USA ATTACKERAR SYRIEN timmar innan experter från OPCW anländer för att utreda påstådd gasattack

UTRIKES. Vid tretiden i natt annonserade Donald Trump att han en beordrat ett flyganfall mot minst tre platser i  Syriens huvudstad Damaskus. Attacken skedde timmar innan kemvapen-experter från OPCW skulle ha påbörjat sin utredning.

Fotografi visar hur syrisk missilförsvar under natten slog tillbaka mot amerikanska, brittiska och franska misslinangrepp.

Det var kring tretiden i natt som USA:s president Donald Trump i ett oannonserat tal meddelade att han gett order om ett militärt angrepp mot Syrien. Enligt Trump skulle attackerna riktas mot ”mål som associeras med den syriska diktatorn Bashar al-Assads kemvapenskapabilitet” och ske i samverkan med Frankrike och Storbritannien.

Trump fortsatte sedan med att påstå att Assad under förra lördagen skulle ha attackerat sitt eget folk med kemiska vapen, och att denna ”attack” skulle ha varit en del i en rad kemiska attacker från Syriens regering. Detta trots att någon kemisk krigföring aldrig har kunnat påvisats mot någon från Syriens regering, allra minst mot Syriens folk.

Den amerikanske presidenten fortsatte med att lägga skulden på Ryssland, som han menar har misslyckats med att stoppa Assads påstådda kemvapenattacker.

— Till Iran och till Ryssland frågar jag: Vilken slags nation vill associeras med massmord av oskyldiga män, kvinnor och barn? Världens nationer kan bedömas utifrån vilka vänner de har. Ingen nation kan ha framgång i längden genom att främja skurkstater och mordiska diktaturer, sade Trump, och syftade på ländernas allians med Syrien.


Trump förklarar varför han har beordrat att Syrien ska bombas.

Syrien har rapporterat om 103 missiler av okänd typ mot olika mål i Damaskus, av vilka man ska ha lyckats skjuta ned majoriteten. Enligt USA:s försvarsminister James Mattis ska det röra sig om ett hundratal missiler, eller ”dubbelt så många som förra gången”.


Bilder från Damaskus i natt.

Inför attacken har de tre länderna som ligger bakom attacken gått ur och hotat med militära åtgärder mot Syrien. Ryssland har då aviserat att de har för avsikt att skjuta ned exempelvis amerikanska flygplan som attackerar deras allierade. Nattens angrepp ska inte ha genomförts i några av de områden i Syrien där Ryssland har personal eller ansvarar för luftvärn.

Då Trump attackerade Syrien för ganska precis ett år sedan, med 59 Tomahawk-kryssningsmissiler med en liknande motivering, ska han dock ha förvarnat Ryssland om vilka mål som skulle attackeras.

LÄS ÄVEN: Världskrigsretorik över Syrien

Syrien, Ryssland och Iran har under morgonen fördömt attacken.

— Attacken är ett uppenbart brott mot internationella lagar, och ignorerar Syriens självständighet och territoriella integritet”, säger Bahram Qasemi, talesperson för den iranska regeringen.

Rysslands ambassad i Washington lade under lördagsmorgonen upp en kommentar på Facebook som svar på attacken:

Våra värsta fårhagor har besannats. Våra varningar har lämnats ohörda. Ett i förväg skapat scenario håller på att implementeras. Återigen blir vi hotade. Vi varanade att dylika aktioner inte skulle lämnas därhän utan konsekvenser. Allt ansvar för dessa vilar på Washington, London och Paris.

Att förolämpa Rysslands president är oacceptabelt och otillåtet.

USA – innehavare av världens största arsenal av kemiska vapen – har ingen moralisk rätt att skylla ifrån sig på andra länder.

Syriens regering har uttalat att det USA-ledda missilangreppet inte på något kommer att hindra deras fortsätta kamp mot de terrorister som härjar i landet och har i uttalande meddelat att tre människor skadats av nattens attack.

Enligt ryska källor ska USA, Storbritannien och Frankrike ha avfyrat 103 missiler, varav 71 av dessa kunde skjutas ner av syriskt luftvärn av typerna S-120, S-200 och Buk producerat i Sovjet för mer än 30 år sedan.

