Ingrid och Conrad livesände utan ansvarig utgivare – åtalas

YTTRANDEFRIHET. Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv åtalas nu av JK efter att ha livesänt ”Ingrid & Conrad” utan ansvarig utgivare.

Idag lämnade Justitiekanslern in en stämningsansökan till Helsingborgs tingsrätt, med anledning av att Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv tidigare livesände sitt program ”Ingrid & Conrad” utan att anmäla en ansvarig utgivare.

Juridikfronten lämnade under våren 2017 in en anmälan då man menade att Carlqvist och Frändelöv varit skyldiga att anmäla en ansvarig utgivare ”enligt bland annat yttrandefrihetsgrundlagen”, vilket man menar gäller alla direktsändningar även om de sker över nätet.

Trots anmälan fortsatte livesändningarna. Enligt de anmälda, som kopplat in jurister, kräver inte livesändningar via nätet någon ansvarig utgivare, då man menar att internetsändningar inte är att anse som sändningar ”genom etern”, vilket är det som regleras av lagen.

Juridikfronten lämnade återigen in en anmälan senare under hösten, något som nu alltså givit resultat. Vad som kommer beslutas i ärendet återstår att se, men en fällande dom kan göra det betydligt mer krångligt att sända via internet.

Källa:
Ingrid & Conrad åtalas för brott mot grundlagen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Karl-Путин ASverkerTorkelssonpeckerwood Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
peckerwood
Medlem

må jo finnes noen utrolig dyktige advokater der ute i det svenske land som kan rævkjøre Juridikfronten? skremmende utvikling

Karl-Путин A
Medlem

Nästan alla svenska advokater är upptagna med asylärenden åt inkräktarna.

J.N.
Medlem

En ganska talande bild, juderikfronten iklädd kippa.

http://israelidag.se/juridikfronten-tilldelas-2017-ars-elsa-pris/

Sverker
Medlem

Det kunde man väl ge sig fan på, att juden var i kulisserna. En fullständig slump såklart!