Ingrid Carlqvists historierevisionistiska Twitterskryt möts av mem-tsunami

TWITTER. Den islamkritiska journalisten Ingrid Carlqvist hävdade felaktigt att hon var en av de första som talade ut om hat mot svenskar. Nu möts hon av en tsunamivåg av memer.

Den invandrings- och framförallt islamkritiska journalisten Ingrid Carlqvist hävdade igår i en skrytsam tweet att hon var en av de första som pratade om invandrares hat mot svenskar. Denna påstådda pionjärsgärning ska ha ägt rum för hela ett år sedan, år 2019.

På Twitter har flera reagerat på påståendet. Bland dessa Nordisk alternativhögers Christoffer Dulny, som påpekar att det inom SD varit ett etablerat begrepp sedan åtminstone 2009.

Nationella personer och organisationer har nämligen i decennier och under generationer kritiserat massinvandringsproblematiken och de svenskfientliga konsekvenser denna fått i form av förnedrade, rånade och våldtagna svenskar. Medan Ingrid Carlqvist fortfarande jobbade som textgranskare och textredigerare på Aftonbladet ordnades exempelvis en demonstration mot svenskfientlighet med hundratals deltagare i Stockholm år 2010.

Men reaktionen på den kontrajihadistiska journalistens uppenbara lögn har även utmynnat i flertalet kreativa memer. Dessa är samlade under hashtagen #IngridVarFörst.

Ingrid Carlqvist har förbryllat många människor den senaste tiden efter att ha kommit ut som en ”knäppskallekristen sionist” efter en bjudresa till Israel. Hon menar bland annat att det är ”fullständigt logiskt” att anse att västvärlden håller på att gå under på grund av att vi inte stödjer Israel tillräckligt mycket.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
WäringJan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Ingrid och Fritiof – när finner de varandra?

A match made in heaven…

Wäring
Medlem