Expo-anställd kallad som ”sakkunnigt expertvittne” till rättegång

ABSURT. Alexander Bengtsson från Expo kallas som ”sakkunnig” till en rättegång mot två av Motståndsrörelsens aktivister. Detta trots att Bengtsson har som vana att ljuga om Motståndsrörelsen.

absurt

Sent på fredagskvällen den 16 december 2011 misshandlades den 44-årige småbarnspappan Tommy Lundén till döds av ett gäng ”mörkhyade” män på öppen gata i centrala Ludvika.

Svenska motståndsrörelsen höll kort därefter ett lyckat torgmöte för att protestera mot det svenskfientliga mordet.

Vänsterpartisten Daniel Riazat, mer känd som Lipsill, drog efter Motståndsrörelsens torgmöte ihop en egen demonstration mot rasism i Ludvika.

Den "antirasistiska" demonstrationen hölls under den svenskfientliga parollen "Jalla, jalla - Sverige åt alla", vilket upprörde många svenskar.

Den ”antirasistiska” demonstrationen hölls under den svenskfientliga parollen ”Jalla, jalla – Sverige åt alla”, vilket upprörde många svenskar.

Efter deras demonstration samlades Riazat med anhang i en lokal. När Motståndsrörelsen fick reda på att Riazats demonstration fört fram svenskfientliga budskap, beslutade sig en grupp aktivister för att ta sig till lokalen Riazat befann sig i för att uttrycka sitt missnöje.

Som vanligt när ”antirasister” håller ”öppna möten” var dock inte alla välkomna och när Motståndsrörelsen aktivister kom in i lokalen uppstod ett handgemäng.

Tre aktivister greps efter incidenten men rättsprocessen har därefter dragit ut på tiden, vilket Daniel Riazat beklagat sig över upprepade gånger i media. Nyligen beslutade sig dock åklagaren för att väcka åtal mot Pär Sjögren och Emil Hagberg. Sjögren misstänks för ofredande medan Hagberg är misstänkt för grov misshandel. Båda förnekar brott och bevisningen anses vara svag då till exempel alla vittnen utom Riazat själv pekar ut en annan person än Hagberg som den som ska ha misshandlat Riazat genom att slå honom i huvudet med en flaska.

Alexander Bengtsson - åklagarens expertvittne.

Alexander Bengtsson – expertvittne?

Kanske är det det dåliga bevisläget som gör att åklagaren nu har godkänt att Alexander Bengtsson, vice VD vid Stiftelsen Expo, kallas in som ”sakkunnigt” vittne i den kommande rättegången. Riazats målsägandebiträde skriver följande i ett yrkande som beviljats av åklagaren:

I egenskap av målsägandebiträde för Daniel Riazat får jag som sakkunnig åberopa Alexander Bengtsson […] att höras muntligen angående de tilltalade tilltalade Emil Hagberg och Per Sjögrens (sic!) ställning i Svenska motståndsrörelsen och om organisationens inriktning och verksamhet till styrkande av att brotten utgjort led i en brottslighet som utövats i organiserad form eller systematiskt och att ett motiv för brotten varit att kränka en person, en folkgrupp eller annan sådan grupp av personer på grund av ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung.

Målsägandebiträdet verkar alltså mena att Motståndsrörelsen ägnar sig åt organiserad brottslighet och vill att Alexander Bengtsson – som själv har bakgrund som ordförande för Ung Vänster i Halland – ska vittna för att bekräfta detta.

Bengtsson har tidigare ljugit om Motståndsrörelsen och påstått att Säpo klassar organisationen ”som det största hotet mot rikets inre säkerhet”, vilket inte stämmer (Säpo brukar påstå att Motståndsrörelsen är det största hotet inom ”vit makt-miljön”, inte det största hotet rent generellt).

Vidare har Bengtsson i ett blogginlägg skrivit att Motståndsrörelsen ”har genom åren attackerat åtskilliga fredliga antirasistiska arrangemang”, men det enda exemplet han listade som ”bevis” för det påståendet var en attack mot en antirasistisk konsert i Farsta som Motståndsrörelsen inte låg bakom. Bengtsson ljuger i samma blogginlägg om att Motståndsrörelsen ”premierar aktivister som ger sig på antirasister och antifascister”.

Rent allmänt är Bengtsson – trots att konkurrensen är hård – en av de mer pinsamma figurerna på Expo, vilket bland annat kan bevittnas i de här två filmerna nedan:

Fakta: EXPO

Stiftelsen Expo är en sionistisk privat stiftelse som grundades 1995 i syfte att studera och kartlägga allt som hyllar Sverige och eller kritiserar sionismen. Man har en nättidning expo.se och även en papperstidning som heter Expo.

Bakom finansiärerna finns flera kända sionister som använder organisationen för att bevaka sina politiska intressen i Sverige. En av dem är en viss Gabriel Urwitz som bland annat utpekas som skyldig till att miljardbelopp försvann ur Gotabanken på 1990-talet.

Robert Aschberg är styrelsemedlem i stiftelsen Expo och använder bland annat resurser från sitt mediabolag Strix-television för Expos räkning. Trogna medarbetare får frikostigt jobb inom Aschbergs mediasfär.

Sedan 2011 sitter även Mona Sahlin i Expos styrelse.

Expos trovärdighet har i allmänhetens ögon sjunkit drastiskt sedan starten. Många spekulerar i att det även kan bero på att en av grundarna författaren Stieg Larsson var idealisten som höll det hela flytande och att ingen tog över det efter hans bortgång.

Läs också:
Expos verksamhet och mål

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

334 Kommentarer till "Expo-anställd kallad som ”sakkunnigt expertvittne” till rättegång"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Baldr
Gäst
Nybörjare
Baldr

Mitt fädernesland är svårt sjukt. Jag kommer från och med nu stödja smr ekonomiskt.

Vansinnigt!!!!
Gäst
Nybörjare
Vansinnigt!!!!

Ska en vänsterpartist, som inte på något sätt är expert, få uttala sig mot en misstänkt nationalsocialist, när en annan vänsterpartist är målsägande? Hur kan det vara ett objektivt vittne?

En person som systematiskt ljuger och dagligen arbetar för att motverka Motståndsrörelsen?

Helt befängt att åklagaren gått med på det. Är hon också vänsterpartist?

Acthung!
Gäst
Nybörjare
Acthung!

Butthurt…indeed!

Acthung!
Gäst
Nybörjare
Acthung!

Frågan är ju vart ”kunniga” personerna finns inom smr?

Achtung!

etnisk nationalist
Gäst
Nybörjare
etnisk nationalist

Bra poäng. SMR borde bygga upp en egen underrättelseavdelning där man har egna jurister och sakkunniga experter.

Ludde
Gäst
Nybörjare
Ludde

Man kan ju fråga sig hur kunnig du är som inte ens kan skilja på var och vart

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Kör inte en p12a och förminska en persons legitimitet pga. en enligt dig språklig brist.

atle
Gäst
Nybörjare
atle

desverre så kommer aldri medlemmer i smr noen gang få en rettferdig rettsak i sverige.blir dømt uten bevis og vitner.men sånn er det å leve i ett diktatur.

Alexander Söderlund
Gäst
Nybörjare
Alexander Söderlund

Så var det i mellankrigstiden i Tyskland också. Upprättelsen kommer efteråt. Och hämnden.

Sven E
Gäst
Nybörjare
Sven E

Båda dessa är med säkerhet oskyldiga, och förövrigt anser jag inte att en flaska i huvudet på målsägaren skulle verka menligt på varken hans utseende eller hjärnverksamhet.

Richard Johansson
Gäst
Nybörjare

Hahaha….

etnisk nationalist
Gäst
Nybörjare
etnisk nationalist

Fast det är faktiskt till SMR:s fördel att Alexander Bengtsson kallas som vittne av försvaret. En duktig försvarsadvokat som är bra på korsförhör kommer att göra bort Bengtsson fullständigt.

etnisk nationalist
Gäst
Nybörjare
etnisk nationalist

Förlåt, inte försvaret, jag menar givetvis åklagaren.

Jag lever i framtiden ibland och ser det som att det är de som står inför rätta för förräderi… ;)

Alexander Söderlund
Gäst
Nybörjare
Alexander Söderlund

Kan organisationer förbjudas i Sverige om de anses ägna sig åt organiserad brottslighet?

etnisk nationalist
Gäst
Nybörjare
etnisk nationalist

Nej. Både Hells Angels och Bandidos finns kvar som juridiska föreningar. På grund av föreningsfriheten så får juridiska personer aldrig förbjudas i Sverige, oavsett vad de sysslar med.

etnisk nationalist
Gäst
Nybörjare
etnisk nationalist

*föreningar

vetarN
Gäst
Nybörjare
vetarN

Blir automatiskt bindestreck så det var inte ditt fel ;)

sslind
Gäst
Nybörjare
sslind

Ser ut som han är van att suga k _ _

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

på karammelen?

