Kammarrätten: ”Det går inte att begränsa den grundlagsskyddade mötesfriheten som Kungälvs kommun vill”

KUNGÄLV. I ett tydligt svar till Kungälvs politiker skriver Kammarrätten att grundlagsskyddade rättigheter inte kan begränsas för att hindra oppositionella grupper från att hålla möten.

Fredrik Vejdeland hyllas på sociala medier efter torgmötet i Kungälv.

Att Nordiska motståndsrörelsen har tillstånd att hålla torgmöten i Kungälv har minst sagt retat Kungälvs politiker. Representanter från samtliga politiska partier i fullmäktige, inklusive Sverigedemokraterna, har i ett ”upprop för demokrati” gått ut med att Nordiska motståndsrörelsens torgmöten bör förbjudas från att hålla möten.

Nordiska motståndsrörelsens tillstånd att hålla två torgmöten i Kungälv har av Kungälvspolitikerna överklagats till Förvaltningsrätten och sedan också till Kammarrätten. Nu avslår också Kammarrätten Kungälvspolitikernas överklagan och i ett pressmeddelande ger man ett tydligt svar till politikerna:

”Kammarrätten instämmer i förvaltningsrättens bedömning att eftersom Polismyndigheten har ansett att ordning och säkerhet kan upprätthållas vid sammankomsterna, så går det inte att begränsa den grundlagsskyddade mötesfriheten på det sätt som Kungälvs kommun vill”, säger rättens ordförande, kammarrättslagmannen Petter Classon.

Det första torgmötet hölls den 18 augusti och var mycket lyckat med 200 personer på plats och 3000-4000 personer som såg livestreamen (en siffra som nu är uppe i mer än det dubbla). Nästa torgmöte hålls den 1 september på samma plats. Slut upp även du!

Källa:
Kammarrätten avslår Kungälvs kommuns överklaganden av Polismyndighetens beslut att ge Nordiska motståndsrörelsen tillstånd till allmänna sammankomster

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl-Путин ADen-KristneKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Haha…… in your face Christer Mattsson och Katarina Berg!

Den-Kristne
Medlem

Haha…..Just det.

Karl-Путин A
Medlem

Senil? pensionär sprider lögner och hat mot Nordiska motståndsrörelsen och anför skräpmat som ett exempel på [positiv] utveckling av Sverige – Vi är ingens tjänare, vi har inget att förlora, ingen kan tala om för oss vad vi ska säga eller göra och vi är modigare än vi ser ut. Vi kommer från en tid då samhället var mycket fattigare än idag, det fanns varken pizza eller hamburgare. Det och mycket annat har vi fått genom andra kulturer, allt måste blandas annars händer det inget, det blir ingen utveckling. Och det är inte som NMR tror – att allt var… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Dessutom är vi som sympatiserar med NMR inte alls lika dig innerst inne Ingrid 73 år. Vi är pålästa, kunniga och fanatiska i vår kamp att rädda Norden från den destruktiva massinvandringen och den globalistiska utsugningen.

Du Ingrid 73 år och dina anhängare verkar välja minsta motståndets lag och vara helt oberörda inför vilka övergrepp våra barn och ungdomar utsätts för i skolan, vilket våld de utsätts för ute i samhället och vilken diskriminering de utsätts för på bostads- och arbetsmarknaden – till förmån för rasfrämlingar som flyr från arbete och ansvar i sina hemländer.