LÄSARBILD: Oskar Glad – medlem i Revolutionära fronten

BILD. Nordfront har tidigare efterfrågat bilder på Oskar Glad, en av vänsterextremisterna som är misstänkt för att ha klottrat ner en lägenhet i Västerås som ett led i politiska förföljelser mot en meningsmotståndare. En läsare har nu skickat in en bild.

Oskar Glad.

Oskar Glad.

Natten mellan söndag och måndag förra veckan fick en kvinnlig medlem i Svenskarnas parti (SvP) i Västerås sin lägenhet nedklottrad. En granne larmade polisen och polisen grep tre kända vänsterextremister i en bil. I bilen hittade polisen sprayburkar som de anser har använts vid skadegörelsen.

Nick Staffas och Oskar Glad, som tidigare varit medlem i Vänsterpartiet, var två av personerna som greps. De båda försattes dock snabbt på fri fot av polisen. Den tredje personen i bilen, Dennis Miraballes, häktades förra veckan.

Nick Staffas och Dennis Miraballes.

Nick Staffas och Dennis Miraballes.

Då det sedan tidigare bara fanns bilder på Staffas och Miraballes (se ovan) efterfrågade Nordfront en bild på Oskar Glad.

En pålitlig källa skaffade fram en bild på Glad (bilden till höger) och vidarebefordrade den till Nordfront som nu väljer att publicera bilden så att nationella som ser honom stryka runt kring deras bilar eller annan egendom kan vidta åtgärder för att förebygga brott.

Har du en bättre bild på Oskar Glad? Mejla den till: nyhetsredaktionen@nordfront.se

”Fallet Anna”

Anna som är medlem i Svenskarnas parti (SvP) har vid fyra tillfällen fått fönsterrutorna till sin lägenhet sönderslagna och hon har även fått flera bilar vandaliserade. Hon har också blivit slagen med batong en gång.

Bakom attackerna mot Anna och andra nationalister i området ligger Revolutionära fronten (RF), en vänsterextrem grupp som specialiserat sig på politisk terror mot nationalister och andra meningsmotståndare. Många av vänsterextremisterna är kända både av polisen och nationalister.

I november i fjol gjorde polisen ett tillslag mot flera av extremisterna i RF. Vapen och bomber hittades i tillslagen men de flesta extremisterna som greps försattes snabbt på fri fot och kunde fortsätta sin terrorverksamhet.

I början av december upptäckte Anna att flera vänsterextremister befann sig på hennes parkering. Då Anna gick fram till dem uppstod det en ordväxling i vilken Dennis Miraballes hotade henne till att hoppa av SvP. Kort efter incidenten blev Annas bil vandaliserad.

Den 27 januari i år fick Anna en till bil sönderslagen av vänsterextremisterna och i början av februari blev hennes lägenhet nedklottrad.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar