Jimmie Åkesson svarar på DÖ 2.0-ryktet: ”Inte rimligt släppa fram Kristersson”

INRIKES. Jimmie Åkesson har svarat på ryktet om att ett ”DÖ 2.0” är på väg genom att säga att det inte är rimligt att släppa fram en statsminister som ”försöker förhindra att SD-väljarna får inflytande”.

Ekot rapporterade under gårdagen om att de hade uppgifter på att Alliansen planerar ett ”DÖ 2.0” för att hålla ihop borgerligheten och utestänga SD från inflytande. Något som Jimmie Åkesson kommenterat på Facebook.

Där skriver SD-ledaren att det inte är rimligt för partiet att släppa fram en statsminister – som till exempel Moderaternas Ulf Kristersson vilka de tidigare aviserat att de kommer att stödja – ifall denne ”aktivt avser förhindra att SD-väljarna får inflytande”.

”Vi är beredda att samtala, förhandla och kompromissa. Vi är beredda att ta ansvar för Sverige. Vårt huvudfokus är dock att ge de mer än en miljon människor som röstat på Sverigedemokraterna största möjliga inflytande över samhällsutvecklingen. Det styr hur vi trycker i kommande statsministeromröstningar” fortsätter Åkesson.

Hur den ”konservativa” Alliansfalangen med M och KD kommer att göra för att övertala den vänsterliberala diton med C och L återstår att se. Detsamma gäller hur SD i så fall kommer att ställa sig till Ulf Kristersson som statsministerkandidat.

Källa:
Jimmie Åkessons Facebook

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RokvikenLingonetEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

Hur mycket mer ska (((SD))) kompromissa? Det spelar ingen roll om de sparkar ut alla pro-vita och nationella ur partiet. Det spelar ingen roll om de vill minska invandringen för att få flörta med de andra partierna. Det spelar ingen roll huruvida de kommer att låta motioner bli godkända bara för att bli accepterade. Det spelar ingen roll hur äckligt antivita och pro-sionistiska de än blir. Ni kommer alltid att vara (((”opposition”))) och detta skådespeleri, att inte låta er få ”makt” kommer aldrig att upphöra. Detta för att ni andra, folk i gemen ska fortsätta tro blint på detta demokratiska… Läs mer »

Lingonet
Medlem

Det spelar tydligen ingen roll för sd väljare heller, de är religiösa fanatiker som följer pastor jimmie i vått å torrt verkar det som.
Påpekar jag allt det här för mina sd bekanta tittar de bara bort och lyssnar inte, slutar att sitta med mig, knepigt folk.

Rokviken
Medlem

Juncker är ju den som tydligen har bra kontakt med utomjordingar. Ledamöterna i riksdagen väntar på direktiv men inte som de tror utan från ovan.

https://www.youtube.com/watch?v=QM-KVAXY7Gs