Ingrid och Conrad livesände utan ansvarig utgivare – åtalas

YTTRANDEFRIHET. Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv åtalas nu av JK efter att ha livesänt ”Ingrid & Conrad” utan ansvarig utgivare.

Idag lämnade Justitiekanslern in en stämningsansökan till Helsingborgs tingsrätt, med anledning av att Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv tidigare livesände sitt program ”Ingrid & Conrad” utan att anmäla en ansvarig utgivare.

Juridikfronten lämnade under våren 2017 in en anmälan då man menade att Carlqvist och Frändelöv varit skyldiga att anmäla en ansvarig utgivare ”enligt bland annat yttrandefrihetsgrundlagen”, vilket man menar gäller alla direktsändningar även om de sker över nätet.

Trots anmälan fortsatte livesändningarna. Enligt de anmälda, som kopplat in jurister, kräver inte livesändningar via nätet någon ansvarig utgivare, då man menar att internetsändningar inte är att anse som sändningar ”genom etern”, vilket är det som regleras av lagen.

Juridikfronten lämnade återigen in en anmälan senare under hösten, något som nu alltså givit resultat. Vad som kommer beslutas i ärendet återstår att se, men en fällande dom kan göra det betydligt mer krångligt att sända via internet.

Källa:
Ingrid & Conrad åtalas för brott mot grundlagen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments