Hitler: ”Jag tror” är inte tillräckligt

Dagens datum 10 september: Denna dag 1934 höll Adolf Hitler det avslutande talet på NSDAP:s partikongress i Nürnberg.

hitler talar

1934 samlades 700 000 tyska nationalsocialister i Nürnberg för att delta i NSDAP:s partikongress som pågick mellan den 5 och 10 september. Partikongressen, som var partiets sjätte kongress, förevigades av Leni Riefenstahl som spelade in filmen Viljans triumf under partikongressen.

Adolf Hitler höll i egenskap av partiledare och ledare för Tyskland flera tal under partikongressen.

Den 10 september, på kongressens sista dag, höll Hitler ett kort men kraftfullt avslutningstal på strax under tio minuter.

Inledningsvis talar Hitler i talet om kongressens betydelse för partimedlemmarna och att dagens framgångar kanske får äldre kämpar att tänka tillbaka på tiden då det var svårt att vara nationalsocialist i Tyskland.

Vidare säger Hitler att partiet tidigare drog till sig de bästa elementen ur det tyska folket under tiden det var svårt att vara nationalsocialist. Då det inte längre är svårt att vara nationalsocialist i Tyskland säger Hitler att partiet nu måste bli bättre på att på egen hand rensa ut dåliga element ur sina led.

— Alla lojala tyskar ska bli nationalsocialister, men endast de bästa nationalsocialisterna ska bli partimedlemmar! fastslår Hitler som i talet också säger att partiet ska vara som en helig order med uppgiften att utbilda det tyska folkets politiska ledare.

Hitler konstaterar att minoriteten alltid måste leda majoriteten på rätt väg eftersom de skiljer sig på en helt avgörande punkt:

Det kommer alltid vara en endast liten del av nationen som består av aktiva kämpar, och mer kommer efterfrågas dem än miljoner andra medborgare. För dem är den rena försäkran ”Jag tror” inte tillräckligt; istället kommer de svära eden ”Jag kommer att kämpa”.

Se talet nedan:

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

28 Kommentarer till "Hitler: ”Jag tror” är inte tillräckligt"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Skåning
Gäst
Nybörjare
Skåning

Hell seger!

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

Man blir glad och inspirerad av att höra Hitler tala.

Vilken personlighet ! Vilken talare !
klara analyser, kärnfullt formulerat, och visionärt.

När skall det åter vandra en gigant och ett universalgeni av Adolf Hitlers storhet på jorden ?

XX
Gäst
Nybörjare
XX

Det kan kanske dröja länge innan det kommer någon ny av kaliber att tala om. MEN det hindrar ju inte att man ändå stödjer den eller de seriösa nationalister som väljer att leda kampen, ofta alldeles ensamma.

1956 bildade Göran Oredsson det nationalsocialistiska Nordiska Rikspartiet. Trots det valde diverse personer att splittra och motarbeta genom att bilda ständigt nya organisationer, inklusive Motståndsrörelsen 1997.

NRP hade eventuellt kunna göra något stort om alla engagerat sig och stött partiet genom åren!

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

@ XX

Ingen skugga skall falla över Göran Oredsson, inte över Vera Oredsson heller. Det är ett par av de kämpar som burit det Nationalsocialistiska arvet under det tillfälliga bakslaget efter 1945. Dessa kämpar har arbetat i en omänsklig motvind och repression under alla dessa år. Men deras storartade och oförtröttliga arbete kommer att bära frukt när tiden är mogen. Och tiden känns nu mogen…..

XX
Gäst
Nybörjare
XX

Ursäkta, men NRP lades ju ner pga bristande intresse från andra nationalister. Vet inte vad det säger om förutsättningarna om att bära frukt framöver.

Helt klart är att alla nya organisationer har verkat splittrande på nationalismen i Sverige. Däribland NSF och Motståndsrörelsen.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson
Måste på något vis försvara NMR. Clas Lund skrev och bad Göran Oredsson om råd när han bildade Motståndsrörelsen. Göran började känna sig för gammal som ledare och önskade honom lycka till. Vi behöll upplysningstidningen SOLHJULET då vi insåg att det behövdes då de nytillkommande ungdomarna ännu påverkats av de amerikanska filmerna och vi ville locka dem från ”Hollywoodnazism” med alla dess överdrifter och hatfloskler. Göran Oredssons under ett av de sista dagarna i Juni 2010 sa till mig att jag fick ansluta mig till något parti : Men en sak fick jag lova – rasblandning, homosextolerans och SD var… Läs mer »
Maja
Gäst
Nybörjare
Maja

Vera och Göran Oredsson, de bästa av de bästa i Sverige. Deras tro på Hitler är fast som granit.

Arjalainen
Gäst
Nybörjare
Arjalainen

Fin man

Slipsen
Gäst
Nybörjare
Slipsen

Mäktigt men var det bara jag som hade problem med bilden:(?

adrian b
Gäst
Nybörjare
adrian b

A Hitler var mannen som världen behöver

Pjotr
Gäst
Nybörjare

Som propaganda-film är den helt oslagbar.Om man tänker tillbaka på den tidens filmer så är den helt makalös och måste ha gjort publiken helt stum.

Pjotr
Gäst
Nybörjare

Det är ”Viljans Triumf” som avses.

N-E Hennix
Gäst
Nybörjare

De som öppet kämpar för SvP och MSR i dag är av samma virke som Tysklands kämpar fram till att NSDAP hade majoriteten med sig.

Anonyma internetkämpar är visserligen något positivt men de har inte det extra som krävs för ledande poster i framtidens nationella Svea Rike. För det krävs ett hårdare virke.

