Obduktionen bekräftar: George Floyd kvävdes inte till döds

USA. Afrikanen George Floyd påstås ha dödats i måndags i samband med att poliser höll fast honom på marken under ett gripande. Nu bekräftar obduktionen att han inte kvävdes till döds, dödsorsaken är snarare tidigare hälsoproblem. 

Demonstration för Floyd. Foto: Fibonacci Blue (CC BY 2.0)

Under veckan har våldsamma upplopp plågat flera amerikanska städer, detta på grund av det påstådda mordet på afrikanen George Floyd. Organisationen ”Black Lives Matter” menar att Floyd ska ha kvävts ihjäl i samband med att poliser höll fast honom mot marken under ett gripande. I videon på händelsen syns en polis hålla sitt knä mot Floyds nacke.

Floyds obduktion visar däremot att dödsorsaken inte var kvävning. Enligt en rapport från Hennepin County Medical Examiner var dödsorsaken att tidigare hälsoproblem förvärrats av att poliserna höll fast honom. Vidare presenteras att Floyd hade akut hjärtsvikt såväl som en kranskärlssjukdom. Det fanns heller inga fysiska bevis för att varken kvävning eller strypning, rapporterar Washington Times.

Polisen ska ha gripit Floyd efter att han stulit varor från en butik. Han gjorde motstånd när poliserna skulle få honom att sätta sig i polisbilen och hamnade sedermera på marken, där poliserna höll fast honom.

Under hela händelsen klagade Floyd över att han hade svårt att andas. När en av poliserna kollade mannens pulls kunde de inte hitta någon och Floyd fördes till sjukhus där han senare dödförklarades.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
4 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Child-Of-God
Child-Of-God
1 månad sedan

som om inte världen redan hade ögonen öppna för falska dödsintyg!

risk att detta kommer leda till ännu fler oreda

Harald
Harald
1 månad sedan
Reply to  Child-Of-God

Helt rätt.

Fredrika
Fredrika
1 månad sedan

Grace säger,,om jag förstod rätt, att Black Floyd greps när han försökte handla med falska sedlar.

https://youtu.be/8Ww7hpRqWyk

Sigfrid
Sigfrid
1 månad sedan

Floyd var helkriminell och fick vad han förtjänade borde skett mycket tidigare.