs mer »

Sigfrid
Sigfrid
2 år sedan

Att polisen går ockupanterna till mötes är ingen överraskning dom har sedan länge valt bort att skydda svenska folket mot övergrepp.

Vera
Vera
2 år sedan

Som jag påpekade så var det et himla liv när Tyskarna ville anlägga en semesterby i Småland innan muren föll, men nu får de höra oljud i stället för tyska sånger, men smaken kan ju vara olika, tycker inte dagens Smålänningar om Allah ropen så tacka föräldrarna för det. Men det kanske ingår även ljudets lika värde som oljudets.