Italiens invandringskritiska regering får ökat stöd

UTRIKES. Enligt en färsk opinionsundersökning har Italiens invandringskritiska regering ökat sitt stöd från 50 till 60 procent av rösterna.

Sedan den invandringkritiska regeringen i Italien tillträdde efter det senaste valet har koalitionens stöd ökat från 50 till hela 60 procent av rösterna.

Den viktigaste faktorn för det ökade stödet är en tillströmning av väljare till Matteo Salvinis parti Lega, som gått från 17,4 procent i valet till 29,2 procent idag. I och med detta är man nu lika stora som, eller större än, regeringspartnern Femstjärnerörelsen som tills nu varit landets största parti.

Partiets stöd ska ha ökat efter att Salvini beslutat att neka skeppet Aquarius, som fraktar rasfrämlingar till Europa, tillstånd att gå in i italienska hamnar.

Sedan den nya regeringen tillträdde har Salvini arbetat med att bilda en allians mellan olika invandringskritiska regeringar, exempelvis i Österrike.

Källa:
New Poll Shows Populist La Lega Most Popular Party In Italy For the First Time

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LingonetKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

En sympatiökning med 10% bara efter att ha nekat 600 negrer att sätta sina fötter på italiensk mark – vad ska då ökningen bli när när ”nyanlända afrikaner” totalförbjuds i Italien enligt israelisk modell?

Lingonet
Medlem

Hoppas detta startar den verkliga lavinen mot ”nyanländingar”/ickeflyktingar i hela europa. jag tror/hoppas att jäsningen håller på att svämma över.