Pär Sjögren talare på Mynttorget – då hoppar ”Svärjevännerna” av

SJÖGRENGATE. När det stod klart att Pär Sjögren bjudits in för att tala om ”hets mot folkgrupp” och åsiktscensur på Mynttorget valde den ena tilltänkta ”Svärjevänner” efter den andra att hoppa av. Bland avhopparna finner man bland annat Stefan Torsell och Nordisk Ungdoms Patrik Forsén.

Överkryssade från vänster: Jan Tullberg, Patrik Forsén, Mikael Willgert och Stefan Torsell har lämnat återbud som talare inför söndagens manifestation på Mynttorget. Kvar är Dan Park, Pär Sjögren och Johan Widén.

Arrangörsgruppen ”Stockholmare för ett suveränt Sverige” presenterade under måndagen ett antal talare för en protest på Mynttorget i Stockholm på söndag. Bland talarna återfanns bland annat Nordiska motståndsrörelsens Pär Sjögren, som är chef över organisationen i Dalarna och Värmland.

På sin hemsida skriver arrangörerna:

Politiker har länge diskuterat om de ska kunna förbjuda NMR (Nordiska Motståndsrörelsen). Deras åsikter kommer mer eller mindre bli kriminella, när Sverige nu skrivit under Global Compact for Migration. Inte bara deras åsikter. All kritik mot invandring kommer mer eller mindre bli kriminellt. HMF-fallen lär öka lavinartat.

Därför har vi HMF som andra tema. Båda sakerna går nämligen hand i hand.

6 personer som deltog i NMR ´ s demonstration i samband med bokmässan i Göteborg 30 september 2017 har åtalats för HMF utan att ha sagt något – bara för att ha deltagit. En av dem var bara där som åskådare. Han hade civila kläder. Ingen Tyr-runa någonstans på sina kläder.

Vad åklagaren vill åstadkomma är ett totalt förbud för NMR att demonstrera.

Man kan lätt föreställa sig att de inte kommer nöja sig med att förbjuda NMR från att demonstrera. När / Om de väl lyckas förbjuda NMR så kommer de försöka förbjuda andra ”högerextrema” / ”främlingsfientliga” partier och organisationer också.

Det finns mycket att säga om NMR, men i detta fall är det bara en sak som är relevant. Att politikerna försöker ta bort deras lagliga rätt att demonstrera och yttra sina åsikter.

Det tänker iaf inte vi stå stillatigande och se på när det sker. Därför har vi bjudit in en medlem i NMR att tala denna gång.

Han var själv på plats i Göteborg och är en av de 6 som åtalats för HMF utan att ha öppnat munnen ens. Rättegången börjar någon gång i början av februari och åklagaren yrkar på fängelse för alla sex personerna. För att ha deltagit i en demonstration.

Det är inte mer än rätt att den person det gäller ska kunna berätta sin version med sina egna ord. Varför inte? Tror vi hans åsikter smittar? Nej, det tror vi inte. Vi är totalt trygga med våra egna värderingar. Vi är inte nazister. Men att ta avstånd från folk som vill Sveriges väl gör vi inte. Och vi vill inte kasta folk i fängelse för deras åsikter. Vi vill inte förbjuda folk med andra åsikter från att demonstrera.

Vi är väldigt glada att han ställer upp och kan berätta hur det står till med yttrandefriheten i Sverige idag. Det kommer att bli ett väldigt intressant tal. Det får man bara inte missa.

En efter en hoppar av
Men beskedet föll inte i god jord hos alla, inte heller bland samtliga övriga tilltänkta talare.

En som snart hoppade av var Patrik Forsén från Nordisk Ungdom/Skandinaviska förbundet. Enligt uppgifter till Nordfront ska Forsén ha meddelat att han inte tänker delta på en manifestation tillsammans med Pär Sjögren med motiveringen att Motståndsrörelsen ”oprovocerat gick till angrepp” mot en en grupp vänsterextremister som sökt sig till NU:s Karl XII-marsch den 30 november med syfte att stoppa den.

Invandringskritikern och sionisten Stefan Torssell – tidigare Zoltan Bundzik – meddelade också under måndagskvällen via sin Facebook, i ett långt raljerande inlägg, att han inte längre har för avsikt att delta under manifestationen på söndag. Torssell skriver att han inte vet om han är ”förbannad, besviken eller arg på sig själv”. Han menar att han tidigare tackat nej till att tala på Mynttorget på grund av ”den berömda magkänslan”, men att han likväl hade tackat ja fram till att han fått beskedet om att Sjögren skulle tala.

Stefan Torssell. Foto: Facebook.

”Jag googlade på namnet och förstod att han har en framträdande plats i rörelsen. Skulle jag gå armkrok med NMR? Har en del inte förstått ett smack vad jag står för?”, förklarar sionisten Torssell vidare och menar att arrangörerna ”försöker göra våldsideologin och människoföraktarideologin nationalsocialismen rumsren”.

Vad han menar sig stå för förklarar han också i sitt inlägg:

Jag är demokrat, hyllar de borgerliga friheterna, vill ha nationalstaten och välfärdsstaten i en öppen demokrati. Jag vill inte ha Annie Lööfs ljug i politiken och inte Socialdemokraternas kollektivistiska styrning av människor.

Inte heller Mp:s och Vänsterpartiets arrogans mot vanligt folk.

Fascism, nationalsocialism, kommunism och kulturmarxism är människors fiender. Numera även islamism.

Ett vanligt öppet fritt samhälle för Sveriges medborgare är vad jag önskar. Jag vänder mig inte mot människor. Men jag vänder mig mot att samverka med NMR.

Den våldsbejakande och människofientliga ideologin sionism tycks han dock inte ha några som helst problem att förknippas med. Under sommaren krävde Torssell exempelvis i flera artiklar på sajten Samhällsnytt att det då nybildade partiet Alternativ för Sverige (AfS) tog ställning för skurkstaten Israel och mot Palestina.

När Pär Sjögren gav svar på tal och ifrågasatte Torssells beslut att bojkotta söndagens manifestation svarade han att han istället ville ha ”samtal” med Nordiska motståndsrörelsen. Men när Radio Nordfront-medarbetaren Simon Holmqvist bjöd in till ett sådant samtal tackade han likväl nej.

Diskussion mellan Stefan Torssell, Pär Sjögren och Simon Holmqvist på Facebook. Klicka för förstoring.

Arrangörerna står upp för yttrandefriheten – vägrar vika sig

Trots den kontrovers som Stefan Torssell försökte skapa kring Sjögrens medverkan valde arrangörerna att stå på sig. Under tisdagen lät man publicera ett nytt inlägg där man försvarade Sjögrens medverkan, samtidigt som man skrev mer om det orwellianska åtalet mot bland annat Pär Sjögren rörande Göteborgsdemonstrationen 2017.

”Känns detta rimligt? Ska inte alla ha rätt att demonstrera i ett demokratiskt land?”, skriver man om åtalet, och fortsätter:

Är det rimligt att ”förbjuda symboler” eller ord för den delen? Bäst jag inte skriver vilka två ord jag tänker på, för jag misstänker att de är förbjudna. Runor är inget som NMR har hittat på. Det har vi faktiskt alltid haft i Sverige… Sedan så menar åklagaren även att demonstrationen ”som helhet påmint om 1930-talet”. Kan det bli luddigare än så?

Pär själv tror att han kommer dömas. Jag vill tro att han har fel. För en stat som dömer folk till fängelse för en symbol på en jacka vill inte jag bo i.

Hela saken låter helt bisarr. 1984 är här. Det är bara att inse. Varför ska man bry sig om hur det går för tokiga nassar, undrar någon nu? Men har ni inte märkt att HMF-avtalen bara avlöser varandra nu för tiden? Och det är långt ifrån bara NMR:are som åtalas – eller döms. Reagerade ni på den där meningen i FN-avtalet, där det står att Sverige ”lovar att eliminera främlingsfientlighet”.

Jag följde Alternativ för Sveriges valkampanj med stort intresse innan valet. VARJE gång en etablerad tidning skrev om dem så kallades de ”främlingsfientliga” eller dylikt. Ibland flera gånger i samma korta artikel.

Om du tror att staten kommer nöja sig med att förbjuda NMR? Tänk ett varv till!

De kommer förbjuda oss alla till slut. Alla som är kritiska mot massinvandringen. Det handlar inte om att NMR skulle vara så mycket mer ”främlingsfientliga” än SD-väljarna. Staten har skrivit under ett avtal där de lovar att ”eliminera” oss alla, som inte gillar massinvandring.

De av oss som nu inte står upp för NMR´s rätt att demonstrera, ska heller inte klaga när våra egna rättigheter tas bort, inom en ganska snar framtid.

Så ifall nu någon av er blivit ängsliga för att komma på söndag och inte vill demonstrera sida vid sida med NMR, så tycker jag ni verkligen bör tänka igenom den saken en gång till!