Attacken utannonserades timmar innan ett utredarteam från Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) var schemalagt till att nå fram till Duma, en stad i sydvästra Syrien, för att påbörja en utredning om förra veckans påstådda kemgas-attack verkligen rum och i så fall ta reda på vilken kemisk substans som nyttjats.

Källor:
Syria’s surface-to-air missiles counter US-led strikes (VIDEO)
USA attackerade Syrien – flera explosioner i Damaskus
US, UK and France strike Syria

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

37
Lämna en kommentar

Please Login to comment
20 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
JUST NU: Angreppet på Syrien, rädda förrädare i Ludvika och Svenska Akademin | Nordfront.seYura"Färre sötsaker, mer vatten!" - Ryskt tv förbereder tittarna på kärnvapenkrig | Nordfront.senordboSigbjorn Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Ännu ett USA-krig beställt av JUDE-makten.

Ondskans apostlar på jorden. Hemskt och vedervärdigt!

Trump är en mördare och JUDE-lakej.

Jag uppfattar Syriens president Assad som en bra man.

Krossa JUDE-makt och sionism!

Hell seger!

Karl-Путин A
Medlem

Satans metastaser.

Fredrik
Medlem

Blir det ett världskrig hoppas jag att rätt sida vinner denna gång.

Yura
Medlem

Vilken är den rätta sida denna gång?

Anonym
Medlem
Anonym

Opposition och kontrollerad opposition.

Christian Hamilton
Medlem

Konstanta attacker på en suverän nation baserat på den ena lögnen värre än den andra är något en normal människa med integritet inte låter sig luras av. Numera är det massmedia som bestämmer hur och vad politiker skall utföra sina värv. Som någon sa i ett annat forum, ”Förr i världen kom man med provrör och inväntade svar innan man anklagade någon, numera räcker det med vad media säger”. Storbritannien började den sista sviten av lögner med Skripal affären som man inte behöver vara politisk expert för att begripa vilken lögn det är. När sen horan May med alla medel… Läs mer »

Jan Hjelm
Medlem

Min fråga efter Hamiltons analys är: Hur mycket är Putin hämmad av judiska hållhakar och om de har några sådana på Ryssland?

Putin är ju känd för att vara hård mot maktmissbruk och korruption inom Ryssland. Jag kan dock inte förstå varför han inte blottlägger det judiska greppet om Västvärldens ekonomier och dess politiker. Putin har en unik chans – om han nu är okontrollerad – att väcka folken i både Europa och Amerika. Det är bara att lägga fram bevisen.

Är min tanke ute och cyklar, eller är det fler som funderar i de banorna?

Jakob
Medlem

Putin är kontrollerad och hängiven samma (((utvalda))) som tRUMP

имя
Medlem

Vilken smörja. Vad baserar du det på?

Karl-Путин A
Medlem

Ryssland är allierat med Syrien och Iran, så det vore konstigt om Putin gick i judens ledband.

имя
Medlem

Precis. Men det finns en ganska defaitistisk och lätt hysterisk –
nästan kvinnlig –
tendens bland vissa nationella att se judar även där de inte finns. Än är inte allt förlorat. Tänk logiskt. Putin är ingen judeslav. Путин думает сам

Anders Jonsson
Medlem

Enligt en rysk kamrat så finns det många JUDAR i den ryska regeringen och statsförvaltningen under Putin.

Det betyder att JUDAR har mycket inflytande i Ryssland.

Detta är INTE bra.

Men i just den här konflikten är Ryssland på Assads sida, vilket helt klart är det som är bäst. Allt som går emot Jewmerica och Israel är per definition bra.

имя
Medlem

Ja det finns judar i Ryssland, så även på ansvarspositioner. Men man måste förstå att agendajudarna hatar Putin. Det är därför de nu gör allt för att bekriga honom. De judar som har makt i Ryssland är därmed antingen infiltrerande judar eller goda judar. Judar är nämligen inte schizofrena och bekämpar sig själva. Bland det första Putin gjorde när han tillträdde som president var att samla oligarkjudarna och ge dem ett ultimatum: antingen arbetar ni för den ryska Saken eller så hamnar ni bakom galler. Några tog inte reson och hamnade bakom galler.