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind
@ N-E Hennix Det finns nog kärnfriskt virke även hos oss som i relativ anonymitet valt att kämpa för ett Nationalsocialistiskt och frihetligt Sverige. För egen del är jag övertygad om att jag i nuläget är nyttigare för den Svenska Nationalsocialismen som anonym stödtrupp än som öppen medlem. Jag kan än så länge röra mig fritt bland maktetablissemangets och banksveriges alla kippavandrare. Hur mycket jag än föraktar dessa så är det ovärderligt att veta vad våra motståndare håller på med och vad som sker bakom kulisserna. Inte minst när detta otäcka maktsystem framöver skall demonteras och ersättas. Anonymiteten är inte… Läs mer »
N-E Hennix
Gäst
Nybörjare
Nordanvind, klokt skrivet av dig. Jag har full förståelse för hängivna nationalister och nationalsocialister som är tvungna att hålla tyst om sin övertygelse på grund av anställning m.m. Då är det värdefullt om dessa personer agerar under anonymitet. Själv blev min karriär som informationschef vid stadshuset i Malmö förstörd när jag privat, på ett kafemöte arrangerat av Moderaterna, förklarade att jag är motståndare till massinvandringen eftersom den kommer att förstöra Malmös ekonomi m.m.. Närvarande var kommunstyrelsens ordförande Joakim Ollen som ville ha massor med invandrare till Malmö. Ollén hade tidigare berömt mig offentligt för mina insatser, men efter min åsikt… Läs mer »
Jan L
Gäst
Nybörjare
Jan L

Hennix har rätt. Jag är full av beundran för alla som orkar kämpa öppet. Själv står jag inte ut med att ens prata med idioterna, d v s alla vanliga svenskar som faktiskt tror på det här samhället.

Mentor
Gäst
Nybörjare
”Anhängare av en rörelse är den som förklarar sig gilla dess mål, medlem är den som kämpar för den.” ”Då det endast är förbundet med ett passivt erkännande av en idé att vara anhängare medan däremot medlemskap kräver en aktiv insats, kommer det alltid att finnas bara en till två medlemmar på tio anhängare.” ”Att vara anhängare beror på kunskap, medlemskapet beror på mod att själv företräda och utbreda den idé som man lärt känna.” ”Den största fara som kan hota en rörelse är ett genom en alltför hastig framgång abnormt ökat medlemsantal. Ty lika sant som en rörelse undvikes… Läs mer »
Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Varför finns inte Mein Kampf inläst av en svensk nationalsocialist?

Varför finns endast en svensk ljudbok på youtube?

Jag skulle uppskatta att kunna lyssna på en podcast där varje avsnitt är tydlig uppläsning av ett kapitel på svenska.

Lingonet
Gäst
Nybörjare
Lingonet

Finns den inte på biblioteket?
Jag skulle bli förvånad, men jag måste kolla.
Jag har själv velat läsa den, pga dessa fjantiga lögner som spridits om A H som jag själv trott på, men visat sig vara dravel.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Sannerligen en man som stod emot tiden med både förödelsen och skapelsens kraft. En örn av järn som enade de ariska folken.

Johan Björnsson
Gäst
Nybörjare
”Vidare säger Hitler att partiet tidigare drog till sig de bästa elementen ur det tyska folket under tiden det var svårt att vara nationalsocialist. Då det inte längre är svårt att vara nationalsocialist i Tyskland säger Hitler att partiet nu måste bli bättre på att på egen hand rensa ut dåliga element ur sina led. – Alla lojala tyskar ska bli nationalsocialister, men endast de bästa nationalsocialisterna ska bli partimedlemmar! fastslår Hitler som i talet också säger att partiet ska vara som en helig order med uppgiften att utbilda det tyska folkets politiska ledare.” Hur sållar man ut de bästa,… Läs mer »
vörtis
Gäst
Nybörjare
vörtis

Ja, man kan ju börta med ett IQ-test.

Lingonet
Gäst
Nybörjare
Lingonet

..0ch forjsätta med ett stavningsprov ;)

Johan Björnsson
Gäst
Nybörjare

”Hitler konstaterar att minoriteten alltid måste leda majoriteten på rätt väg…”

http://johanbjornsson.blogspot.se/2014/02/wider-die-masse-mot-massan.html

legionæren af 27 juni 1942
Gäst
Nybörjare
legionæren af 27 juni 1942

Adolf Hitler, en fantastisk politiker, den bedste nogen sinde, som oplyste menneskeheden om frimureriet og den internationale zionismes terror. Adolf Hitler, vi vil ære dit minde til evig tid, og føre kampen videre. Retfærdigheden vil sejre til sidst.

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders
Tröttsamt med alla hyllningar till Hitlers intellekt. Både från nazister som ni och the hitle….history channel. Hitler borde ha utnyttjat judarna på ett helt annat sätt. Han borde låtit dom vara en del av samhällsbygget eftersom de dels hade det gott ställt (i västeuropa) och hade internationella kontakter på ett helt annat sätt. Ett tredje rike med stöd från judarna hade varit en helt annan knäck för de allierade. Tror inte ens USA hade förklarat krig mot Tyskland om de haft judarna med sig. Men Hitler trodde att syndbocksmetoden var den enda lösningen och det torskade han på. Hitler var… Läs mer »
Anders Möller
Gäst
Nybörjare
Anders Möller

Noll koll hör jag.

På vilket sett tror du Judea declares war- den internationella finansen med media som hetsade mot Hitler skulle bli NS-Tysklands allierade fränder? -Skärpning.

Lingonet
Gäst
Nybörjare
Lingonet

Judarna hade faktiskt kontrollen över Tyskland, från Versaillesöverenskommelsen till Hitlers och NSAP´s övertagande.
Hur bra var det för Tyskland och deras stackars folk. Troll!

wpDiscuz