I en demokrati har alla rätt att yttra sig och att demonstrera. Det är faktiskt fundamentalt. Utan yttrandefrihet ingen demokrati.

Ytterligare avhopp – arrangörerna står fast
Trots detta fortsatte avhoppen från de så kallade Sverigevännerna under tisdagen. Mikael Willgert, en av de drivande bakom Swebb-tv och oftast betydligt mer radikal än de sedvanliga Sverigevännerna, valde att lämna återbud eftersom han fruktade att Sjögrens närvaro skulle kunna ”skada” Swebb-tv.

Även den invandringskritiske ekonomen Jan Tullberg kastade sent under tisdagen in handduken av okänd anledning.

Från den långa tilltänkta talarlisten står alltså endast, förutom Sjögren, konstnären Dan Park samt Folkets demonstration-grundaren Johan Widén kvar.

Widén har på Facebook skrivit att han känner sig trygg att delta i manifestationen eftersom Nordiska motståndsrörelsen inte arrangerat den och för att han menar Pär Sjögren är där som privatperson.

Den här ”guilt by association” skräcken måste få ett slut”, skriver Widén och fortsätter:

Jag respekterar yttrandefriheten och Pärs grundlagsskyddade rättigheter. Jag delar inte NMR:s åsikter men jag respekterar Pärs rätt att tala på söndag. Jag ska nämligen på söndag utnyttja samma grundlagsskyddade rättigheter och tala om åsiktsförtryck och censur.

Arrangörerna har också fortsatt vägra backa en tum och släppte under tisdagskvällen en ny poster för eventet.

På onsdagen publicerade Stefan Torssell även ytterligare ett inlägg där han försvarade sin bojkott av söndagens manifestation.

”Att Pär Sjögren, Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) sägs ställa upp som privatperson ser jag som hal och falsk retorik. Han är ledare för ett näste (en sektion) inom NMR. Han kan ställa upp i Let’s dance, Stockholm Maraton eller som klasspappa som privatperson, men inte i en politisk manifestation. Argumentationen är löjeväckande”, skriver Torssell.

Med det sagt menar han likväl att han respekterar att andra ”kommit till en annan slutsats”:

Jag kan förstå att Pär Sjögren vill berätta om att han riskerar att utsättas för en kommande rättsvidrig rättegång som gäller yttrandefrihet. Han hade enligt uppgift haft den nordiska runan Tyr (bokstaven T samt en nordisk gud) på sin klädsel, om jag har förstått saken rätt. NMR är de som först drabbas när Sverige blir alltmer repressivt.

Pär Sjögren: ”Deras avhopp talar för sig självt”
Till Nordfront säger Pär Sjögren att de som hoppar av på grund av att han ska tala hycklar.

— Det blir ju otroligt konstigt när folk som påstår sig vara ”oppositionella” anmanar samma retorik som dem man säger sig bekämpa, det vill säga nån form av beröringsskräck över att jag ska tala om censur och hets mot folkgrupp, säger Sjögren.

— Vissa av dem som hoppat av har ju sagt saker som jag helt och hållet håller med om och det gör det ju ännu konstigare faktiskt.

Pär Sjögren håller tal under en demonstration i Stockholm 2016. Foto: Nordfront.

Men trots alla avhopp är det inget han tänker lägga någon vikt vid under sitt tal om åsiktscensur på söndag.

— Nej det tänker jag inte, deras avhopp talar för sig självt. Det vi behöver nu är inte mer splittring utan att folk ställer upp på premissen för demon på söndag: Att våga stå upp för yttrandefrihet och mot åsiktsdiktatur.

Befinner du dig i Stockholm på söndag och vill se Pär Sjögren, Dan Park och Johan Widén tala? Kom då till Mynttorget klockan 14:00!

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
20 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
1 år sedan

Dessa ”Svärje-vänner” är verkligen ynkliga och patetiska fega skitstövlar.

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan

”Fascism, nationalsocialism, kommunism och kulturmarxism är människors fiender. Numera även islamism.”
-Stefan Torssel

Han är inte mindre än en folkförrädare som söndrar och härskar istället för att gemensamt samarbeta mot gemensamma mål när vi är på väg att utrotas. Han ställer sig hellre med förrädarna och folkmördarna istället för att kämpa för vårt folks överlevnad.

Sedan nämner han alla ism’er förutom den enda som han bryr sig om och tjänar, Sionismen.

Typiskt ”Svärjevänner”.

