Iran misstänker USA för falsk flaggattack på oljefartyg

UTRIKES. Iran misstänker att USA ligger bakom den omstridda attacken på två oljefartyg.

Irans parlaments talesman, Ali Larijani, säger att attacken mot två oljefartyg i Omanbukten förra veckan är ”skum” samt att den nästan ”kompletterar” USA:s hårda sanktioner mot Iran. Bland annat försöker USA få den antisionistiska shiamuslimska republiken på knäna genom att helt strypa landets viktiga oljeexport.

Ali Larijani pekar sedan finger åt USA, som han påpekar har en lång historia av falsk flaggattacker i området.

USA å sin sida menar att Iran ligger bakom attacken mot oljefartygen genom att ha minerat skeppens skrov. Som ”bevis” har de publicerat en grumlig film som sägs visa iranska specialstyrkor som tar bort en odetonerad magnetmina från ett av skeppen. Besättningsmedlemmar ska dock ha vittnat om att ”flygande objekt” – inte magnetminor – ska ha föregått explosionerna som skadade skeppen.

Storbritannien är ett av ytterst få länder som har följt i amerikanernas spår och valt att peka ut Iran som ansvariga. Övriga länder, till och med vanligtvis USA-vänliga sådana, köper däremot inte beskyllningen utan kräver mer bevis.

Ryssland, som har nära relationer med Iran, påpekar likt Larijani att USA bluffat tidigare för att starta krig i regionen. Ryske talespersonen Dimitrij Peskov tog som exempel upp den olagliga invasionen av Irak 2003, som föregicks av att den dåvarande amerikanske utrikesministern Colin Powell ställde till med en teatralisk scen när han tog med sig anthrax – som han menade att Saddam Hussein lagrade – till ett möte i FN.

— Vi har inte glömt flaskorna med vitt pulver. Vi kommer ihåg och har därför lärt oss att visa återhållsamhet i våra bedömningar, kommenterade Peskov dramat.

Vad Iran skulle vinna på att attackera två kommersiella skepp samtidigt som de utsätts för ekonomiska och militära påtryckningar från USA har inte förklarats på djupet av någon av de sistnämndas krigshetsande politiker.

Källor:
‘Is it diplomacy, Mr Pompeo?’ Iran recalls US history of false-flag ops, questions tanker attacks
Kremlin compares US attacks on Iran to fake ‘white powder evidence’ against Iraq in 2003

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
EthnyKlausSverkerCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

News Flash! Floating Coca-Cola bottle near burning ship proves US Marines did it!

comment image

Sverker
Medlem

Nu är det nära nån form utav avslöjande av (((Djupa Staten))), för Trump har inte samma uppfattning, att detta är ett Iranskt angrepp, vilket det naturligtvis inte är. Denna (((falsk flagg)))-aktion är ju så dåligt planerad och genomförd att man förstår att kroknäsorna handlar i panik. Än större panik fick dom nu när Trump sa att det inte var Irak som låg bakom 911, utan helt andra människor, som han tror han vet vilka dom är. Om Trump till slut vågar avsöja den evige juden, så är dom ta mig fan stekta!
https://www.zerohedge.com/news/2019-06-17/trump-i-think-i-know-who-was-behind-911-attacks?fbclid=IwAR0_mfRXBF5HwH6k-ZU-NSLGTfMriCCyWaaFaFtblLtbN8U5xI_9qa2-BJs

Ethny
Medlem

Jag skulle nog inte hålla andan för det. Var inte länge sedan jag blev övertygad om att Trump helt och hållet är styrd av (((djupa staten))).

Jag trodde ganska länge på, men det var nog mer bara en önskan, att han spelade ett dubbelspel. Tycker inte det ser så ljust ut längre efter all idiotism som Trump håller på med. Allt han lovade under valet som han inte har gjort.

Sedan alla dessa lögner som han kommer med… här är ett litet axplock.

1. 2015 sa han att han skulle stoppa ALL form av muslimsk invandring till USA. 2016 påstod han att han inte hade sagt det utan att man snarare måste vara försiktig istället.

2. Han var emot Obama-care och hur det funkade och skulle ändra på det. Senare sa han i en intervju att han är för det och sa att han ogillar att folk dör på gatorna.

3. Han påstod sig vara emot det som Obama gjorde i Libyen vilket ruinerade landet och skapade ett ännu värre antal invadörer till EU och US. Däremot tidigare hade han skrivit att han var emot Khaddafi och påstod att han var en massmördare och att landet måste invaderas av USA för att få stopp på honom.

Citat (((Trump)))

I can’t believe what our country is doing. Gaddafi in Libya is killing thousands of people, nobody knows how bad it is, and we’re sitting around we have soldiers all have the Middle East, and we’re not bringing them in to stop this horrible carnage and that’s what it is: It’s a carnage. … It’s horrible what’s going on; it has to be stopped. We should do on a humanitarian basis, immediately go into Libya, knock this guy out very quickly, very surgically, very effectively, and save the lives.

4. Han stödde (((Irakiska kriget))) men 2015 sa han att han var den enda som var emot det. Senare under presidentvalet påstod han att han skulle få hem de amerikanska soldaterna vilket inte har, enbart på (((pappret))).