Anders Jonsson
Medlem

Det låter som önsketänkande. JUDAR är inte som vita människor. En JUDE är alltid en JUDE. JUDAR HAR ”judat” vita människor för sina syften i alla tider. Varför skulle dagens Ryssland vara ett undantag från detta? Det är orimligt. Det räcker att peka på bolsjevik-revolutionen som nästan helt genomfördes av JUDAR. Och det var ingen slump. Så vi ska inte tro att Putin är någon räddare i nöden. Han är inte nationalsocialist utan en maktpolitiker som har många JUDAR i sin regering och administration. Detta faktum gör att vi hela tiden måste vara på vår vakt och inte tro att… Läs mer »

имя
Medlem

Jag vet inte om du riktigt läste det jag skrev. Eller vilken förståelse du har för geopolitik. Judar krigar inte mot sig själva. Det vi står inför just nu är ett tektoniskt skifte med ett döende imperium och nya uppstickare som testar sin styrka. Tänk en silverrygg som börjar visa svaghetstecken.. Den unilaterala världsordningen där Väst dominerat är på väg att falla. Judarna, i versaler eller ej, vilka som bekant har tillskansat sig makten i detta imperium, vill inte mista den. Därför är de beredda att tillgripa rätt så våldsamma metoder för att behålla sin makt. Vilka utmanar Väst? Ryssland… Läs mer »

Stahl
Medlem
Stahl

Man kan aldrig veta säkert, men det verkar som om det här var ett test av Rysslands missilförsvar, och det verkar som att det misslyckades katastrofalt. Det kan hända att man testar annat, exempelvis attacker med flygplan eller drönare. Då får vi se hur effektivt det nya missilförsvaret från Ryssland är på att spåra och skjuta ned dessa mål, som troligen har stealthteknologi. Ny lågfrekvent radar ”ser” dock i stealthbandet, under 1 Ghz. Ett plan kan med tur anfalla sitt mål rakt på ifall radarn är riktad mot nosen på planet, men blir synligt på vägen tillbaka till bas, när… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Ryssland gick helt klart segrande ur den här fega och rättsvidriga attacken. Skulle tro att krigshetsarna i USA, Frankrike, England OCH Israel kallsvettas nu. Nästa gång kommer Ryssland inte att vända andra kinden till.

Daniel
Medlem

NATO – North America Terrorist Organisation….

Vera
Medlem

BRA: N orth A merica T errorist O rganisation- lägg det på minnet!!

Vera
Medlem

Samma gangsterstater I II och nu III? De ger sig inte dessa demokratikrigshetsare från USA, Frankrike och naturligtvis Britterna. Bakom kulisserna flinar J . . . . n.

Stahl
Medlem
Stahl

Samtidigt kanske de inte flinar så mycket i dagsläget. Det här var ett klart misslyckande.

Deva
Medlem
Deva

Död åt USA, Frankrike, England, Israel och deras eviga lögner.

Klaus
Medlem

Den gamla avundsjuka strorhetsvansinniga parasitalliansen ihop sedan världskrig 1, Rothschilds (Israels) främlingslegion. Jag förstår nu världskrig 1 och 2 ännu bättre.
Varken Trump eller Assad är diktator. Men Trump är en ynklig lögnare lika som Theresa May och båda är marionetter.

Blue
Medlem

Enligt uppgifter i media har följande skett: * USA, Storbritannien och Frankrike har avfyrat runt 100 kryssningsrobotar mot Syriska militära mål * 70 % av robotarna sköts ned av det syriska läuftvärnet, utrustade med 30 år gammal rysk teknik. * Inga ryska militärbaser i Syrien skall ha angripits * Ryssland var inte inblandat i försvaret av Syriens luftrum, men har aviserat att de nu kan tänka sig att utrusta Syrien med federationsn senaste vapensystem för luftvärn En titt på tajmingen gör att attacken mest av allt liknar en ansiktsräddare för ”Väst”, eller eventuellt en provokation mot Ryssland. OPCW börjar sina… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Jag vet inte hur pålitligt OPCW är men föga förvånande är Israel inte medlem – kan det bero på att landet är nerlusat med kemiska vapen som man inte vill redovisa.

