Justitieministern säger nej till militära insatser mot kriminella invandrargäng

INRIKES. Justitieministern Morgan Johansson (S) har slagit fast att militära insatser mot kriminella invandrargäng i de notoriska ”no go-zonerna” inte kommer att vara aktuella.

Som Nordfront förra veckan rapporterade om lämnade tjugo moderata riksdagsledamöter in en motion om att tillåta militära insatser för att komma till bot med våldsamma invandrargäng. Nu har justitieministern Morgan Johansson (S) låtit meddela att detta inte kommer att vara aktuellt.

I samband med att motionen lämnades in ställde riksdagsledamoten tillika poliskommissarien Mikael Cederbratt (M) en skriftlig fråga till justitiekanslern i vilket han undrade om regeringen avser att vidta åtgärder som skulle möjliggöra användandet av militär i invandrarförorter. Nu har Johansson återkommit med svar:

– Regeringen inte har för avsikt att vidta några sådana åtgärder. Problemen måste lösas genom åtgärder som minskar sociala klyftor, ökar tryggheten och som bidrar till att återupprätta förtroendet för det civila samhället bland den överväldigande majoritet av laglydiga personer som bor i dessa områden.

Johansson poängterar även att det är polisens uppgift att säkerställa ordning och säkerhet i samhället. Att döma från Johanssons uttalande får man nog konstatera att hans uppfattning om polisens effektivitet är aningen mer rosaskimrande än kommissarie Cederbratts.

Källa:
Regeringen säger nej till militär mot kriminella gäng – ”ska lösas med minskade sociala klyftor”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RokvikenRichardDaniel Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
b¤d
Medlem

Inga vidtagna åtgärder?
Innebär rätt och slätt mer rån, bilbränder, överraskningssex, misshandel, etc.
Men det är klart. Låt dessa multikulturella pesthärdar utplåna sig själva. De svenskar som bor där flyttar ut. Kvar blir importerade telningar som härjar hur de vill.
Win / Win ?

Richard
Medlem

Tyvär inte, om det nu hade vart så, för dessa vidriga människor dyker upp i ett område nära dig så småningom utan några undantag…

Rokviken
Medlem

Det går inte att fly med svansen mellan benen.Svensken måste organisera sig och göra upp. Hårt mot ”hårt”.