Nya skyddsvästar handikappar polisen

POLISEN. Tryck mot halsen, smärta i rygg och nacke, avslitna senor och förlamande skador. Så beskrivs Polisens nya skyddsvästar.

Polisens skyddsvästar gör det svårt för poliserna att nå sitt vapen och passar inte om man har bröst. Generellt sett passar inte utformningen svenskar. Men skyddsvästarna ska användas av alla poliser när de har yttre tjänst, i upp till tio timmar i sträck.

— Man har problem med att ta sig ur bilen, greppa sitt vapen, greppa ratten. Västen trycker på insidan av överarmen, säger Åsa Wulff som är huvudskyddsombud i norra Skåne.

— De upplever tryck mot halsen när de sitter i bilarna och har beskrivit hur de måste ta tag och häva sig ur bilen för att resa sig. När de håller i ratten trycker också kanten på västen mot överarmens insida och skapar obehag.

När nu polismyndigheten ska skaffa nya skyddsvästar har man bestämt sig för en modell som är ännu sämre än de förra hårt kritiserade skyddsvästen. Anledningen är att den sämsta skyddsvästen också är den billigast, vilket är det viktiga för cheferna i Stockholm.

— Jag gjorde illa mig på en övning där västen hindrade min rörlighet i axeln och när jag gjorde en rörelse så blev det som att jag stukade axeln så jag kunde inte röra den, säger Erika Leppäniemi som är polisassistent och lokalt skyddsombud i Luleå och Boden.

En annan polis slet av en sena mellan biceps och bröstmuskeln i samband med ett ingripande.

— Polisen valde den skyddsväst som fick sämst betyg av poliser som testat den. Skyddsorganisationen är frågande till valet, skriver Polisförbundet på sin hemsida.

Varför det blivit ett sådant kaos inom Polisen kan ingen svara på.

-Jag trodde att vi skulle komma ifrån det med den nya organisationen [som skapades av den våldsbrottsdömde vänsterextremisten Dan Eliasson], men det är värre än någonsin, säger Roger Östergren som är huvudskyddsombud för över 5 000 poliser i Region Stockholm.

— Man vet inte riktigt vem som är ansvarig. Det tar tid att utreda vem som ska ha frågan, säger Roger Östergren.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Jag tror de skulle ha färre av dessa problem om de inte var så ivriga att få ut kvinnor på patrull. Jag menar, vad gör de där ute egentligen? Polisuppdraget är ett mansjobb. Snart nog kommer de väl kräva att alla medborgare bär någon form av elektronisk boja så att de kan gripas med en knapptryckning, så att även kvinnor klarar av detta jobb.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  _DH_

Jag anser inte heller att kvinnor ska arbeta som poliser i yttre tjänst, förutom de som klarar samma fysprov som gäller för män. Men i det här fallet handlar det om att polisen köpte in den väst som hade sämst testresultat, för att spara pengar. Den är antagligen tillverkad i Kina eller Sydkorea och passar inte europeiska kroppar.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Låter underbart. Detta kan bli en ögonöppnare för ett antal poliser som inser hur hunsade och utnyttjade de är av ett (((system))) som ät totalt likgiltigt inför sina medborgare. Samtidigt som (((systemet))) vill ge amnesti åt 9000 kriminella afghaner till en direktkostnad av 2,9 miljarder kronor och en livstidskostnad som kan hamna på 90 miljarder kronor (enligt norska statens beräkningar som visar att ointegrerbara invandrare från tredje världen kostar staten 10 miljoner/skalle under deras livstid). När det gäller folkutbytarna synes resurserna var outtömliga, men att kosta på den svenska poliskåren några miljoner till funktionella arbetskläder, det finns det inga resurser… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Klena och odugliga gnällspikar.

Vad ska de med skyddsvästar till, för den delen?

Påstår åsiktspolisen helt plötsligt att det skulle finnas farliga terrorister & grova våldsbrottsningar i Sverige, eller?

I så fall, varför röstade 82% av poliserna för att Sverige ska ta emot alla dessa terrorister & grova våldsbrottslingar?!

Nej, ni snutuslingar har själva röstat för terror och våld! Så kryp nu i de skyddsvästar ni själva har röstat för, och sluta med ert ynkliga, patetiska och rent löjliga kvidande!

https://vk.com/guttersnipe_publications_inc?w=wall-157237914_465

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Det stämmer ju faktiskt att snutarna röstat för både det samhälle de jobbar i och de skyddsvästar som de nu tvingas bära, så det är bara att bita ihop eller skaffa sig ett annat jobb där de slipper vara (((systemets))) knektar.

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
2 år sedan

Jobbigt för denna yrkesgrupp som redan innan var mentalt handikappade!

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan
Reply to  Slipsen

Helt rätt nu blir dom både fysiskt och psykiskt handikappade.

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan

Under en nationalsocialistisk regering vore det mycket bättre för poliser, men de flesta poliserna förstod ännu inte nationalsocialismen.