Nya bisarra trenden – vita och poliser ber om ursäkt och knäböjer inför svarta

USA. En ny trend har uppstått i landet där vita visar underkastelse inför svarta.

På Twitter har flera uppmärksammade videor spridits där i huvudsak vita visar underkastelse inför svarta.

En film visar hur vad som verkar vara en grupp vita kristna knäböjer inför svarta trosfränder och ber om ursäkt för ”år efter år av rasism”, samtidigt som många av de svarta står och gråter.

En annan video visar hur poliser knäböjer inför svarta och andra demonstranter, varav många är maskerade.

Den nya trenden kommer efter att USA de senaste dagarna skakats av våldsamma kravaller runt om i landet. Kravallerna startade efter en rad medialt uppmärksammade händelser, där två fall slutade med döda svarta.

Det mest kända av dessa fall var George Floyd, som dog under ett polisingripande förra veckan. Initialt trodde många att det hade att göra med att en polis kvävde honom genom att sätta knät mot Floyds hals, något som visade sig inte stämma enligt obduktionen. I stället tros dödsorsaken ha varit att tidigare hälsoproblem aktualiserats och förvärrats av att polisen höll fast honom.

Runt om i världen upprörs många nu över vad de kallar vitas våld mot svarta, trots att mellanrasligt våld enligt officiell statistik domineras av svartas våld mot vita.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Wäring
Nybörjare
Wäring
2 månader sedan

Nu njuter juden. Och inte ett ord om att det var juden som skötte slavaffärerna av de svarta, inte ett ord om att svarta och indianer kunde äga svarta slavar. Och förstås inte ett ord om att även vita togs som slavar till USA.

Erik
Nybörjare
Erik
2 månader sedan

Utläser jag datan felaktigt eller är siffrorna på amerikanska regeringens sida helt annorlunda än stapeldiagramet som visas i artikeln här som refererar till just regeringens undersökning? Enligt det jag hittade så är det latino-amerikaner som är mest våldsamma mot vita förutom vita själva. Svart våld mot vita utgör bara 10.6% av rapporterade brott, medan latino-amerikaners våld mot vita är 28.2% av rapporterade brott. Dock vet jag inte hur pass mycket man vågar litar på statistiken, vi vet alla att USA också är anti-vitt.
https://www.bjs.gov/content/pub/pdf/cv18.pdf

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 månader sedan

Vi har nu (tyvärr) sett en äckligt motbjudande skitfilm som visar en bunt kissnödiga vita kristna ynkryggar som knäböjer inför en hoper negrer, samtidigt som negrerna förbereder sin middag runt hörnet.

Detta nedan är en film som borde visas och inte ovan visade skit:

https://vk.com/videos-157237914?q=canni&z=video-157237914_456239176%2Fclub157237914

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 månader sedan

Finns ingen orsak att knäböja för att en kriminell neger dött bara ren sanering skulle behövas mera av sådant även i andra länder.Det ska alltid tyckas så mycket synd om avskum drabbas av rättvisa och det är till stor del journalisternas fel då dom alltid fulvinklar till patraskets fördel.