MUF i ”Pridekupp” – överlämnade ny regnbågsflagga till Sölvesborgs kommunhus

BLEKINGE. Efter nyheten om att Sölvesborgs kommunhus inte längre kommer att hissa homolobbyns flagga under Pride har den interna kritiken mot kommunens moderater varit hårt. Moderata ungdomsförbundet har nu också överlämnat en ny Prideflagga till kommunhuset.

Det politiska styret i Sölvesborg – som leds av Sverigedemokraterna – beslutade nyligen att kommunen skulle sluta hissa en så kallad regnbågsflagga vid kommunhuset i samband med att det hålls Prideparader i staden. Förutom SD sitter Moderaterna med i kommunens majoritetsstyre, vilket lett till en stark intern kritik från moderater från andra delar av landet.

Kritiken har bland annat kommit från Moderaternas ungdomsförbund, MUF. Under måndagen reste också MUF:s ordförande Benjamin Dousa tillsammans med förbundets Blekingeordförande Johannes Thernström till Sölvesborg för att överlämna en ny Prideflagga till kommunhuset.

SVT kallar överlämnandet av den nya flaggan för en ”Pridekupp”, men det är oklart vad kommunen ska använda den till då det finns ett politiskt beslut om att endast hissa den svenska flaggan vid kommunhuset.

Tanken var dock att överlämna flaggan direkt till Moderaternas starke man i kommunen, kommunalrådet Paul Andersson. Han var dock inte på plats för att ta emot gåvan, som istället togs emot av en kvinna i receptionen.

— Den bild som nu målas upp av Blekinge är inte mitt Blekinge. I samband med Pride borde det vara en självklarhet att hissa Prideflaggan. Att vi då tar ett steg tillbaka i Sölvesborg är beklagligt, kommenterar Johannes Thernström.

Benjamin Dousa länkar på sin Twitter till nyheten om ”Pridekuppen” med kommentaren ”Sveriges viktigaste frihetsrörelse”.

Källa:
Ungdomsförbundets Pridekupp – överlämnade flagga i kommunhuset

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Per_DH_Child-Of-GodJan HjelmVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

MUF Moral Utrotnings Förespråkare

Jan Hjelm
Medlem

Kommunens beslut var inte att förbjuda prideflaggan utan att kommunen endast ska flagga med svenska flaggan under de allmänna officiella flaggdagarna under året.

Jag ser det som ett klokt beslut och inte ”exkluderande” som homolobbyn vill hävda. Alla svenskar är inkluderade när det flaggas med svenska flaggan. Övrig tid skall det inte flaggas alls (eller möjligen med en flagga med kommunens vapen). Sedan finns det speciella tillfällen som när kommunen tar emot utländska besök då man kan hedra dem med att hissa deras nationsflagga.

Child-Of-God
Medlem

varför man nu ska inkludera bögar och perversa.. men annars håller jag med.

_DH_
Medlem
_DH_

Å, hur detta före detta konservativa parti har urartat. Jag menar, det var ju vid sidan av (C) en gång i tiden svensk konservatisms ryggrad.

Tycker de borde ha bytt sitt namn också när de övergivit allt de tidigare stod för. Vad sägs om ”BLUFF”, med B för bisexuell, och L för lesbisk. Jag menar, då får de ju med dessa saker i den faktiska partiförkortningen!

Per
Medlem

Dagens M är f-n mer kulturmarxistiskt vulgo-liberala än Mp var på 90-talet; både vad gäller moderparti och ungdomsförbund.

Dom är kort och gott lika infiltrerade av samma intressen som övriga 8-klöver partier.