Regimmedia ska granskas av DO

METOO. I kölvattnet av MeToo-kampanjen kommer DO att granska flertalet mediabolag. I listan som publicerades under onsdagen återfinns bland annat statlig public service och flertalet judiskägda aktörer.

Under torsdagen publicerade Medievärlden en lista på flertalet företag inom media, kultur och juridik som kommer att granskas av Diskrimineringsombudsmannen (DO). Granskningen kommer efter den omfattande #MeToo-kampanjen, där kvinnor i olika branscher har vittnat om alltifrån våldtäkter till ovälkomna närmanden av manliga kollegor.

Bland mediebolagen återfinns bland annat statliga Sveriges Radio (SR) och Sveriges Television (SVT), samt judiskägda aktörer som MittMedia, TV4, Expressen, Aftonbladet, Dagens Nyheter, Stampen (Göteborgs-Posten) och Svenska Dagbladet.

Bland dessa står Aftonbladet ut, som i sociala medier har börjat benämnas som ”våldtäktsbladet” efter avslöjanden om att tre av tidningens mest profilerade representanter, Fredrik VirtanenOisín Cantwell och Ehsan Fadakar, pekats ut som sexualförbrytare av kvinnor i mediebranschen, samtidigt som de gjort sina karriärer på feminism och politisk korrekthet. Tillsammans med komikern Soran Ismail har herrarna gett upphov till ytterligare ett begrepp som trendat på sociala medier, nämligen ”våldtäktsvänstern”. Aftonbladet har hanterat kritiken genom att bland annat anlita ”genusexperter” som ska göra en egen granskning av kvällstidningen.

Nedan är den kompletta listan på medieaktörer som kommer att granskas av DO:

Sveriges Television AB
Modern Times Group MTG AB
Bonnier Broadcasting AB
TV4 AB
Discovery Networks Sweden AB
Sveriges Radio AB
Aftonbladet Hierta AB
AB Kvällstidningen Expressen
AB Dagens Nyheter
Svenska Dagbladets AB
Stampen AB (Göteborgsposten)
Norrbottens Media AB
Sydsvenska Dagbladets AB
MittMedia AB

Källa:
Medieföretagen som ska granskas av DO

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DanielSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

Lite roligt att det finns så mycket övergrepp inom dessa företag som säger sig ha en så fin värdegrund.

b¤d
Medlem

Hmmmm. Näsbränna för ovanstående ”medieaktörer”. Tveksam till vad slutresultatet blir. Mindre minimal insyn i dessa korrumperade aktörer?
Jude granska jude? :-/