Listan kan göras väldigt lång. Han sade enbart sådant som alt-right högern / nationalister ville höra under valet för att ha en chans att bli president, för att sedan strunta i dem helt och hållet.

Han är helt emot Iran (Israels största fiende) och hjälper istället terroristerna vilka är Israels proxy-arme. Sedan har (USA) levererat så otroligt många olika vapen så det är löjligt.

Automatvapen: Bushmaster XM-15, M4A1, M16 gevär t.ex.

Alla möjliga former av maskinvapen såsom m240 till .50 kalibriga – M2 Browning. Finns nog ingen som har missat alla de mängder av filmer där (((IS))) sitter på ett flak till en vit Toyota och pepprar med dessa.

Alla former av raketgevär såsom Fim-92 som kan skjuta ned flygplan och andra luftburna maskiner till anti-pansarfordon som även t.o.m Sverige har sponsrat (MBT LAW).

Samt många former av artillerivapen och pansarvagnar. Detta är enbart USA, men sedan finns det även många andra europeiska länder som sponsrar också.

Det som även gör det tydligt är angående juden Marvin Hier som Nordfront skrev om tidigare. Han anser att Trump är judens president då han är den enda president som levererar det som judar och Grisrael verkligen vill ha och de hyllar honom för det.

Sedan hans hat gentemot Iran och desperata försök att dra igång ett krig, samt hotar med att atombomba dem osv.

Nä, de flesta vet vem det var som utförde 9/11, det är ingen hemlighet. (((Saudier))) som utförde det men med hjälp av Israel som hade bl.a lagt explosiva ämnen i byggnaden, vilket fick tornen att falla fritt. Även USA som hade skickat iväg alla sina militära flygplan långt därifrån för att träna. Även att de råkade ha problem med luftövervakningen eller vad det var, som gjorde att de inte kunde se flygplanen på radarn. Vilken tillfällighet.

Annars hade de kunnat skjuta ned planen, men då skulle de inte få Irak-kriget.

Sedan att de invaderade Irak delvis pga lögnerna om (((WMD:s))).

Jag skrev här innan Trump blev vald, att antingen blir han den bästa presidenten för vita i USA eller så blir han den värsta.

Jag har länge hoppats på att han spelar ett dubbelspel, men hans antivita dravel och hans pro-liberalism samt hur han dagligen böjer sig för juden tyder på det motsatta. Framförallt då han inte har gjort ett dugg av de saker som han kampanjade på.

Nä, jag orkar inte längre hoppas på att han kommer genomföra positiva förändringar för vita. Börja tycka att det är ungefär samma ”masterplan” som folk tror att SD håller på med.

Önskar dock att det vore annorlunda.

Tänkte bara påpeka att detta bara är mina åsikter och reflektioner och jag satt länge och hoppades på hans kommande skickliga plan för att få USA ut ur skiten.

Ursäktar för ett långt inlägg.

Sverker
Medlem

Jo, detta är ju ett ämne för eviga diskussioner, eftersom vi inte vet alla fakta. Men, om Trump hade gjort som vi vill, så hade han blivit mördad bums. Alltså måste han agera så att ingen(inkl. juden) riktigt vet vad han egentligen vill. Att han säger en massa som vi gillar och (((dom))) gillar belyser ju det. Men vad som egentligen händer är det viktiga. Han har inte startat nått krig mot Iran. Han har agerat så att Syrien inte togs över av den djupa staten. Mycket stark retorik och krigshets, så att juden dreglar, som mot Nord Korea, men… Läs mer »

Ethny
Medlem

Håller med det mesta du säger. Grejen är bara att han säger mycket men skrider inte till verket. Han har gjort saker som gynnar judarna, men han har inte gjort någonting som gynnar vita under alla dessa år som jag kan komma på såhär på rak arm (pun intended). Vilket påminner lite om (((SD))). Jag tror dock tyvärr att han inte är för vitas intresse. Det där angående att han skulle bli mördad a lá Kennedy har du helt rätt med, men däremot gör han heller inga mindre saker som skulle kunna gynna / vara positiva för vita men som… Läs mer »

Ethny
Medlem

Ah, glömde nämna det. Har du hört talas om ”Operation Blackjack”? Ganska intressant, tre olika faser. Mycket av fas 1 och fas 2 har redan hänt / genomförts och det enda som är kvar är fas 3, krig med Syrien och Iran (men de listar även Kina).

Ethny
Medlem

Hittade denna https://www.liveleak.com/view?t=a5ANM_1560932884

Inte riktigt så intresserad av ”konsprationsteorier” i vanliga fall, men denna person tycker jag tar upp väldigt intressanta händelser, händelser som skett senaste månaderna framtill idag.

Klaus
Medlem

Intressant att Iran inte beskyller Israel eller Saudiarabien.

Ethny
Medlem

Förmodligen USA som gjorde detta på order av Israel och Saudi.

Det hela är så korkat och fattar inte folk som går på denna taktik gång på gång på gång.

De försöker med hjälp av (((MSM))) att få igång Iran-kriget och där har vi Saudi och Israel som är allierade och de enda som tjänar på det, vilka annars? Inte är det vi i alla fall.

Kan man tänka sig att det är Operation Blackjack – fas 3 som är på gång om man nu ska sätta på sig foliehatten.