Sveriges första rasblandade homoerotiska altartavla invigd i Malmö

KULTURMARXISM. Svenska kyrkan har idag ”skrivit historia” då man i S:t Pauli kyrka i Malmö invigde den första HBTQP-altartavlan. Den rasblandade och homoerotiska tavlan är skapad av den kontroversiella fotografen Elisabeth Ohlson Wallin.

Homoerotik och rasblandning Svenska kyrkans första HBTQP-altartavla invigd i S:t Pauli kyrka i Malmö. Foto: Karin Rosvall.

Idag, söndag och första advent, ”skrevs det historia” då Sveriges första HBTQP-altartavla invigdes i S:t Pauli kyrka i Malmö.

Altartavlan, som kallas ”Paradiset” och på känt kulturmarxistiskt manér visar sexuellt laddade scener mellan homosexuella afrikaner och vita, har utförts av den kontroversiella fotografen Elisabeth Ohlson Wallin, som själv är öppet homosexuell.

— Tavlan visar att guds kärlek omfattar alla människor, att alla människor är skapade till guds avbild. Där ingår också att människor är skapade till att älska andra människor av samma kön, kommenterade prästen Helena Myrstener, som lobbat för att altartavlan skulle hamna i Malmö.

Ohlson Wallin försökte 2012 skänka tavlan till Skara domkyrka, men kyrkorådet i Skara beslutade att återlämna den då man ansåg att tavlan var politisk på ett sätt som inte hörde hemma i Svenska Kyrkan.

Myrstener försökte 2014 tillsammans med en annan präst få tavlan till Malmö men fick nej av kyrkans ledning. Dock uppstod en ny möjlighet när en privatperson som köpt tavlan ville skänka den till Malmö.

— Tiden är mogen nu, helt enkelt, menar Helena Myrstener.

Svenska kyrkan skriver via arbetsledande präst Sofia Tunebro följande i ett pressmeddelande:

Det är med stolthet och glädje som vi tar emot Paradiset i S:t Pauli kyrka. Vi behöver bilder som öppnar upp för en större inkludering och identifiering i kyrkan.

Vi är tacksamma för Elisabeths konstnärskap som gör det möjligt för oss att bygga en trovärdig kyrka som visar att vi alla, oavsett vem vi älskar och identifierar oss som, ryms i Paradiset.

Elisabeth Ohlson Wallin blev känd för en större publik 1998 då hennes homo-pornografiska utställning ”Ecce Homo” där Jesus utmålades som homosexuell ställdes ut i Uppsala domkyrka och väckte stor uppståndelse.

Källor:
Kontroversiell altartavla invigs i Malmö
Homosexuellt konstverk blir altartavla i Malmökyrka

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
GrottbjörnenBoEthnyPerRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

I år slopas uppsättningen av krubban till jul i mitt hem. Den svenska kyrkan har dekat ned traditionen så till den grad att det känns obehagligt att fortsätta den. VIDRIGT av biskoparna, prästerna och diakoner att kacka i eget bo så det stinker. Men de renläriga präster som blev avkragade skall vara stolta, tillsammans med mod och beslutsamhet kommer den tid då Ni får sopa rent med svärdet i handen efter Asarnas lära och kasta mesighetens.

Rokviken
Medlem

Våra kära tyska tomtar kommer att förgylla julen även i år.

Per
Medlem

Har man inte gått ur ”svenska” kyrkan vid det här laget, lär man aldrig göra det.

Ethny
Medlem

Vet inte, men kommentaren verkar ha tagits bort? Kan då inte se den.

Tänkte mig främst personer som kanske inte är så insatta angående (((”Svenska” Kyrkan))) och de som råkar hitta hit och dylikt.

Antar / utgår ifrån att de flesta här redan har gjort det.

Klaus
Medlem

Tavlan är hädelse mod Gud (blasfemi). Den förlöjligar naturen och lovordar perversiteten. Kyrkan är alldeles från vettet.

Peter
Medlem

Ja, det är fruktansvärt. Men så går det när haspen inte är på!

Grottbjörnen
Medlem

Ja det är förhärligade av allt som är sjukt, och förkastande av det friska.
Den totala perverteringen av den mänskliga kroppen, skapelsens krona och guds avbild, självklart älskas sånhär ”konst” som hånar guds skapelse av talmudsatanisterna

Bo
Medlem

De tror visst att de tar emot Paradiset men ”Svenska” tokvänsterliberalkyrkan tar nu ännu ett steg mot avgrunden. Inte är det konstigt att den kyrkan fortsätter att tappa medlemmar och därmed intäkter. Det visar att dekadens och folkfientlighet inte lönar sig. Ändå fortsätter de med vansinnet.

Rokviken
Medlem

De verkar för sin egen undergång.