Ny homoerotisk altartavla på plats i Malmökyrka

KULTURMARXISM. En ny kontroversiell tavla av Ecce Homo-konstnärinnan Elisabeth Ohlson har tagit plats i S:t Pauli kyrka i Malmö. Istället för den omdiskuterade ”Paradiset” som togs bort i december, har en kopia av ”Nattvarden” hängts upp.

En kopia av ”Nattvarden” av Ecce Homo-konstnären Elisabeth Ohlsson har hängts upp i S:t Pauli kyrka i Malmö. Skärmbild: Youtube.

Efter endast tio dagar togs Elisabeth Ohlsons homoerotiska altartavla ”Paradiset” i december bort från kyrkorummet, där den fått en plats nära altaret i S:t Pauli kyrka.

Tavlan – som visar Paradiset med homosexuella och rasblandade par istället för Adam och Eva – invigdes den första advent som ”den första HBTQ-altartavlan”.

— Tavlan visar att guds kärlek omfattar alla människor, att alla människor är skapade till guds avbild. Där ingår också att människor är skapade till att älska andra människor av samma kön, sade då prästen Helena Myrstener, som lobbat för att altartavlan skulle hamna i Malmö.

Kyrkoherde Per Svensson beslutade dock att den omdiskuterade tavlan skulle tas bort med förklaringen att det var problematiskt att en transsexuell kvinna på tavlan gestaltade ormen i Paradiset, vilken traditionellt sett står för ondska.

Nu har tavlan ersatts av en annan, minst lika kontroversiell tavla av Ohlson. Det är en kopia av ”Nattvarden” som ingick i utställningen Ecce Homo.

— Det är för att visa på vårt fortsatta och oförtröttliga engagemang i frågor som rör HBTQ, kommenterade Myrstener.

Källa:
Omdiskuterat verk ersätter ”Paradiset” i kyrkan

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
GrottbjörnenPeterKlausVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Den traditionella kristendomen har förvandlats av PK präster till snuskendomen, helvetjua !!

Klaus
Medlem

Tavlan passar till ”rödljusmiljon” i Hamburgs stadsdel St.Pauli.

Peter
Medlem

HBTQ är, anser jag, brott mot Livet, som borde straffas med döden! Och värre ändå, att propagera för det! Av respekt för Gud, skall ”Gud” inledas med stor bokstav!

Grottbjörnen
Medlem

Ur askan i elden, men inget jämfört med elden som väntar dessa sodomiter