Norrköpingspolisen ber om hjälp att hitta åsiktsbrottsling bakom antisemitisk skämtattack

NORRKÖPING. Under natten till ”förintelsens” minnesdag hittades en resväska med Davidsstjärna och innehållandes tvålar och antisemitisk satir utanför Norrköpings stadsmuseum, som för tillfället har en antinationalsocialistisk ”utställning”. Skämtet utreds nu som ”hets mot folkgrupp” av Norrköpingspolisen som efterlyser tips från allmänheten.

Nordfront rapporterade tidigare i veckan om en ”skämtattack” mot Norrköpings stadsmuseum, som i söndags invigde utställningen ”Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu”.

Under natten mot den 27 januari, som av judar och sionister firas som ”Förintelsens minnesdag”, hade någon lämnat en resväska utanför museet. Resväskan pryddes av en så kallad Davidsstjärna och innehöll bland annat tvålar, glasögon och antisemitisk satir.

— Vidrigt. Förskräckligt. Det var så otroligt uttänkt, det var skrämmande. Jag blev illamående, sa Ellika Kyndel, museipedagog och projektledare, efter att ha upptäckt väskan.

Nu utreds skämtattacken som hets mot folkgrupp av Norrköpingspolisen, som gärna vill ha allmänhetens hjälp att få tag i åsiktsbrottslingen bakom tilltaget.

— Vi är behov av vittnen. Har man sett något misstänkt vid Holmbrogränden klockan 16 på söndagen den 26 januari får man gärna höra av sig till oss, säger Bo Köpberg vid polisen.

Källa:
Såg du något misstänkt vid museet?

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
6 månader sedan

hahaha..hohoho…hihihi…!

Det var jag som gjorde det..

Nä, jag bara skoja…

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
6 månader sedan
Reply to  Anders Jonsson

Du verkar bra sugen på finkabirum ;)
Men jag antar att vi alla nationella är misstänkta, trots att motståndsrörelsen motsätter sig slika hyss.
Att sätta upp lappar och annat i informationssyfte är mer seriöst, trots att hysset var roligt, nu fick ju polisen avbryta annan spaning på sprängningar, skjutningar och slikt och påbörja jakten på de riktigt grova förbrytarna.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
6 månader sedan

Det framgår inte om väskan var av skinn!
Glasögon? Jag känner mig inte särskilt förnärmad, eller hetsad mot.
Svenne banan borde väl vid det här laget förstå vilken ”folkgrupp” som ligger bakom alla antihets kampanjer.
Ett helt vanligt pojkstreck brukar det heta när värre saker, av ickevita vuxna män, drabbar svenne banan, men det är ju klart, svenne får man ju göra vad man vill med, det är därför fulingarna är här.

Vera
Nybörjare
Vera
6 månader sedan

Sverige har blivit tråkig. Humor – åsiktsbrott, Clowner – kamp mot rasism, vitsar – hatbrott – Auschwitz – förblir auch ein Witz hos vissa Berlinare men här jämmer och oändlig klagan i Svt.