Nya Dagbladet uppmärksammar situationen i Finland

MEDIA. Som enda alternativmedia har Nya Dagbladat uppmärksammat den oroväckande situationen i Finland där Polisstyrelsen har väckt talan om att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen i landet.

Trots att alternativmedia i Sverige ofta säger sig vilja stå upp för yttrandefrihet så har intresset av att uppmärksamma situationen i Finland, där en politiserad polisstyrelse på juridisk väg försöker att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen, varit sval.

Nya Dagbladet är dock ett undantag som under gårdagen skrev en artikel i ämnet. Man tar även upp det faktum att detta försök till inskränkning i yttrande- och föreningsfriheten även kan komma att drabba dem som inte sympatiserar med Motståndsrörelsen.

Nyligen stängde också change.org ned den namninsamling som startats för att försöka stoppa finska Polisstyrelsens försök. Motiveringen var att det var ”hate speech” att hävda att det är fel att förbjuda politiska organisationer. Närmare 2 000 personer hade då skrivit på för yttrandefrihet i vårt östra grannland.

En ny namninsamling via en annan tjänst har nu startats, vilket dock innebär att alla tidigare underskrifter har försvunnit. Vi vill därför uppmana alla som skrivit under även på den gamla namninsamlingen att göra så igen. Sprid också listan via sociala medier och till vänner och bekanta.

Skriv under HÄR.

Källa:
Polisen vill förbjuda politisk organisation

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om