ICA-butik säljer rövskrapa

MÖRSIL. Nu kan du handla en rövskrapa på en ICA-butik i Jämtland.

En typ av rövskrapa som Studio Bothnia demonstrerade [!] nyligen säljs nu i en Ica-handlaren Erik Lindgren i Mörsil, Åre kommun, som alternativ till toapappret. Anledningen är att det varit stor efterfrågan på just toalettpapper även i hans butik, vilket lett till att han tvingats sälja toapapper på lösvikt så att ingen ska kunna hamstra på sig allt.

Det är Eriks barn, fyra respektive sex år, som snickrat ihop tio så kallade rövstickor, eller rövskrapor, som nu säljs i ICA Nära Mörsil.

– Vi har inte sålt någon av rövstickorna än så länge. Jag tror inte vi kommer sälja någon så länge vi har dasspapper, säger ICA-handlaren till Östersunds-Posten.

Även om verksamheten inte lär vara inkomstbringande i nuläget är ett syfte med det hela att få folk att tänka till.

– Humor är värt mycket enligt mig och det är mycket humor i detta, men det finns också en allvarlig underton. Folk behöver vara bättre förberedda om det blir kris eller krig. Det är det inte så många som är i nuläget.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
4 månader sedan

På tal om det – så yttrade en LO pamp under slutet av 50 talet något mycket nedsättande om NRP : Nordisk Kamp att den var i dasspapper storlek och skall användas som sådan – NK trycktes innan tyryckningsbojkotten i ett vanlig tidnings format – så Göran Oredsson svarade: Att hos vissa sitter förståndet i den mycket breda ändan – – –