George Soros sponsrar Expo!

AVSLÖJANDE. Skurkkapitalisten George Soros sponsrade den svenskfientliga stiftelsen Expo under valåret 2014 för att påverka svensk politik.

sorosExpo

Nordfront brukar kalla Expo för en sionistiskt underrättelsetjänst. Sedan tidigare är det bland annat känt att juden Gabriel Urwitz genom sitt investmentbolag Segulah stödjer Expo. Även juden Robert Aschberg, som har ett långvarigt engagemang i Expos styrelse, har varit av stor betydelse för Expo och fungerat som en brygga mellan de vänsterextrema journalisterna och Sveriges medieetablissemang.

Nu framkommer det att juden George Soros också sponsrar Expo med stora summor pengar. Det är i samband med att Soros stiftelse Open Society Foundations hackats och fått runt 2 500 interna dokument läckta som detta framkommer.

Det var under valåret 2014 som Soros, som ett led i en paneuropeisk påverkanskampanj där han ville motverka nationalism och EU-motstånd i Europa, sponsrade Expo med 25 000 dollar, vilket med dagens kurser motsvarar 211 000 kronor. Kontaktperson för denna transaktion var Alexander Bengtsson, en person med politisk bakgrund inom Ung Vänster men som numera alltså agerar springpojke åt skurkkapitalister som Soros.

Soros kallade finansieringen ”Enighet är vårt enda val” och pengarna gick till att bekosta projektet ”Tillsammansskapet”. ”Tillsammansskapet” har varit ett misslyckat försök från Expo att starta en antirasistisk gräsrotsrörelse runtom i Sverige, men projektet har alltid känts artificiellt och konstlat och verkar inte ha rönt några större framgångar någonstans annat än att det fungerat som födkrok för opportunistiska antirasister.

I Soros motivering till varför Expo får pengar står följande:

Bidragets syfte är att stödja Stiftelsen Expo med att arrangera två utbildningsläger för aktivister från antirasistiska organisationer och rörelser från olika lokalsamhällen i Sverige. Målet är att stärka infrastrukturen i ”Tillsammansskapet” och träna aktivisterna för kampanjerna i det uppkommande EU-valet och de svenska valen till riksdag, kommun och landsting. Bidraget kommer användas för att transportera och förse deltagarna med logi och utbildningsmaterial, samt täcka administrativa utgifter.

soros-fram

Soros och Sverige
George Soros blev år 1992 känd i Sverige efter en omfattande valutaspekulation mot den svenska kronan. I korta drag kan man säga att han satsade stora belopp i så kallade derivatpapper på att kronan skulle falla. Detta skapade en kedjereaktion och massor av stora företag växlade sina svenska pengar till andra valutor för att alla var rädda för det stora stundande värderaset.

Den desperata situationen gjorde att Riksbanken på kvällen 16 september höjde marginalräntan (styrräntan) till 500%. Denna rekordhöga ränta var endast bestående till 21 september. Detta var en desperat åtgärd för att försvara kronan från vidare spekulationer. När valutaspekulationen fortsatte under mitten av november gav Riksbanken till slut upp försvaret av kronan och eftermiddagen den 19 november ”flöt” kronan. Från att kronan hade haft en fast växlingskurs sjönk den nu med 25% mot D-marken och med 40% mot dollarn. I och med dessa procentsatser ökade således de svenska bankernas utlandsskulder på kort tid samtidigt som de gjorde kreditförluster på 50-80% på sina kommersiella fastigheter. De som hade satsat pengar i att svenska kronan skulle sjunka i värde kunde kamma hem storvinster. Som vanligt är det på skattebetalarnas bekostnad.

Efterverkningarna av denna frammanade finanskris blev i Sverige en enorm kostnad för skattebetalarna. En permanent höjd arbetslöshet och över 2000 finansbolag i konkurs.

Det är alltså en svenskfientlig fräckhet utöver det vanliga Expo uppvisar när man tar emot pengar från Soros.

soros

Soros har också sponsrat de anti-vita kravallerna i Ferguson, vilket var en viktig händelse i skapandet av Black Lives Matter-rörelsen som fortsatt att uppvigla mot vita människor och därmed underblåst de strömningar som numera resulterat i att ett antal vita poliser mördats.

