”Färre sötsaker, mer vatten!” – Rysk tv förbereder tittarna på kärnvapenkrig

UTRIKES. Ett klipp från ryskt tv har börjat cirkulera på sociala medier, där programledare ger tips till tittarna angående hur man överlever ett kärnvapenkrig. Många kopplar nu detta till den senaste tidens eskalering av spänningen mellan Ryssland och USA.

Klippet sägs komma från rysk statlig tv och inslaget ska ha sänts under fredagskvällen, med andra ord strax innan USA, Storbritannien och Frankrike gjorde verklighet av sina hot att genomföra en bombräd mot Syrien.

Programledaren pratar om vad man bör ta med sig för typ av mat och dryck till ett bombskydd. Bland annat påpekar han att ris håller sig betydligt längre än exempelvis havregryn och bovete. Det rekommenderas också att man lämnar godis hemma ifall man måste tillbringa en längre tid i ett bombskydd, eftersom sötsaker ökar törsten och därmed vattenkonsumtionen.

— Bunkra upp med vatten. Du klarar dig 2-3 veckor utan mat men endast 2-3 dagar utan vatten, kommenterar överlevnadsexperten Eduard Kahlilov.

Se klippet nedan:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AnnaимяKlausPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Påläst
Medlem

Ryssarna kan hålla ihop men i Väst har vi ju som bekant mångkultur och horder av vildar. Ryssland behöver inte få in många träffar för att slå ut Väst.

Klaus
Medlem

Ryssland har också fiender i landet men inte så otroligt många som t.ex. Sverige och Tyskland (miljoner muslimer och afrikaner). Jag fruktar att britter och fransmän hjälper till att bombardera städer och fabriker i Tyskland under världskrig 3 men beskyller Ryssland eftersom det var brittiska politiker som sade att Tyskland är (ekonomiskt) för stort igen. Ryssland kan självklart försöka utnyttja ras- och kulturfrämlingar mot NATO-länderna.

имя
Medlem

Ja och om man betänker att ”en träff” består av EN enda missil RS-28 Sarmat med en sprängkraft på 50 Mt (50 MILJARDER kg trotyl, eller 2500 ggr kraftigare än Hiroshimabomben) gott räcker för ödelägga en yta som motsvarar hela Frankrike, de brittiska öarna eller Texas så får man lite perspektiv. Det blir ingenting kvar av Väst överhuvudtaget.

Anonym
Medlem
Anonym

Predictive programming … hurra!