Karl-Путин A
Medlem

Värt att tänka på inför valet, speciellt för er som funderar på att rösta på SD eller dess avknoppning AfS. Den här typen av rättsvidriga attacker mot ett fredligt land som försöker försvara sitt territorium från utländska terrorister, stöds av SD iom att man är för ett NATO-medlemskap. SD är även det enda partiet i Riksdagen som ger skurkstaten Israel sitt förbehållslösa stöd att fortsätta folkmordet på palestinierna, de rättmätiga ägarna av marken som Israel är byggt på. SD är alltså inte ens för en förhandlingslösning i Israel/Palestinakonflikten utan vill se palestinierna fördrivna eller mördade – vilket är en mycket… Läs mer »

Par
Medlem

En attack baserad på lögner!
Fullständigt orimligt

Påläst
Medlem

”Världens nationer kan bedömas utifrån vilka vänner de har. Ingen nation kan ha framgång i längden genom att främja skurkstater”

Det har du rätt i din judelakej.

Karl-Путин A
Medlem

Den sionistiska alliansen USA/Israel + England + Frankrike är fullständigt besatt av gas, vilket naturligtvis beror på att man vill hålla minnet av ”sex miljoner gasade judar” levande. Ironiskt i sammanhanget är att en av de mest kända ”förintade” judarna, Anne Frank, dog inte av gas utan pga frånvaro av gas efter att hon drabbats av tyfuslöss i ett KZ-läger. I skenet av den här krigsförbrytelsen som i vanlig ordning inte var sanktionerad av FN, utan rättfärdigades med egenfabricerade lögner, så framstår även gasattacken mot ex-spionen Skripal som tvivelaktig. Troligtvis har han och hans dotter aldrig blivit förgiftade utan ställer… Läs mer »

Lars
Medlem

Om Tredje Riket vunnit kriget hade USA inte vågat sig på fler illdåd.

Karl-Путин A
Medlem

Om Tredje Riket hade vunnit kriget så hade USA varit ett vitt, homogent nationalsocialistiskt land och Israel hade legat på Madagaskar.

Christian Hamilton
Medlem

Tyvärr stupade Madagaskarplanen på sionisternas inflytande på de mot Tyskland krigförande länderna. Denna plan var en del i den slutliga lösningen. Tyskland gick till slut med på en kompromiss att låta judar invandra till Palestina enligt Balfourplanen.

Det organiserades verkligt förmånliga villkor för judar som utvandrade frivilligt, de förlorade inte en endaste shekel på initiativet från tysk sida. Ett annat tyskt initiativ var att tvångsförflytta folk, som aktivt motarbetade eller saboterade Tredje Riket, österut till Sovjetunionen, därav upprättandet av genomgångslägren såsom Treblinka m.fl.

trackback

[…] var under natten mot lördagen som USA:s president Donald Trump beordrade en attack mot tre olika mål i den syriska huvudstaden Damaskus. Attacken genomförde tillsammans med […]

Sigbjorn
Medlem

Just det attacker men stridsgas var det visst, men du det påminner mig! Hur var det egentligen med Saddam Hussiens massförstörelsevapen? Har de hittat dom än?

nordbo
Medlem

Rysk nationell TV tipsar sin befolkning om att bunkra mat/dryck.

..https://www.youtube.com/watch?v=AaoIStztLcU

I Sverige kommer nog några få utvalda (((politiker))) evakueras gissningsvis till Österike/Schweitz, medans resten av sin befolkning lämnas vind för våg när NATO-soldater förpestar Svensk mark.

trackback

[…] Klippet sägs komma från rysk statlig tv och inslaget ska ha sänts under fredagskvällen, med andra ord strax innan USA, Storbritannien och Frankrike gjorde verklighet av sina hot att genomföra en bombräd mot Syrien. […]

trackback

[…] Rabaldret inom Svenska akademin, som judisk makt-rörelsens mediehus i Sverige ger mer utrymme än att tredje världskriget kan blossa ut. […]