DO fick ställa in journalistseminarium om #MeToo – bara fem anmälde sig

METOO. Diskrimineringsombudsmannen bjöd tidigare i veckan in till ett frukostseminarium med #MeToo-tema. Seminariet riktades särskilt till journalister, men fick ställas in på grund av för lågt intresse.

Tidigare i veckan var det tänkt att Diskrimineringsombudsmannen (DO) skulle hålla ett frukostseminarium för journalister för att prata om den feministiska #MeToo-kampanjen och arbetsgivares ansvar vid sexuella trakasserier. För ändamålet hade man bokat en lokal anpassad för drygt trettio personer.

Fem personer anmälde sitt intresse, medan en sjätte kom in med en sen anmälan. Detta var dock för få för att DO skulle tycka att det var någon idé att hålla seminariet, varför man helt enkelt avbokade det.

I den ursprungliga inbjudan stod det bland annat;

#metoo-kampanjen har satt ljuset på problemet med sexuella trakasserier, inte minst inom arbetslivet. Men vad är arbetsgivarens ansvar när uppgifter om sexuella trakasserier kommer upp till ytan på arbetsplatsen? Och vilka krav ställer lagen på ett förebyggande arbete?”

— Vi riktade oss till journalister i första hand, och det är ju fullt möjligt efter ett antal veckor att man tycker att man kan det här redan. Det kanske var en felbedömning från vår sida, säger DO:s pressansvarige Clas Lundstedt om avbokningen till TT.

I samband med #MeToo har flera framstående journalister inom mainstreammedia pekats ut för kränkande, omoraliskt och rent sexualbrottsligt beteende, däribland Aftonbladethöjdarna Fredrik Virtanen, Oisín Cantwell och Ehsan Fadakar, samt Sveriges Radios Lotta Bromér.

Nyligen meddelade även DO att man har för avsikt att granska flera stora aktörer inom just mainstreammedia med tanke på #MeToo.

Källa:
För få ville gå på DO:s metoo-seminarium

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Caesar-AureliusDanielFredrikaKarlAllan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Allan
Medlem

#MeToo borde heta #JewToo, eftersom det är judens hetskampanj för att dölja alla svartimporterade övergrepp som sker på daglig basis, genom att de döljs i (((media)))bruset av #MeToo. En (((media)))variant på kod291 är vad det är. Hornalisterna är väl fullt upptagna med att hitta på nya sexnoveller, eller direkt orsaka nya övergrepp som en viss Virtanen.

Karl-Путин A
Medlem

”Frukost”möte med journalister bör förläggas till efter kl 12 så att de hunnit sova av sig rödvinsfyllan och kommit på benen. Eller är det helt enkelt så som föregående talare antyder att det är en massa attentionwhores som ägnar sig åt sexfantasier helt utan substans.

Fredrika
Medlem

Jag tror att DO är lite ironiska när de kommenterar det bristande intresset med att DO kanske hade gjort en felbedömning. Snarare är kommentaren en gliring åt journalistkåren att det bristande intresset beror på att det är så många på ((((medierna))) som använder sexuella trakasserier som ett maktinstrument, att de som hade kommit skulle behöva konfronteras med sin egen skuld i rådande nyhetsbolagskultur.

Karl-Путин A
Medlem

Kan så vara. Det går an att sitta på twitter och ljuga, men att göra det i en församling är inte riktigt lika enkelt.

b¤d
Medlem

Det blev ingen festlighet för klubben för inbördes beundran. Ryggdunkar-axelklapp-klubb. Intresset för det är uppblåst och kommer falla som ett luftslott.
Bah. Blir bara grinig av att tänka på detta.

Caesar-Aurelius
Medlem

Jo, så går det när DO ställer fram skivad skinka , Svecia och Prästost på frukostbordet och sedan försöker bjuda in svenskhatarna från judiska DN på ”frukostmöte”.

Nästa gång, försök med latke och falafel, så blir det nog många snyltgäster vid borden.

Karl-Путин A
Medlem

Och en Bloody Mary som välkomstdrink, fast tomatjuicen utbytt mot äkta vara. Då skulle nog självaste Storsatan dyka upp.