Ingrid & Conrad livesände utan ansvarig utgivare – döms för grundlagsbrott

INRIKES. Under torsdagsförmiddagen meddelades domen mot Ingrid Carlqvist och Daniel ”Conrad” Frändelöv som åtalades för grundlagsbrott eftersom de underlåtit att anmäla ansvarig utgivare för podcasten ”Ingrid & Conrad”. Carlqvist döms att betala 13 000 och Frändelöv 3 000 kronor i böter.

Ingrid och Conrad.

Nordfront har tidigare rapporterat om att Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv åtalades av Justitiekanslern (JK) efter att Juridikfronten lämnade under våren 2017 in en anmälan då man menade att Carlqvist och Frändelöv varit skyldiga att anmäla en ansvarig utgivare ”enligt bland annat yttrandefrihetsgrundlagen”, vilket man menar gäller alla direktsändningar även om de sker över nätet.

Trots anmälan fortsatte livesändningarna utan en ansvarig utgivare. Enligt Carlqvist och Frändelöv kräver inte livesändningar via nätet någon ansvarig utgivare då man menar att internetsändningar inte är att anse som sändningar ”genom etern”, vilket är det som regleras av lagen.

Under torsdagsförmiddagen meddelades domen mot Carlqvist och Frändelöv. Helsingborgs tingsrätt anser att den tidigare podcast-duon gjort sig skyldiga till brott och dömde därmed Carlqvist och Frändelöv till att betala böter.

I domen står följande:

Mot bakgrund av innehållet i den ovannämnda erinran måste både Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv ha insett att det var hög risk för att det verkligen förhöll sig så som Justitiekanslern hävdade. De har trots det inte utsett någon ansvarig utgivare. Därigenom har de enligt tingsrättens bedömning förhållit sig likgiltiga till detta på sådant sätt att s.k. likgiltighetsuppsåt har förelegat.

På Carlqvist nya sajt Ingrid&Maria har hon uttalat sig om domen. Hon säger följande:

— Just i detta ögonblick känns det oerhört deppigt.

Även på Twitter har Carlqvist beklagat sig över domen samt att hon måste betala 13 000 kronor i böter.

Vidare meddelar Carlqvist att hon kommer att överklaga domen.

Källor:
Ingrid Carlqvists Twitter
Ingrid och Conrad fälls för grundlagsbrott

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PeterErikPer_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

comment image

Jag frågar mig också varför nationalister ska ”pynta” hennes böter. Varför ber inte I.C. sina före detta judiska herrar på Gatestone eller liknande? Jag menar, de har ju långt större ekonomiska resurser än vi.

Erik
Medlem

Nu tror jag i och för sig inte att Ingrid längre har kontakt med Gatestone. Hon har själv pekat ut dessa som allt för pro-judiska, men jag håller med om att det är löjligt att hon tigger hjälp med att betala 13.000 kronor av sina följare. Så vida hon inte är spekulant i dåliga aktier eller extremt slösaktig kan 13.000 inte vara en särskilt farlig summa för henne att betala helt själv.

Per
Medlem

Anarkotyrannin har talat och (((Sverige))) har ytterligare flyttat fram sina positioner som yttrandefrihetens dödgrävare.

Peter
Medlem

Hon får väl starta en fundraising som är så populärt i de kretsar hon verkar i.