George Soros – filantrop eller ekonomisk krigsförbrytare?

20130812_soros

Dagens datum 12 aug: Denna dag år 1930 föddes György Schwartz, senare känd som George Soros. Han framställs ofta officiellt som en välgörare och filantrop. Andra menar att han är en simpel ekonomisk förbrytare.

Bakgrund
George Soros, född i en judisk familj som György Schwartz den 12 augusti 1930 i Budapest, Ungern. Han flydde 1947 från kommunismen, som då styrde Ungern, till Storbritannien där han började studera på School of economics i London. Han tog examen 1952 och flyttade senare till New York och blev finansanalytiker.

Det dröjde inte förrän han började bygga ett eget finansimperium. 1973 etablerade han The Quantum Group Of Funds. En hedgefond som senare skulle bli mycket känd för flera kontroversiella spekulationer, främst valutaspekulationer. Startkapitalet för denna fond kom bland annat från finansfamiljen Rothschild. 1979 grundade George Soros ”Open Society Foundations” där han använder sina spekulationspengar till att politiskt påverka hela samhällen. George Soros säger själv att han filosofiskt är inspirerad av den judiske filosofen Karl Popper och titulerar sig gärna filantrop.

Stiftelsen för öppna samhällen (Open Society Foundations)
På stiftelsens officiella hemsida kan man läsa vilka värderingar de kämpar för och om stiftelsens samhällsuppdrag. Det ideologiska tankegodset är vad man modernt kallar liberalt (ej att förknippa med vad liberal var när rörelsen startades). Stiftelsen säger sig förfäkta frihet, folkhälsa, ekonomisk frihet, rättvisa m.m. I praktiken stödjer man krafter som vill legalisera t.ex. droger och prostitution med motiveringen att drogförbud sprider HIV och att förbud mot prostitution skapar dåliga arbetsförhållanden för de prostituerade. Man driver även frågor som anti-rasism, fria aborter, feminism, stöd till homolobbyn m.m. George Soros har fått en del kritik för sitt politiska arbete. Vissa menar att bakom alla liberala floskler finns en cynisk hemlig agenda som leder till att han och hans kollegor i den ekonomiska makteliten utökar sin makt ännu mer.

Nedan ser ni en propagandafilm från stiftelsen där de vill göra gällande att de gör diverse världsförbättrande saker.

Spekulationerna mot Sverige
Soros blev år 1992 känd i Sverige efter en omfattande valutaspekulation mot den svenska kronan. I korta drag kan man säga att han satsade stora belopp i så kallade derivatpapper på att kronan skulle falla. Detta skapade en kedjereaktion och massor av stora företag växlade sina svenska pengar till andra valutor för att alla var rädda för det stora stundande värderaset.

Den desperata situationen gjorde att Riksbanken på kvällen 16 september höjde marginalräntan (styrräntan) till 500 %. Denna rekordhöga ränta var endast bestående till 21 september. Detta var en desperat åtgärd att försvara kronan från vidare spekulationer. När valutaspekulationen fortsatte under mitten av november gav Riksbanken till slut upp försvaret av kronan och eftermiddagen 19 november ”flöt” kronan. Från att kronan hade haft en fast växlingskurs sjönk den nu med 25 % mot D-marken och med 40 % mot dollarn. I och med dessa procentsatser ökade således de svenska bankernas utlandsskulder på kort tid samtidigt som de gjorde kreditförluster på 50-80 % på sina kommersiella fastigheter. De som hade satsat pengar i att svenska kronan skulle sjunka i värde kunde kamma hem storvinster. Som vanligt är det på skattebetalarnas bekostnad.

Själv menar George Soros att han gör länderna en tjänst med sådana här spekulationer genom att peka på svagheter i deras penningsystem. Efterverkningarna av denna frammanade finanskris blev i Sverige en enorm kostnad för skattebetalarna. En permanent höjd arbetslöshet och över 2000 finansbolag i konkurs.

Spekulationerna mot Storbritannien
Samma år som Soros spekulerade mot svenska kronan gjorde han likadant mot det brittiska pundet. Den av familjen Rothschild kontrollerade ”statsbanken” tvingades devalvera pundet. George Soros tjänade  dryga 7 miljarder kronor på den affären som inte helt oväntat skattebetalarna i Storbritannien fick betala för. En annan intressant sak är att Soros aldrig skulle spekulera mot en Rothschild-bank utan att det var överenskommet från början.

Soros besöker Sverige
År 1998, alltså endast knappa 6 år efter valutaspekulationerna mot vårt land bjöds Soros till Sverige. Förutom en middag med kungafamiljen, möte med Peter Wallenberg och ett föredrag på handelshögskolan höll han även ett föredrag för SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute). Detta föredrag handlade om att vi måste ha en mer global ekonomi i en global värld och Motståndsrörelsens Pär Öberg lyckades bjuda in sig själv på det mötet. Han fick till och med chansen att ställa en fråga till George Soros:

Pär Öberg: –Du klagar här på globala kapitalister, men du är ju själv en av dem. Du sitter t.ex. med i Bilderbergruppen.

George Soros: –Jag är med i den gruppen för att kunna studera roffarkapitalisterna på nära håll och sedan belysa hur det går till.

Pär Öberg: –De skulle aldrig låta dig vara med om du inte var en av dem. Varför är era möten hemliga? Trots att chefer för stora mediabolag finns närvarande skriver de inte om mötet. Ni utgör en hemlig världsregering.

På den sista frågan fick Pär Öberg inget svar och blev fråntagen mikrofonen. På sina ekonomiföredrag brukar Öberg nämna ovanstående händelse och även beskriva Soros verksamhet. Värt att nämna är att Pär Öberg var den enda på föredraget som ställde kritiska frågor till den man som sänkte den svenska ekonomin och plundrade svenska skattebetalare. De andra i den inbjudna publiken hyllade honom.

Frontfigur för världseliten
Soros anses vara en av de ekonomiskt sett mest inflytelserika personerna i världen. Hans hejdlösa cyniska spekulationer över hela världen har skapat mycket misär. obama_puppetSpekulationerna i slutet på 90-talet mot Thailand och Malaysia förstörde nästan ländernas ekonomier totalt. På sina håll orsakade det svält. Det han gör borde helt klart räknas som kriminellt men i finansvärlden är det sådana som han som själva sätter reglerna. Därmed blir hans astronomiska ekobrott lagliga. Att han sedan har fräckheten att offentligt säga sig företräda frihet och mänskliga rättigheter gör det hela än värre. Det som är absolut värst är att han använder sina kriminellt tjänade pengar till att styra politiken åt ett håll som ekonomiskt passar honom. Soros var en stor ekonomisk bidragsgivare till att få fram Obama som president i USA. Många menar att personer som Soros har långt mer reell makt än den formelle presidenten. Den senaste finanskrisen (2008) som drabbade världen, främst USA och EU, som i skrivande stund ännu inte är över berodde just på ohämmad derivathandel. Soros Quantumfond tjänade astronomiska summor på den krisen. I en intervju åt tidningen ”The Australian” kommenterade George Soros den globala krisen så här: ”Finanskrisen i världen var stimulerande och på ett sätt kulmen av mitt livs arbete.”

Döm själva: är George Soros en filantropisk världsförbättrare eller en ekonomisk krigsförbrytare.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

35 Kommentarer till "George Soros – filantrop eller ekonomisk krigsförbrytare?"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Mattias
Gäst
Nybörjare
Mattias

Ett bevis på hur världsekonomin och med den all politisk makt är fördelad, eller inte så fördelad. Riktigt vidriga människor.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

George Soros är en typisk representant för sin stam och många skulle nog kalla honom både det ena och det andra varav ”filantrop” måste vara det minst passande. De flesta av Herr Soros djupt tvivelaktiga manövrar på de finansiella marknaderna har aldrig ens kommit till allmänhetens kännedom.

