Japansk fartygsägare: USA har fel om attacken i Omanbukten

INRIKES. Enligt den japanska fartygsägaren Yukata Katada har USA fel om attacken mot ett japanskt oljefartyg i Omanbukten.

Enligt anklagelser från USA:s president Donald Trump ska Iran ligga bakom angreppet mot det japanska oljefartyget Kokuka Courageous som ägde rum igår i Omanbukten. Amerikanerna har även publicerat filmmaterial som man menar visar hur iranska specialstyrkor tar bort en odetonerad magnetmina från skeppets skrov.

Enligt Yukata Katada, ägare till fartyget, hävdar bestättningsmedlemmar istället att det som orsakade explosionen ombord på oljetankern var någon form av ”flygande objekt”, som alltså ska ha slagit in i skeppets sida. Att hålen i skrovet är långt ovanför vattenlinjen utesluter även torpeder, enligt japanen.

Exakt vad det kan ha varit för typ av ”flygande objekt” besättningen sett är i nuläget oklart. Iran, som vid tidpunkten för attacken hade den japanske premiärministern Shinzo Abe på statsbesök, har förnekat att man skulle ligga bakom angreppet.

Källa:
‘Flying Object’ Struck Tanker in Gulf of Oman, Operator Says, Not a Mine

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausSigfridVictorGrottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

jag litar på japaner när det handlar om båtar

Victor
Medlem

Usa går inte att lita på alls däremot. Vi vet vems smutsiga ärenden dom går.

Sigfrid
Medlem

Skurkstaten Israel vill väl inget hellre än att USA angriper Iran och ur den synvinkeln så är väl Mossad en trolig aktör för angreppet.Israel har aldrig varit ett land att lita på utan har utfört mängder av brott som bryter mot internationell rätt.

Klaus
Medlem

Det är helt meningslöst att Iran skulle önska krig – med USA! Skulle Iran skjuta på ett japanskt fartyg för att leverera IsraelUSA krigsskäl? Nej, attacken var ett av IsraelUSA’s dummaste försök att provocera krigsskäl med lögner. Hoppas de fördummade västborgarna (särskilt US-amerikaner) och alla människor förstår det denna gången.
Kinas president Xi vill ökar handeln med Iran.