Läs mer om Soros i artikeln ”George Soros – filantrop eller ekonomisk krigsförbrytare?”

Då Open Society Foundations-läckan är omfattande och intressant kan Nordfront få anledning att återkomma med fler artiklar om den vid senare tillfälle.

Källor:
Relevant skärmdump från läckan
Komplett PDF-fil
som laddas ner härifrån

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

72 Kommentarer till "George Soros sponsrar Expo!"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Mattias
Gäst
Nybörjare
Mattias

Riktigt bra skriven artikel.

Björn
Gäst
Nybörjare
Björn

Tror att många gärna skulle höra inslag i Radio Nordfront där ni ringer upp och konfronterar i samma stil som Granskning Sverige. Att ringa Alex Bengtsson och fråga varför han tror att en superkapitalist skänker pengar till Expo blir då ett givet val.

Dora
Gäst
Nybörjare
Dora

Ja absolut! Pressa dem på svar!

Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

Andra inom Expo dom gärna får ringa upp är koreanen Tobias Hübinette och juden Robert Asch. Rasblanderskan Måna har väl tyvärr hoppat av annars hade det också varit intressant.

Daniel
Gäst
Nybörjare
Daniel

Man hittar mycket intressant i dessa dokument. Bland annat en lista över alla EU-parlamentariker och huruvida de sympatiserar med Soros frågor. ( -Europe-OSI Brussel EU Advocacy calendar-European Elections-reliable allies in the european parliament 2014 2019.pdf )

På dcleaks-sajten kan man ladda ner alltihop med program som Downthemall. Alla filerna finns också ihoparkiverade på http://danielhammarberg.com/george_soros.zip .

Kotten
Gäst
Nybörjare
Kotten

Tack!

Libra
Gäst
Nybörjare
Libra

George kommer brinna finfint i helvetet, de förrädiska identitetslösa mentalfallen på Expo likaså.
Hell Seger!

SSS
Gäst
Nybörjare
SSS

Förväntar mig ett reportage om detta av Uppdrag Granskning!

Christer
Gäst
Nybörjare
Christer

Bra att detta offentliggörs. Indicierna blir allt fler och vittförgrenade över vilka som ytterst står bakom o pushar för samhällets normupplösning. Avskyvärda fega kräk som går Expos ärenden.

Urban
Gäst
Nybörjare
Urban

ACHTUNG JUDEN!

Mats Lindberg
Gäst
Nybörjare
Mats Lindberg

”Expo” ska till dörren där det står Exit.

Andersson
Gäst
Nybörjare

Exkrement.

Thor Viking
Gäst
Nybörjare
Thor Viking

Mr. Evil Devil

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

Finansjuden Jacob Schiff sponsrade kommunisterna som genomförde den judiska statskuppen i Ryssland 1917.

Judiska bankirer sponsrar ALLTID alla organisationer som är dåliga för vita. Självklart sponsrar finansjuden Soros samma antivita slödder som Finansjuden Jacob Schiff gjorde för ett sekel sedan.

Dem evige juden at work. Same jew then and now. Jag är mer förvånad att någon är förvånad. Judiska bankirer sponsrar ALLTID alla sidor och särskilt sådant som är dåligt för vita.

Der Fuhrer
Gäst
Nybörjare
Der Fuhrer

Där av benämningen den evige juden eller på tyska der ewige jude. Det är en film som känns lika högaktuell nu som då den kom ut.

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

EXPO är en judisk terroristorganisation. EXPO leds av judar, och dessa judar med deras hus-whiggers har obegränsat med ”media”tid i det judestyrda Sverige.

Pool och det patrasket är judarnas vita Onkel Tom. Shabbat gojim, nyttiga idioter.

micke p
Gäst
Nybörjare

tänka sig att grisen Daniel poohl infiltrerade skinheadsrörelsen och avslöjade allt hos Aschberg,sen påstår han att han är expert på nationalsocialister.den tidens skinheadsrörelse var inte seriös det var mest rakade huvuden och kläderna och alkoholen som band dom tillsammans som dag och natt om man jämför Nordiska motståndsrörelsen idag!

Andersson
Gäst
Nybörjare

Nån som läst Daniel Poohls bok ”Som om vi hade glömt”? Har för mig att hans far är okänd och namnet Poohl lär stamma från polack, fast förr skrev man Pol eller Pohl. Jag har kunnat ana mig till att hans svenskhat sitter mycket djupt.

Thor Viking
Gäst
Nybörjare
Thor Viking

Släkt med Pol Pot?

?

Jonathan Åmål.
Gäst
Nybörjare
Jonathan Åmål.

Hans familj bor i dalsland.

Jocke Berg
Gäst
Nybörjare
Jocke Berg

Denna video förklarar https://youtu.be/kBiAUdnLfpE på ett kortfattat och lättbegripligt sätt varför den svenska välfärdsstaten är på väg mot sin undergång!. Se!,dela den och gilla(på youtube) denna blivande youtube klassiker!

Baz
Gäst
Nybörjare
Baz

När skithögen Soros, med blodbesudlade händer, stöder Expo då vet man att satan är här!

Soros, må du dö i din egen avföring!

Kid
Gäst
Nybörjare
Kid

Ja, när i ? ska det skrynkliga zionistsvinet dra sin sista suck?!

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar
Alexander Bengtsson har kommit långt i sin långdragna process för att bli Sveriges allra värsta folkförrädaras. Betänk att det endast är några år tillbaka i tiden, som denne looser och supernolla med synliga fosterskador (tillknycklat kranium) sysselsatte sig med att tipsa SVT:s licensmyndighet om svenskar som inte betalat TV-licensen, till att nu vara den som är förbindelselänk i Sverige med den djävulsdemon som idag gör störst anspråk på att bli den kommande judiske världskonungen – Per me reges regnant – Soros. ”Den israelitiske konungen – världens patriark. Då Israels konung sätter kronan på sitt heliga huvud, den krona som det… Läs mer »
vörtis
Gäst
Nybörjare
vörtis

Det där passar bra ihop med Uppenbarelseboken också. Läser man den noga så blir det helt tydligt att den kommande Antikrist måste vara jude.

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar

För de som ej behärskar latin:

”Per me reges regnant” = Av mig regeras regenterna.

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Soros är rik men trots allt misstänker jag att han får pengar från Israel eftersom Israel får regelbunden otroligt mycket pengar från USA och Tyskland att det kan delvis användas t.ex. för Soros’ NWO aktiviteter på alla kontinenter. På det viset sinar Soros’ inkomstkälla aldrig.

vörtis
Gäst
Nybörjare
vörtis

”Tillsammansskapet” låter ganska krystat, är för långt att uttala och skriva. Jag rekommenderar EXPO att prova med ”Fanskapet” istället.

För övrigt kan jag bara säga att (((finansgubbarnas))) välde måste få ett slut.

Hasse Huus
Gäst
Nybörjare
Hasse Huus

Jag ska också starta en Open Society organisation. Vårt mål är att Israel ska öppna sina gränser, att israeliska kvinnor ska skaffa barn med immigranter och att mångkulturen får riktigt fäste.

Nu undrar jag, vill Soros sponsra mig med några miljoner och kan Barbara Spectre tänka sig att låta mig komma och föreläsa på Padeia i Stockholm?

Hör av er!

Mvh

Hans

Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

Vi kan starta ett Anti-Padeia Institut för studier av judisk verksamhet. Undrar om vi kommer att få 40 miljoner i skattepengar?

Frasse
Gäst
Nybörjare
Frasse

Om någon är intresserad så kommer jag att gå på en kommande Paideia-kurs i Stockholm: Jewish Law: From the Talmud to Shulhan Arukh
http://www.paideia-eu.org/2017/02/20/jewish-law-from-the-talmud-to-shulhan-arukh-3/

Planerar att sitta längst bak i seminariet, fnissa mig igenom lektionerna, skramla med en medtagen påse folköl och då och då öppna en burk ljudligt. Ibland blir det papperssvala av kursmaterialet, försöker pricka Barbaras öga med den nätta fågeln.
Häng med vet jag! Ju fler man blir desto roligare!

