Kompakt judiskt motstånd mot Trumps tillbakadragande från Syrien

UTRIKES. Judar och politiker lojala till judar från olika politiska läger ogillar att USA ska dra sig tillbaka från Syrien.

Nordfront rapporterade under gårdagen att USA:s president Donald Trump meddelade att landet kommer att dra tillbaka sina trupper från norra Syrien.

”Det är dags att dra oss ur dessa löjeväckande eviga krig”, twittrade Trump som menade att den kurdiskt dominerade SDF-milisen fått så mycket ekonomiskt och militärmateriellt stöd av USA utan att amerikanerna fått något tillbaka. Uttåget kan lämna fritt spelrum i området till Turkiet som vill skapa en buffertzon på syriskt territorium mellan sig och de kurdiska styrkorna. Utåt sett för att kunna omlokalisera några av de miljontals syriska flyktingar som idag befinner sig i Turkiet.

Trumps besked om att dra sig tillbaka från en krigszon har retat upp många. I USA har alltifrån neokonservativa republikaner som Lindsey Graham till Demokraternas representanthusledare Nancy Pelosi kritiserat det fredliga utspelet.

— Beslutet hotar den regionala freden och stabiliteten, hävdade Pelosi som krävde att presidenten gör en helomvändning.

Även den liberala tillika judiskägda tidningen New York Times liksom den judiske konservative internetprofilen Ben Shapiro – som ännu tillåts finnas på sociala medier – vill att USA ska fortsätta bryta mot internationell lag och kriga i Syrien, mot Syriens president Bashar al-Assads uttryckliga önskan.

Det är framförallt syriska regeringstrupper, tillsammans med libanesiska Hizbollah och ryskt flygunderstöd, som nästan totalt har friat Syrien från islamistiska rebeller och terrorister som exempelvis Islamiska staten.

Källor:
U.S. Republicans join Democrats to blast Trump’s Syria withdrawal
Does Donald Trump Know What His Syria Policy Is?

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments