Ingen Prideflagga vid Sölvesborgs kommunhus

BLEKINGE. I Sölvesborg kommer inte längre den så kallade Prideflaggan att hissas vid kommunhuset, vilket den gjort i samband med Pridespektakel sedan 2013. ”I fortsättningen får endast den svenska flaggan hissas”, säger kommunalrådet Louise Erixon (SD).

Prideflaggan tas ner för gott vid Sölvesborgs kommunhus.

De styrande partierna i Sölvesborgs kommun, med Sverigedemokraterna i spetsen, har beslutat att Prideflaggan inte längre ska hissas i samband med att det hålls så kallad Pridefestival i kommunen.

— I fortsättningen får endast den svenska flaggan hissas, kommenterar Jimmie Åkessons sambo Louise Erixon (SD), som är kommunalråd i Sölvesborg.

Beslutet bekymrar den socialdemokratiskt ledda oppositionen, som beklagar sig över att kommunledningen ”inte vill visa solidaritet med HBTQ-rörelsen”.

Även den lokala lögnpressen upprörs över det fräcka beslutet om att inte hissa homolobbyns fana vid kommunens maktcentrum. Blekinge Läns Tidning (BLT) förfasar sig över att bara den svenska flaggan kommer att hissas i fortsättningen.

Erixon menar dock att man har stöd för beslutet bland kommunens invånare.

— För oss är traditionen viktig, och jag vet att många av våra äldre kommuninvånare delar den uppfattningen, säger hon.

Hon menar också att det inte är lämpligt att kommunen tar politisk ställning för en viss lobbygrupp.

— Kommunen ska som officiell institution hålla en neutral hållning, menar Erixon.

BLT skriver dock i en ledare att ”rätten att älska den han eller hon vill, oavsett kön” – som man påstår är vad Prideflaggan står för –  inte är något man bör förhålla sig neutral till.

Vidare beklagar sig BLT över att den politiska ledningen i Sölvesborg har beslutat att ”placera nyanlända utanför kommungränsen”, samt att utmanande samtidskonst ska väljas bort – det senare syftar på ett beslut om att kommunen ska satsa på konst som flertalet människor uppskattar istället för exempelvis så kallad menskonst.

Källor:
Ingen mer prideflagga på Sölvesborgs stadshus
Är du stolt nu, Louise Erixon (SD)?

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
10 månader sedan

Helt rätt att förbjuda bögflaggan på officiella byggnader vill någon pervers ha den hemma i vardagsrummet så är det helt okej.

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
10 månader sedan

Helt rätt!
Prideflaggan och allt den står för är ett klart och tydligt politiskt ställningstagande och kommunledningen ska inte hissa den ena eller andra flaggan utan i så fall den svenska(Tyrrunan är nog uteslutet i nuläget tyvärr). Oavsett färg på en kommunledning så är ju det i sig ett politiskt ställningstagande naturligtvis men det blir fel om vissa kommuner tar så tydligt ställning för pride och dess regnbågsflagga. Alla omfattas ju faktiskt inte av den heller…

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
10 månader sedan

må detta sprida sig. i Jesu namn. Amen.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
10 månader sedan

I Stockholm är det helt hopplöst. Man kan nästan inte gå in en vanlig liten affär utan att någon maffia sett till att de har sådana där flaggor. Stockholm är ockuperat under främmande flagg.

Lotta
Nybörjare
Lotta
10 månader sedan

BRA!!!