Mvh
Frasse

Bond...James Bond
Gäst
Nybörjare
Bond...James Bond
CNC
Gäst
Nybörjare
CNC

Soros har jag alltid tyckt illa om.

Andersson
Gäst
Nybörjare
”Förenta nationernas generalförsamlings resolution 3379, antogs 10 november 1975 med 72 röster mot 35 (32 avstod), och ”fastställer att Sionism är en form av rasism och etnisk diskriminering. Resolutionen upphävdes den 16 december 1991 av resolution 46/86.” ”World Zionist Organization har tagit initiativ till en petition som i november 1985 överlämnades till FN. Undertecknarna av petitionen tar avstånd från resolution 3379 och ber FN att ogiltigförklara den. I många länder har underskrifter insamlats. I Sverige har bl.a. följande personer undertecknat petitionen: Karin Söder, Björn Rosengren, Astrid Lindgren, Alf Svensson, Bengt Westerberg, Olof Johansson………” https://www.radioislam.org/judemakt/appendix/antisionlist.htm Tänk vilken mörk värld Jorden blivit… Läs mer »
47:an Löken
Gäst
Nybörjare
47:an Löken

Soros är ond. Han är en tvättäkta psykopat.

Jappe
Gäst
Nybörjare
Jappe

Han är en tvättäkta jude, det är vad han är.
Hans riktiga namn är György Schwartz,,,en riktig finansterrorist, som borde åtalas för brott mot mänskligheten.

SS
Gäst
Nybörjare
SS

George den skurken, stoppa han i burken.

Var är Radio Nordfront?

Frasse
Gäst
Nybörjare
Frasse
Video på ”Tillsammansskapet”. Spana in dessa pedofilliknande styggelser. Om nätterna levererar de neddrogade barn till ”källargubben”, George Soros himself, sittandes i sliten toga-dräkt på en kattguldstron i en sprit- och pisstinkade hörna i källaren till Expo-skrapan. Vid hans fötter ligger en kedjad, väsande halvnaken Mona Sahlin, komplett med rygg av ödleskinn och tudelad tunga rullandes in och ut från det gul-bleka ansiktet. I gnisslande burar hängandes från taket ser man från skenet av oljelamporna zigenare med tre armar, två huvuden, piskande svansar, Helle Kleins perukfrysir, grotesker från en undre värld. ”Hej-hej! Kroona pleese” mässar de och flinar med den upp-… Läs mer »
Nordseegermane
Gäst
Nybörjare
Nordseegermane

Läs Talmuden och allt är klart. Juden har uppdrag att förinta allt icke-judiska på hela världen. Soros bara arbetar pä detta program.

Aononym
Gäst
Nybörjare
Aononym

Jag har sätt bilden på Matias Wåg! Någon som har lite uppgifter om honom? Han är dömd för något men jag vet inte riktigt vad? Jag skulle gärna försöka få en profilering av detta drägg!

Hasse Huus
Gäst
Nybörjare
Hasse Huus

Kanske ska göra din research innan du påbörjar din ”profilering”. All info om honom finns på nätet. Börja med att googla.

Godnattvisa
Gäst
Nybörjare
Godnattvisa

George Soros presenterar:
”Antinationalism är organisering”

https://www.youtube.com/watch?v=8yU1QBGPx_Y

Nipa
Gäst
Nybörjare
Nipa

Glöm inte att Mattias Karlsson (sd) skrev till Expo där han ville få information om så kallade ”extremister”.

Sven Nilsson
Gäst
Nybörjare
Sven Nilsson

Kom ihåg , Allt kan köpas för pengar ! Och vem har pengarna ? J U D E N !

VK
Gäst
Nybörjare
VK

Sannerligen inte förvånande. Att judar sponsrade Expo och dylika grupper i alla vita länder (och inte sällan direkt styr sådana grupper) är ju ett välkänt faktum för nationella.