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Karamellen

Hymer
Gäst
Nybörjare
Hymer

Alexander Bengtsson ser alltid ut som han rymt från psyket

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Helt sant! Han måste träna lite mer på hans krop istället för hans hjärna.

Undrar hur de fick tag på så pass manga judar av olika åldrar för att vara med på videon.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Ytterst konstruktivt sagt. Hur syns det? Hur är det relevant?

Aria
Gäst
Nybörjare
Aria

Ja Sofia har rätt! Alexander Bengtssons omdiskuterade utseende är ett typiskt semitdrag och har ingenting med galenskap och att göra (hänvisar till nedanstående länk)

http://media.npr.org/assets/img/2011/09/28/93434191-einstein-tongue_custom-36fb0ce35776dc2d92eda90880022bf48a67e192-s6-c30.jpg

hans andersson
Gäst
Nybörjare
hans andersson

sslind
Genom sig själv känner man andra

Signatur
P.E. Nis

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Ohh fy fan vilket missfoster.
Där mina damer och herrar har ni världens enda överlevande abort!
Alexander Bengtsson!

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Dagens skendemokrati tappar allt mer sin mask och visar sitt rätta sovjetiska ansikte.
Skrämmande!
Kanonisera sina egna ”experter” och vetare, låta dom ljuga fritt och döma därefter.

Hänt i Sverige
Gäst
Nybörjare

Åh, den där Bengtsson borde visa mer tacksamhet. På Hänt i Sverige har vi skildrat hur Bengtsson under november månad hade irrat bort sig från den institution han bodde på och var nära att frysa till döds i vinterkylan, när Pär Sjögren från Motståndsrörelsen kom och räddade honom. Läs allt om det här: http://hantisverige.wordpress.com/2013/11/30/medlem-i-svenska-motstandsrorelsen-raddade-expo-alex-fran-nedfrysning/

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

jävig ?

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Expertvittne? Hahaha ja jag vet inte ja. Haha. Vad ska man säga?

Mattias
Gäst
Nybörjare
Mattias

Man baxnar ta mig fan!

Kvantmekaniker
Gäst
Nybörjare
Kvantmekaniker

Det är kört!

När man hör Alexander Bengtsson öppna käften, så förstår man varför Sverige har dukat under.

Tack för att du påvisar hur efterblivenhet genererar olycka för andra ur ett demokratiskt perspektiv.

Anti-kommunist
Gäst
Nybörjare
Anti-kommunist
Jag har fått intrycket av att många så kallade anti-rasister varit mobbade i sin ungdom, bilden på Alexander Bengtsson ovan visar på en person som troligtvis utsatts för svår mobbing under sin uppväxt. De mobbade ”anti-rasisterna” vänder sin vrede de upplevt under uppväxten mot vad de uppfattar vara folk som kan ha mobbat dem, svenska killar av den lite mera tuffa kalibern. Svenska nationalister blir här deras måltavla. Finns också sexuella inslag i dessa ”anti-rasisters” val av livsval. Som blyga/mobbade fick de aldrig några tjejer utan såg de där lite mer tuffa svenska killarna få de snygga tjejerna, själva satt… Läs mer »
Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Ska en som håller med motståndsrörelsen säga sluta hata? Hahah något av det roligaste jag läst ni hatar ju allto alla nästan det måste väl ändå betyda nåt?

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Nazist – störd, mobbad med sjuka tankegångar

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Underligt att inte hela AFA och RF samt Expomupparna blev NS istället då?

I synnerhet dubbelnollan Sebbe Stakset.

Main
Gäst
Nybörjare
Main

Mera korvryttar expert.

Kalle Dussin
Gäst
Nybörjare
Kalle Dussin

En pajas i rätten?

Martin N
Gäst
Nybörjare
Martin N

Vafan ögonen är fel på den, alltså höjdmässigt.

zasc
Gäst
Nybörjare
zasc

det är ju ett missfoster som överlevt m intensiv vård tyvärr

Anti-kommunist
Gäst
Nybörjare
Anti-kommunist

Japp, för tidigt född och sedan säng vätare upp i hög ålder är en gissning man kan göra. Troligtvis även ”klent” utrustad, damerna lär inte stå i kö om man säger så.

