Change.org försöker stoppa Motståndsrörelsens kampanj för yttrandefrihet. Ny namninsamling startad – SKRIV UNDER HÄR!

YTTRANDEFRIHET. I måndags startades en namninsamling för att inte förbjuda Motståndsrörelsen i Finland. Då denna raderats av yttrandefrihetens fiender startas nu en ny.

Sidan Change.org, som namninsamlingen var upplagd hos, skriver på onsdag eftermiddag i ett e-post till organisationen att de tagit bort vår sida med hänvisning till att den innehåller ”hate speech” och att den bryter mot deras regler om att inga texter som publiceras på sidan får ”attackera eller baktala hela grupper av människor baserat på deras ålder, hudfärg, handikapp, etnicitet, könsidentitet, nationalitet, ursprung, ras, religion, kön, sexuell läggning, medicinskt tillstånd eller social ställning.”

Någon motivering till vad det var i texten som på något vis bröt mot detta framgår inte och än så länge har inget svar mottagits efter att detta ifrågasatts. Namninsamlingen hade hunnit komma upp i över 1500 namn innan den stoppades.

Nu startar vi en ny insamling på en annan sida och uppmuntrar alla yttrandefrihetsälskande människor där ute att visa vad ni tycker om detta censurbeteende genom att dels skriva på själva igen, men också genom att övertala en vän att göra det så att vi når ännu fler namn i snabbare tempo.

HÄR KAN DU SKRIVA UNDER! (och läsa samma text som change.org tyckte var ”hate speech”)

Här kan du höra av dig till change.org via e-post och berätta (på engelska) vad du tycker om att de stoppade vår namninsamling: help@change.org

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om