Dock bra att vi får mer om det svart på vitt. Det här är en länk folk bör spara och dra upp vid behov, precis som Barbara Spectres uttalanden – vilket också mycket tydligt visar den judiska agendan.

Mats Lindberg
Gäst
Nybörjare
Mats Lindberg

Motgift har också tittat på papperen.
Men det verkar som att pengarna börjar ta slut för dem …tv-ändå sändningen är inte ointressant men är nog mest en lång vädjan om donationer. ”Tänk om vi också kunde få sådana summor …”.

https://www.motgift.nu/2016/08/15/den-valfinansierade-fienden/

Danne1312
Gäst
Nybörjare
Danne1312

radio nordfront tack

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Åh, så förvånad jag är, verkligen.

HellSeger77
Gäst
Nybörjare
HellSeger77

Bra att ni lyfter fram detta! Dock är jag inte det minsta förvånad!

Bunke
Gäst
Nybörjare
Bunke

Radio Nordfront NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fridfull kraft
Gäst
Nybörjare
Fridfull kraft

Varför har ingen svensk ekonom anklagat Soros för den skada han gjorde Sverige 1992? Borde inte Interpol efterlysa honom för att få honom fälld i Sverige?

Ja, jag vet, Juden styr hela media, och Frimureriet som i sin tur styr alla svenska instutitioner och politiker.

Men ändå? Det finns väl ekonomer i Sverige som inte är politiskt uppbundna? De borde uttala sig på ekonomiska forum. Där borde i alla fall finnas debatt om detta, som kan sprida medvetenhet om denne ondskefulle Judes attack mot Sverige.

Sven Nilsson
Gäst
Nybörjare
Sven Nilsson

Soros är rädd för den Svenske Nationalisten ! En liten eld kan tända en stor brand och det vet juden ! Länge leve Norden och vårat folk !!

Alkolisten
Gäst
Nybörjare
Alkolisten

Hell Soros!

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Soros har en diger ”meritlista”. Förutom Gabriel Urwitz finns det fler judiska finansmän i Sverige som sponsrat Expo och/eller kulturmarxister. Mikael Kamras, Robert Weil och Daniel Sachs närmare bestämt. En gammal tradition det där med att judiska finansmän sponsrar kommunister. Känd sedan åtminstone bolsjevikrevolutionen i Ryssland.

Jappe
Gäst
Nybörjare
Jappe

Se bara på lavemangs-juden Robert Ashbergs familj…

Bunke
Gäst
Nybörjare
Bunke

Den där jäääkla radion NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niclas
Gäst
Nybörjare
Niclas

Är det nån som är förvånad på riktigt? Han sponsrar allt som är anti vit.
George Soros får djävulen att se ut som en oskyldig skolpojke i jämförelse.

Victor.K
Gäst
Nybörjare
Victor.K

Den välfinansierade fienden – https://www.youtube.com/watch?v=iejmTvL_kCo

George Soros ”Open Society Foundation” har blivit hackade. Vi har börjat titta på dokumenten, och har en del att säga. Bland de som finansieras av Soros hittar vi bland annat Expo.

len
Gäst
Nybörjare
len

Den sensation skall jag läsa mer detaljerad expressen o aftonbladet och GT i dag det är nog med på löpsedlarna skall bli spännande.

David
Gäst
Nybörjare
David

Dem donerade även till Daniel Sachs bolag i Sverige, inte bara expo

LF
Gäst
Nybörjare
LF

Daniel Sachs Foundation
Campaign “Höj Rösten” – raise your voice
SE
The purpose of the grant is to continue this well-established voter mobilization campaign beyond the EU elections on May 25th and also mobilize voters for equality, diversity and openness and against xenophobia and nationalism in the Swedish National elections on September 14th.
01/01/2014 – 09/15/2014
Daniel Sachs ds@proventus .se
USD 25,000.00

