Kontroversiell HBTQ-altartavla flyttas från kyrka i Malmö

KULTURMARXISM. Den kulturmarxistiska homoerotiserande altartavla som den första advent invigdes under triumfartade former i S:t Pauli kyrka i Malmö har plockats bort från kyrkan.

Den homoerotiska HBTQP-altartavla som invigdes i S:t Pauli kyrka i Malmö den första advent, har nu plockats bort från kyrkan. Faksimil: Mynewsdesk.

Det är Elisabeth Ohlsons HBTQ-tavla ”Paradiset”, invigd den första advent i S:t Pauli kyrka i Malmö, som nu tagits bort från kyrkan efter att ha hängt vid altaret i endast tio dagar.

Beslutet att ta bort tavlan fattades av kyrkoherde Per Svensson som är högsta ansvarige för Svenska kyrkan i Malmö.

— Vi har lyssnat på den kritik som framkommit. Och vid närmare analys av tavlan, har jag som ytterst ansvarig för Svenska kyrkan i Malmö, beslutat att låta tavlan få en annan slutgiltig placering än i kyrkorummet då tavlan har för många obesvarade frågor, säger kyrkoherden i ett pressmeddelande

Förklaringen till att den kontroversiella tavlan tas bort är att ormen i paradiset framställs av en transperson på tavlan.

— Att det finns en orm, vilket av tradition står för ondska, och att den dessutom övergår i en transperson gör att en tolkning kan bli att en transperson är ond eller djävulen. Det kan Svenska kyrkan absolut inte stå för, förklarar kyrkan i pressmeddelandet.

Det ska även vara problematiskt att de äpplen som förekommer på tavlan symboliserar kunskap och att det inte framgår ”vems kunskap bilden vill berätta”.

Att Adam och Eva i tavlan utgörs av två rasblandade homosexuella par, har kyrkan dock inga problem med.

Källa:
Svenska kyrkan ändrar sig om hbtq-altartavla

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HaraldEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

— Vi har lyssnat på den kritik som framkommit. _____________________________________________ — Att det finns en orm, vilket av tradition står för ondska, och att den dessutom övergår i en transperson gör att en tolkning kan bli att en transperson är ond eller djävulen. Jag tror inte på det där. Jag tror endast det är ett svepskäl som denna vedervärdiga dekadenta globalistlakej Per Svensson inom sionistiska frimurarorden (((”Svenska” Kyrkan))) får en att tro. Jag tror snarare att det handlar om en rent allmänt negativ kritik gentemot denna dekadenta homo-tavla och budskapet i sig. Inte vad de nu försöker påskina det som,… Läs mer »

Harald
Medlem

Svenska kyrkan är en satanistisk kyrka så de där tölparna som nyligen lät registrera en Djävulkyrka kunde bara blitt medlemmar i den vanliga svenska porr- och homosexkyrkan som ju hellre talar om allas rätt till homoerotiska utsvävningar än om Jesus lära. Som förresten enligt den satanistiska svenska kyrkan kanske var bög och i egenskap av feministisk människogud lika mycket kvinna som man. Den där förbannade altartavlan hade gjort (((Channa Bankir))) glad men den ska naturligtvis användas offentligt i folkmordet mot de anständiga svenskar som försöker vara gudfruktiga. Jag ber att den gode guden straffar den onda prästen som såg ankomsten… Läs mer »