M-politiker vill sätta in militären mot invandrargäng

INRIKES. 20 moderata riksdagsledamöter har lämnat in en motion där de föreslår att militären ska kunna sättas in mot kriminella invandrargäng.

20 riksdagsledamöter från Moderaterna har lämnat in en motion om att militären ska kunna sättas in mot kriminella invandrargäng. Enligt politikerna har Sveriges förorter blivit så våldsamma att polisen gett upp områdena.

— Läget i våra utanförskapsområden har förvärrats. Gängen har tagit över och polisen har varit tvungna att dra sig tillbaka. Svensk lag gäller inte längre här, säger Mikael Cederbratt som är en av moderaterna bakom förslaget.

Södra Rosengård i Malmö, Tensta, Rinkeby, Husby, Vivalla och Bergsjön är några av förorterna som innehåller dessa invandrargäng, vilka Cederbratt liknar vid ”cancersvulster”.

— Min absoluta uppfattning är att vi, Sveriges nation, skall förklara krig mot de kriminella gängen, säger han.

Cederbratt vill att militären under ledning av polisen ska kunna utföra ”vissa polisiära uppgifter, såsom upprätthållande av allmän ordning och vissa bevakningsuppgifter” samt att det bör vara en konstant polisiär eller militär närvaro i förorterna.

Nordfront har tidigare skrivit om Malmöpolisen som på grund av alla invandrarrelaterade mordutredningar blivit överbelastade och som nu vill ta hjälp av militären i sitt arbete.

Källa:
(M): Sätt in militär mot gängen i förorten

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments