Fotbollsförbund struntar i apljud

DET NYA ITALIEN? Det italienska fotbollsförbundet struntar i att bestraffa Cagliari vars supportrar gjorde apljud mot en svart Juventusspelare.

När fotbollsvärlden konfronteras med händelser som i massmedia benämns ”rasism” blåses dessa ofta upp stort och diverse förbund och instanser kallar på hårda bestraffningar för både klubb, supportrar och spelare. Men i Italien – som styrs av ganska milda invandringskritiker – är tonerna annorlunda.

Ett exempel på detta är att Cagliari – vars fans gjorde apljud mot tre afrikanskättade Juventusspelare under en match i april – helt slipper bestraffning av det italienska fotbollsförbundet. Dessa menar nämligen att yttrandena riktade mot afrikanerna hade ”objektivt sett en begränsad relevans”. Beslutet har fått flera vänsterliberala fotbollstyckare att gå i taket.

Italiens inrikesminister, Matteo Salvini, har tidigare i år förlöjligat försöken att stoppa ”rasism” på läktarna. En av hans partikamrater i Lega – som dessutom är familjeminister – har till och med förordat ett avskaffande av landets hets mot folkgrupplagar.

Källor:
’Embarrassing. Pathetic. Disgraceful’: Cagliari will NOT be punished over Moise Kean racial abuse
Matteo Salvini mocks move to tackle racism in Italian football

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Vera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Har alltid framhävd att EFTERKRIGS ITALIENARNA har bättre råg i ryggen än EFTERKRIGS TYSKAR Under kriget var det tvärtom – hur kan det komma sig?