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav
När du läser Wikipedia om judar finns det en del judar som påstås ha varit ”filantrop”. En sådan jude är Jacob Schiff. För er som inte vet vem juden Jacob Schiff var, död 1920. Han kom till Amerika utsänd av Rothschild-judarna på 1880-talet. Jacob Schiff var en av sin tids absolut största maffiajudar. American Jewish Committee startades av Jacob Schiff. Judarna har många hundratals organisationer, som normalt vill ha så många medlemmar som möjligt. Det finns två AJC, det andra är Congress: http://www.ajcongress.org/ Skillnaden mellan Jacob Schiffs AJCommittee är att endast 30-40 toppjudar var med. Medans AJCongress vill ha så… Läs mer »
Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

American Jewish Committee hemsida. Läs noga år 1919:

http://ajcarchives.org/main.php?GroupingId=110

Slipsen
Gäst
Nybörjare
Slipsen

Han är cynisk, egoistisk och en kapitalist av sällan skådat slag. Det är sjukt att man kan spekulera om andras valutor och dessutom tjäna grova pengar om det går åt skogen för ett helt lands valuta. Det är också sjukt att han ens har mage att kalla sig filantrop. Jag skulle hellre kalla Soros för misantrop, trots att jag själv inte direkt är någon humanist med tanke på hur folk är överlag.
I Inside job framställdes han konstigt nog också som filantrop, även om det var en ovanligt nyanserad dokumentär.

Jotun
Gäst
Nybörjare
Jotun

Jag tror inte jag såg en enda arier i videon. Gjorde ni?

Jotun
Gäst
Nybörjare
Jotun

Judarna måste ju fortfarande vara genuint livrädda för ariern, som jag fattar det.

KolNidre
Gäst
Nybörjare
KolNidre

George Soros ”…..flydde 1947 från kommunismen, som då styrde Ungern……”!!
Hur många gånger har man inte läst/hört den frasen — från/av just judar!??! Den frasen är endast ytterligare en av otaliga lögn-floskler ”de utvalda” älskar att häva ur sig — judar påstår sig ju alltid vara ”offer” för andras (gojers) ondska! Eller hur — känns det igen?
.
Faktum är dock att just judar aldrig behövde fly från kommunistiska regimer — det var ju DE som hade makten! ”Flykt”-floskeln är bara ännu en av alla ständigt upprepade kosher-lögner…….

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

Hegelian Dialektik, dvs kontrollerad opposition.

En annan jude som älskar att omtalade sig själv som offer för ”pogromer” är den ”polske” juden Jerzy Sarnecki.

Sanningen om alla dessa östjudar som ”flytt förföljeslse” i de olika östländerna, är att de var utskickade för att infiltrera och förstöra alla västländernas statsapparater inifrån.

Sanningen om alla dessa östjudar som ”flydde” är att de är allihopa parasiter och bedragare. Hela ”flydde” judebabblet under Sovjettiden är ett enda gigantiskt judiskt bedrägeri.

Sven E
Gäst
Nybörjare
Sven E

Soros(Schwartz) är väl en filantrop av samma sort som våra socialister i riksdag och regering, med partiberäkning allt från M till Mp. De stjäl besparingar från hårt arbetande människor och skänker till den stora dumma väljarkåren för att köpa röster. Fan vad jag hatar dessa kräk som begår ”goda” gärningar med mina pengar.

Alter Ego
Gäst
Nybörjare
Alter Ego

Alla filantroper tar från den Vite och ger till den Svarte.
Robin Hood var bara ett kommunistiskt judeskämt.

Matti
Gäst
Nybörjare
Matti

Fick han inte ett pris av Sverige i något sammanhang? En medalj eller något sådant? Märkligt efter att han satt oss på ruinens brant…

PMG
Gäst
Nybörjare

Tack vare han gick dumsvensken sen och röstade in oss in i EU.