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav
Denna man intervjuades i TV-programmet 60 Minutes (CBS) av Steve Kroft den 20e december 1998. Som bakgrund måste nämnas  att när Adolf Eichmann kom till Ungern för att befatta sig med morden av de judar som levde där fick Soros – själv jude – hans uppdrag att  konfiskera den judiska befolkningens egendomar. Kroft frågade i  intervjun vilket som var hans ”lyckligaste år”. Här följer en  översättning av denna del av samtalet: ”Kroft: Som jag förstår gick ni ut med denne er beskyddare, som hade svurit att ni skulle vara hans adopterade gudson. Soros: Ja. Ja. Kroft: Ni gick alltså  faktiskt… Läs mer »
Thor Viking
Gäst
Nybörjare
Thor Viking

OT.
I Ungern idag använder de fågelskrämmor vid gränsen för att skrämma bort inkräktare. Kanske biter på voodookulturen

http://www.smh.com.au/world/migrant-crisis/hungarians-are-using-creepy-scarecrows-to-stop-migrants-20160815-gqt7w3.html

len
Gäst
Nybörjare
len

Så AFA anhängarna är judar och barn till rika så alla är rädda att nodiska motståndsrörelsen släppa loss sina krafter efter valet? Är det därför jude media ser dom som ett enormt hot?

len
Gäst
Nybörjare
len

Efter riksdagsvalet kan vanigt folk vara väldigt trötta på politiker o Robert Aschbergs pekpinnar och innse att man måste TÄNK själva och handla uti från det
Efter riksdagsvalet är landet ändo mer facktupp än nu !

Billy Bob
Gäst
Nybörjare
Billy Bob

Glöm inte kroknäsan Daniel Sachs och hans ”stifltelse” som Soros gladeligen betalar till:
comment image

Kaj
Gäst
Nybörjare
Kaj

Den där juden Peter Hjörne är helt Otrolig !! Skyldig staten 500 mille !! Tyvärr kan svenska folket känna sig lurade av Göteborgspostens ägare som har plockat hem 60 mille till sin familj av Gp:s sista tillgångar !! Fy skäms på juden !

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Läs kommentarerna om bland andra Vänstermiljardären George Soros –

http://mxp.blogg.se/2016/august/dokumentaren-pa-flykt-eller-pa-flytt-2.html#comment

Arne Strand.

Aononym
Gäst
Nybörjare
Aononym

För er som har vart inne på EXPOS hemsida! Vad dom har hård vinklat allting,och dom har en egen slags internet ”skola” om hur man ska bli en duktig AFA aktivist! Desperata människor som inte kan tänka själva utan måste avlöna folk för att dom ska delta!

Aononym
Gäst
Nybörjare
Aononym

Hej alla Exposar och AFAiter! Jag ser att ni har vart här inne och läst! Det är bra,men ge fan i åsikts tummandet! Det är till för sympatisörer och medlemmar!

Christian A
Gäst
Nybörjare
Christian A

Det är klart han gör, han är ju psykopat och även han blidkar högre krafter.

MACEDONIAN PATRIOT
Gäst
Nybörjare

ВНАТРЕШНА МАКЕДОНСКА РЕВОЛУЦИОНЕРНА ОРГАНИЗАЦИЈА–МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ (ВМРО-МНМ)!

THE INTERNAL MACEDONIAN REVOLUTIONARY ORGANIZATION-MACEDONIA FOR THE MACEDONIANS (VMRO-MNM)!

ПРОГЛАС НА ВМРО-МНМ (МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ) 21.04.2016!

https://www.facebook.com/ljupco.mircevskitrepet/media_set?set=a.1088755694496069.1073741832.100000849458261&type=3

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!

Г-дин. Љупчо Мирчевски-Трепет: МОЈАТА БОРБА ЗА ПРАВДА И МОЈАТА БОРБА ЗА МАКЕДОНИЈА!

MACEDONIA FOR THE MACEDONIANS!

Mr. Ljupco Mircevski-Trepet: MY FIGHT FOR JUSTICE AND MY FIGHT FOR MACEDONIA!

http://www.myfightformacedonia.com

MY FIGHT FOR MACEDONIA: https://www.facebook.com/myfightformacedonia.

Ljupco Mircevski-Trepet: http://sv-se.facebook.com/people/Ljupco-Mircevski-Trepet/100000849458261

wpDiscuz