LO anklagar Orbán för att bete sig som Socialdemokraterna

INRIKES. I en hälsning till Ungerns premiärminister Victor Orbán anklagar LO honom för att skrämma oppositionen till tystnad.

Idag släppte Landsorganisationen (LO) en valfilm där man kritiserar ”högern” respektive ”extremhögern”, som man anklagar för att inte bry sig om arbetares rättigheter.

I filmen förekommer ett plakat med texten ”Orbán is a coward”, riktat mot Ungerns premiärminister Victor Orbán, något man förklarar närmare i ett inlägg på Twitter:

Greetings @FideszEP from the Swedish Trade Union Confederation. Orban is a coward trying to silence those who oppose him. We will not be quiet.

Ett annat parti som ägnar sig åt att tysta oliktänkande är som bekant Socialdemokraterna, där LO har en plats i partistyrelsen. Justitieminister Morgan Johansson, som företräder Socialdemokraterna, har bland annat krävt att organisationsfriheten ska avskaffas för att så kallade ”rasistiska” organisationer ska kunna förbjudas.

Johansson har även krävt att tyrrunan, som används av Socialdemokraternas politiska motståndare Nordiska motståndsrörelsen, ska kriminaliseras.

Nyligen rasade även centerpartiets ledare Annie Lööf mot Ungern, då av samma anledning som LO. Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist kommenterade då utspelet så här:

— Annie Lööfs komiska utspel och brist på självreflektion visar bara att George Orwell hade rätt i sin profetiska skrift ”Animal farm”. Om man ger makten till svin så slutar det med korruption, hyckleri och att samhället styrs enligt devisen ”Alla djur är jämlika, men vissa djur är mer jämlika än andra”.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SigfridJan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Här passar ordspråket ’Man ska inte kasta sten i glashus’. (Och inte heller kasta glas i stenhus.)

Sigfrid
Medlem

LO och sossarna ska inte tala om att tysta folket då man i vårt land inte ens får andas den minsta kritik mot globalisternas agenda utan att riskera att hamna i fängelse för det.