Rikspolischefen krossade skyltfönster – dömdes för politiskt motiverad brottslighet

POLISEN. Rikspolischefen Dan Eliasson är dömd för våldsbejakande extremism. Som ung punkare krossade han skyltfönster, i politisk syfte för att skapa anarki i samhället, rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Som ung ville Dan Eliasson ha anarki. Nu styr han svensk polis på uppdrag av en feministisk regering. Skärmbild: youtube.com.

Sveriges politiskt motiverade rikspolischef Dan Eliasson är dömd för våldsbejakande extremism. Det var omkring 1980 som Dan Eliasson dömdes i Hedemora Tingsrätt för att i ett vänsterextremt syfte ha slagit sönder ett skyltfönster för en lokal småföretagare som utpekats som ”kapitalist”.

— Det var nog inte bara ett skyltfönster. Om jag inte missminner mig ansåg han och hans gäng att de mer etablerade företagarna, bland annat en färghandel, representerade kapitalismen. Han pangade det här skyltfönstret eftersom de ville bedriva kamp mot kapitalismen, säger den kände polisen Peter Springare som arbetade som polis i kommunen.

Peter Springare berättar även att det förekom knark i det gäng som rikspolischefen spenderade en stor del av sin fritid tillsammans med:

— De var de här klassiska avvikarna som ville framhäva någon anarkistisk anda … det var i de här grupperingarna det fanns drogliberala strömningar, de rökte mycket hasch och de experimenterade med olika droger, säger polismannen Springare utan att peka ut rikspolischefen personligen.

Rikspolischefen har själv bekräftat uppgifterna. Enligt hans egen analys var den våldsbejakande extremismen en del i ett typiskt manligt beteende som han menar att ”alla män” går igenom, på ett sätt eller ett annat. Därför har han stor förståelse för dagens unga kriminella, och vill helst inte döma människor.

— Jag är glad att [rikspolischefen] Eliasson bröt sin kriminella bana. Det är bra att han ändrade sig i ett tidigt stadium, det skulle kunna ha gått mycket illa för honom om han fortsatte på inslagen väg, kommenterar Springare.

I sociala medier kommenteras nyheten flitigt. Vissa bedömare oroar sig för om den vänsterextreme rikspolischefen kanske fortfarande önskar förändra samhället i anarkistisk riktning. Andra menar att kaoset inom polisens organisation beror på en slump och att det inte är ideologiskt motiverat.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Det var uppenbarligen mycket avsiktligt man utsåg detta patrask till rikspolischef – för han är en person man kan lita på kommer förstöra samhället.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan
Reply to  _DH_

Han verkar fortfarande vilja ha anarki i samhället. (De Onda) har valt honom för att detta ska kunna bli verklighet. Kanske för att de ska kunna gå in med Natostyrkor när det är undantagstillstånd. Sverige ska bli terrorstat. Eller det nya Palestina. Där fick vi för att ha erkänt det riktiga Palestina som legitim stat.

Rebecca
Nybörjare
Rebecca
2 år sedan

Peter Springare har fel; Eliasson bröt aldrig sin kriminella bana. Men det tar sig ett annat uttryck idag.

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan
Reply to  Rebecca

Just det, han fortsätter att krossa skyltfönster nämligen fönstret utåt världen med det ärligaste och vackraste folket – den reklamen är förbi –

Sverker
Nybörjare
Sverker
2 år sedan

När vi numera VET att världens Über-kapitalister pröjsar direkt till Marxister & vänsterdrägg för att dom skall springa och t.ex panga fönster för plutt-kapitalister, så borde väl poletten trilla ner? Om den inte trillar ner, så finns bara en orsak, låg IQ.

Tobias
Nybörjare
Tobias
2 år sedan

Dan Eliasson Folkförädare

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Eliasson är tillsatt av främmande makt för att se till att våldtäkterna mot etniskt svenska kvinnor och flickor inte utreds.

Andreas
Nybörjare
Andreas
2 år sedan

Han wallraffade förstås bara. Tills han blev tagen i örat.

Ingemar
Nybörjare
Ingemar
2 år sedan

Slödder!

trackback
Nybörjare

[…] omfattning drivs av tre grupper: Den vänsterextrema myndigheten MSB ledd av den för våldsbejakande extremism dömde Dan Eliasson, länsstyrelsernas representanter, och […]