Minecraft ska översättas till älvdalska

IT. Det omåttligt populära datorspelet Minecraft ska översättas till älvdalska.

Onlinespelet Minecraft, som utvecklades av svenske Markus “Notch” Persson, har sedan det lanserades 2011 sålts i över 23 miljoner exemplar och blivit ett av dataspelshistoriens mest populära spel genom tiderna.

Nu pågår arbetet med att erbjuda en ny översättning av spelets innehåll – till älvdalska. Totalt ska 16 000 rader text översättas till älvdalska.

Projektet med att översätta Minecraft till älvdalska har uppskattats av Föreningen för älvdalskans bevarande, Ulum Dalska.

– När översättningen är klar och godkänd av Ulum Dalska så kan vem som helst i hela världen spela Minecraft på älvdalska. Det här är ett väldigt stort steg mot att barnen ska kunna använda Minecraft för att lära sig älvdalska, säger Christopher Pennington, som inledde projektet tillsammans med Emilia Stjernfelt, till SVT.

Minecraftskaparen ”Notch” Persson har under senare år gjort sig kontroversiell genom politiskt inkorrekta uttalanden på sociala medier. Till sina närmare fyra miljoner följare på Twitter har han bland annat spridit information om Pizzagate, skrivit att han ”älskar att vara en vit heterosexuell man” och använt sig av ”It’s ok to be white”-memen.

Källa:
Nu börjar översättningen av Minecraft till älvdalska

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
3 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
1 år sedan

Är det inte bättre att aktivista än att vara gamer? ;)

Grottbjörnen
Grottbjörnen
1 år sedan
Reply to  Anna

Jo men man måste ju få koppla av nån gång 😄 fast inte sunt om man sitter och spelar hela dagarna såklart, men dataspel kan vara nyttiga också

Karl
Karl
1 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Precis som grottbjörnen säger, så länge man spelar ett par timmar kanske tar och lagar middag där emellan så är det helt okej tycker jag.