Strv 122
Gäst
Nybörjare
Strv 122
Enligt Pastor Lindsey Williams planerar ”eliten” att sänka värdet på samtliga världens valutor samtidigt med hjälp av finansiella derivat. http://www.youtube.com/watch?v=GBjMDS2LNVQ Sveriges guldreserv används för att bl a backa upp värdet på IMF’s långivning (SDR). http://www.riksbank.se/sv/Riksbanken/Riksbankens-kapitalforvaltning/Guld–och-valutareserven/ Värdet på SDR i förhållande till andra valutor finns här. http://www.imf.org/external/np/fin/data/rms_sdrv.aspx Enligt James Rickards kommer IMFs SDR bli den nya världsvalutan. http://www.youtube.com/watch?v=3gFap-vKVNU IMF är världens tredje största innehavare av guld efter USA och Tyskland. http://www.usdebtclock.org/gold-precious-metals.html Kina står som innehavare på sjätteplats, men titta på efterfrågan istället så ser ni att de står på klar första plats med GOD marginal. Något som onekligen kommer att leda… Läs mer »
Hatar aset
Gäst
Nybörjare
Hatar aset

Han är satan personifierad, fick gå från hus och hem när han håll på mot svenska kronan i början på nittitalet. Dessutom blev jag arbetslös pga lågkonjunkturen som följde. Tog många år att läka de såren. Ge mig ett vapen och han står framför mig…

Strv 122
Gäst
Nybörjare
Strv 122

Beklagar din förlust av bostad och arbete p g a denna Illuminati-springpojke.

Men… Du har tur som fortfarande lever. ”Eliten” planerar att döda majoriteten av världens befolkning med hjälp av en skapad ekonomisk kris.

http://www.youtube.com/watch?v=CqmAiBBDZ8c

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav
Efter att läst ditt inlägg och tänkt efter, jag blev också tvungen att lämna min lägenhet. Var långtidssjukskriven på grund av olycka och hade drygt 10.000 netto, efter skatt i månaden då 1991. Som sämst hade jag ut 6.500 netto i månaden. Och då hade jag bra sjukpeng, tjänade bra innan sjukdom. Känner en hel del låginkomsttagare och de hade det inte fett under 90-talet och allt ”tack vare” judeaset George Soros. Då hade jag inte en susning om judarna, men jag minns en kommentar om Soros på nätet ca 2000 och det var att Soros blev hyllad till skyarna… Läs mer »
Rolf
Gäst
Nybörjare
Rolf

Judarna är kommunister…och storskojare.
http://emergingcorruption.com/2011/04/is-george-soros-a-communist-agent/
Soros o Bildt har många likheter och är kompisar.

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav
Alla judar är kommunistslödder av det enkla skälet att marxismen är en uppdaterad version av judarnas Talmud. Det juden Karl Marx gjorde var att han skrev en goy-version av judarnas Talmud. Rikta namnet är Judiskt Manifesto, men som juden alltid gör, de ljuger alltid i rubriken och juden Karl Marx kom på hittepåordet Kommunism och bytte ut judiskt med kommunistiskt. För juden handlar allting alltid om att judar skall styra, marxismen/kommunismen är självklart inget undantag. Det judiska bedrägeriet är att juden lovar de mest svagbegåvade gojerna att det är de som skall bli de nya härskarna. Och goyim går på… Läs mer »
Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

Worker är judiskt kodord för judarnas slav. ”Kamrat” är ett judiskt skämt på de mest dumma gojernas bekostnad. Det var endast de mest Nyttiga Idioterna som fick ”hedersbeteckningen” ”Comrad”.

Idiotgoyim gick på det och judarna garvade arslet av sig.

88AH
Gäst
Nybörjare
88AH

Hur mycket av sin snuskiga förmögenhet skänkte juden Soros till att förhindra djurens lidande?

Mentor
Gäst
Nybörjare

”Ingen förföljelse kan hindra honom från att utplundra sina medmänniskor, än mindre fördriva honom. Inom kort är han där igen och är ständigt densamma.”
Mein Kampf – Del 1 – Kapitel 11

Der Fuhrer
Gäst
Nybörjare
Der Fuhrer

Räcker med att läsa rubriken för att svara på frågan.
Naturligtvis är han en i krigsförbrytare !

Joachim Posener
Gäst
Nybörjare
Joachim Posener

György Schwartz som aset igentligen heter, är ett ultra-krimminelt SVIN. Skulle han dömas för sina gjärningar, skulle han bli avrättad många gånger om.

Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

George Soros är ett riktigt avskum. Kanske inte nummer 1 men är säkert med på minst nedre delen av 10-i-top listan.

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

New York Times Paul Krugman Gloats over Demise of White America —- 30 sekunder

https://m.youtube.com/watch?v=YEv25Ly7TPI&feature=youtu.be

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

”Kommunismen har mördat tiotals miljoner människor. I alla länder som har varit kommunistiska har listan varit lång över brott mot mänskligheten.

Det handlar om ofattbara massmord, tortyr, slaveri, anfallskrig mot demokratiska och fredliga stater, diskriminering, förföljelse av etniska minoriteter, religiösa förföljelser och rättslöshet.

Kommunismen har också inneburit ekonomisk, teknisk och vetenskaplig efterblivenhet för de drabbade länderna.” —-Staffan Skott—

Alla judar är kommunister

Naturligtvis finns det undantag, men de kan räknas på fingrarna.

Theodor Morell
Gäst
Nybörjare
Theodor Morell

filantrop
Svenska
Substantiv

filantrop

Person som är positivt inställd till människor i allmänhet och som utan eget vinstintresse verkar för förbättring av människors levnadsvillkor; människovän

Synonymer: människovän
Antonymer: misantrop (motsatspar)
Hen anses vara en av vår tids största filantroper med sina stora bidrag till välgörande ändamål.
Etymologi: Av grekiska φιλάνθρωπος, ”människoälskande”, av φίλος, ”älskande”, och ἄνθρωπος, ”människa

Utan eget vinstintresse. Det står inget om misantrop när det gäller ev. intressen för vinst eller förlust eller ej.

Så påstår han att Vidkun Quisling skulle vara landsförrädare, han räddade många vita särskilt bönders liv. när välden ej var överbefolkad.

Theodor Morell
Gäst
Nybörjare
Theodor Morell

Ordet progrom används knappt angående 3:e riket, men används vid en massa andra sammanhang där större delen som arrangerat en revolution var av just judar.

Vet ej om det är ett ord för förföljelser av de judar som ej under revolutionen vill tillfälligt ge upp sin religion.

UndrandeLisa
Gäst
Nybörjare
UndrandeLisa

Han och resten av det judiska folket är bara ute efter att ställa till djävulskap runt om i världen.
Det judiska folket och muslimerna vill erövra världen, så att de sedan kan bygga upp varsin ny stat.
Så alla sätt för att motarbeta deras planer måste förverkligas, annars kommer vi bli ”slavar” under deras religioner. Jag vet inte vilken av dessa som är värst.

Antisemitex
Gäst
Nybörjare
Antisemitex

Juden är överhuvudet på besten, Islam är bara ett vapen och verktyg för juden och MENA-folket dess proxyarme, så har det alltid varit. Både kristendom och Islam är judiska uppfinningar för att snärja in och utnyttja gojen.

Thor Viking
Gäst
Nybörjare
Thor Viking
Thor Viking
Gäst
Nybörjare
Thor Viking
t65
Gäst
Nybörjare
t65

Soros dagar är räknade. Ser fram emot att få se hans flådda skinn fastspikad på väggen ovan den öppna spisen. Något annat slut för den halvfiguren är otänkbart.

Hedersvärt att Pär Ö. ställde aset mot väggen redan för snart 20 år sedan.

Emilia
Gäst
Nybörjare
Emilia

Nej, skyll inte på judarna. De är i stort sett oskyldiga precis som svenska folket i stort sett är oskyldigt. Däremot finns det speciella enskilda personer, både svenskar, judar och många från andra nationaliteter, som verkar inom de hemliga herrklubbarna där de högsta topparna inom politik och näringsliv gemensamt bestämmer vilken politik som ska föras och vilka kriser, typ finanskriser, man vill skapa medvetet. Efter en kris så kan man enkelt ta officiella beslut för att öka globaliseringen och överstatlig centralstyrning, även kallad diktatur… Den som enbart syftar på judar är en okunnig idiot.

wpDiscuz