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Ethny

Ah, det nämndes i artikeln. Hann bara läsa så långt till hans citat innan jag kommenterade utan att läsa vidare. :)

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Avståndstagarkulturen är stark i detta land där intoleransen är en grundmurad stötesten. Ju mer mångkulturellt ett land blir desto mer intolerant. Medan kriget intensifiras. Jan Tullberg måste naturligtvis hoppa av av ideologiska skäl eftersom han är stor sionist och förbigår varje viskning om judisk makt med tystnad, liksom han vill tysta andra som talar om den.

Henrik Gustafsson
Redaktör
Nybörjare
1 år sedan

De som hoppat av är ryggradslösa i sin beröringsskräck. Indirekt eller direkt går de maktens ärende och agerar som kontrollerad opposition åt intressen som vill vårt folk illa. Man får hoppas att andra hederliga personer träder fram och tar deras plats.

Pierre
Nybörjare
Pierre
1 år sedan

Vafan har det tagit åt Nordisk ungdom egentligen?

Torssell lär klia sig i skägget när han inser att det förmodligen ligger (((vissa))) krafter även bakom Estoniasprängningen eller han kanske är irländarj*vel själv?

Erik
Nybörjare
Erik
1 år sedan
Reply to  Pierre

Det har alltid varit en grupp gammelmoderater med någerlunda rebelliska inslag. Så länge jag följt dem har inget som tyder på sann nationalism uppenbarat sig, dvs inom spannet 2015 till nutid. Innan de kanske var mer hederliga, dock inte nu.

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan

Bara en fråga? Eller snarare undrar om alla de som har hoppat av, ifall de gör det på order- / får betalt av ((()))? Eftersom de flesta som gör det har samröre- och / eller är pro-sionist

Samt någon sk ”Svärjevän” verkar ogilla våra kommentarer.

Tommy Olsen
Nybörjare
Tommy Olsen
1 år sedan

Når de hørte at selveste Pär Sjögren skulle holde tale, da tenkte de vel med seg selv at det var best at de lot Sjögren få lengre taletid. Det var riktig snilt av dem å tre tilbake for de store gutta. De vet sin plass :)

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Tommy Olsen

Jag föredrar hellre en Pär Sjögren som pratar mycket mer än 10.000 andra falska Sverige”vänner” som drar massa floskel och trams i en väldigt allvarlig situation, medan Pär talar klarspråk och utan att hyckla till skillnad från alla dessa ”vänner”

Lotta
Nybörjare
Lotta
1 år sedan

’Sverigevänner’ = sionistvänner??

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Lotta

Hörde rykten om att de som hoppat av ska diskutera med varandra ifall genitala preferenser är transfobiska och om det kan bli en ny norm i vårt ännu extremt anti-feministiska samhälle.

https://www.youtube.com/watch?v=k5GYlZKfBmI

Edit: Har svårt för att inte vilja slå huvudet mot väggen…

Erik
Nybörjare
Erik
1 år sedan
Reply to  Lotta

Så har det varit från början, trots alla fina ord och löften. Vad förväntar man sig av något som i största grad hör ihop med SD och mellanmjölksnationalism, dvs tjänande av (((internationella))) syften?

Philip
Nybörjare
Philip
1 år sedan

Jag hade tänkt donera pengar till Swebb-tv som gör utmärkta program och ofta tar upp att deras medverkande inte får komma tilltals och blir utfrysta och så kan Willgert nu inte ens tala på samma torg som Sjögren?
Tänk om Mikael Willgert!

Erik
Nybörjare
Erik
1 år sedan

Trevligt att se Dan Park stå pall, det förväntade man sig av honom varesig han kan räknas som en sann nationell eller ej.

André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
1 år sedan
Reply to  Erik

Han är knappast nationell (han har dessutom predikat för ”Förintelsen” vid ett tillfälle) men däremot rättvis överlag.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Beröringsskräcken visar sina troll.

Victor
Nybörjare
Victor
1 år sedan

Haha! Just vad man kunde förvänta sig ja av denna typ av personer.

Jim
Nybörjare
Jim
1 år sedan

Vilka jävla kärringar dom är!
Lika bra dom håller sig ifrån talarstolen för gott eller ansluta sig till den enda sanna rörelsen, OCH stå upp för sitt folks bästa.

Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Dom idioterna vet tydligen inte vilken tjänst dom motståndarna genom att hoppa av, tycks vara infiltrering . Nu vet vi i alla fall vilka som står på sig och vilka som vi skall betrakta som värdelösa mesar. I alla fall är avhopparna inte bättre än regeringen med sin
sandlådepolitik