Nordstjernen
Gäst
Nybörjare
Nordstjernen

Expo-Alex som ekspertvitne, jaha ja… Der røyk siste rest av systemets legitimitet. Dette er jo rett og slett patetisk. Latterlig å blande inn slike Stalin-freaks inn i rettsvesenet, burde istedenfor jakte ”lakris rasister” og kinapuffer… Jævlig at slikt skjer i Norden!!!

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Ni kallar honom okunnig men här finns ingen kunnighet på denna sidan bara förvriden kunnighet som vill dela på folk

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Ha i åtanke att människorna här är förintelseförnekare. Bara en sådan sak säger det mesta om deras förmågor till kritiskt tänkande, men ack så synd det är att de blivit indoktrinerade i människoföraktande resonemang.

Försök inte ta dessa på allvar, för det går inte.

Pusshej!

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym
Det är väl du som är hjärntvättad och sinnesslö som inte ens besitter förmågan att ifrågasätta systemets dogmer och ”fakta”. Om systemet har sagt det, ja då måste det vara sant, visst? De som är ”förintelseförnekare” här har vuxit upp med samma propaganda som du har, och det till trots har de valt att läsa en annan version och sedan gjort sitt ställningstagande. Du har blivit visad en version och svalt den med hull och hår. Jag måste fråga mig, när du ska köpa något, jämför du priser och kvalité då eller köper du första bästa du hittar? Rimligtvis borde… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Har släktingar som både dött och överlevt förintelsen – bara ett personligt bevis sådär.

Pinsam människa.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Inte genom gasning.
Som sagt, läs andra sidan också.
Jag tar din förolämpning som att dina argument tog slut.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Jo, exakt genom gasning. Mina överlevande släktingar fick hjälp då Röda Korset gick in.

Ej en kränkning. Ett faktum att du är pinsam som människa som förnekar ett sant faktum, förminskar MIN personliga sorg å mina släktingars vägnar, och bidrar till att omöjliggöra för miljtontals människors upprättelse.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym
o, exakt genom gasning. Mina överlevande släktingar fick hjälp då Röda Korset gick in. Ej en kränkning. Ett faktum att du är pinsam som människa som förnekar ett sant faktum, förminskar MIN personliga sorg å mina släktingars vägnar, och bidrar till att omöjliggöra för miljtontals människors upprättelse. Går du runt och sörjer du folk du aldrig träffat? Det är som att jag skulle sörja min farfars gammelfarfar :O Det har aldrig gasats, oavsett om röda korset har hämtat gamla släktingar till dig i koncentrationsläger. Faktum är, och det erkänner tom historieförfalskarna, att det inte finns några gaskammare kvar. Den enda… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
Men är du fullständigt från vettet? Klart jag sörjer å mina blodsbands vägnar. De mördade har jag aldrig träffat, och kommer aldrig att få träffa, pga. en hatisk människoföraktande ideologi som bygger på murar mellan ”olikheter”. Nej, tramspelle. Förintelsen är inte en efterkonstruktion i syfte att svartmåla nazismen. Att du ens tror det gör det omöjligt för mig – med din redan förutbestämda utgångspunkt – att diskutera detta. Någon som inte vill höra eller se kommer inte heller att göra det. All forskning (bortsett från Hitlerrunkarna) och historieskrivning visar på vilka hemskheter som skedde inuti koncentrationslägrena, inte bara mot judar… Läs mer »
Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas
Sofia, annat än påståenden om gaskammare, har du något konkret att framhäva som skulle kunna förgöra ”förintelseförnekarna” en gång för alla? Vittnesmål har fejkats tidigare. Jag är på det klara med att många kanske hade en föreställning om att gaskamrarna existerade och utnyttjades för massutrotning av människor tillhörande vissa specifika, utsatta folkgrupper. Jag vet ingen som nekade att människor hade dött där, men främst av svält, tyfus eller att helt enkelt av utmattning, det nekas inte och drabbade dessutom även tyskarna själva. Men gaskammare? En planlagd förintelse? Nu ber jag alltså om något konkret från din sida som styrker att… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
andreas; ”Sofia, annat än påståenden om gaskammare, har du något konkret att framhäva som skulle kunna förgöra ”förintelseförnekarna” en gång för alla?” 1) vittnen (judar, romer, andra ickearier respektive nazister själva (läkare liksom högt uppsatta inom SS) 2) Gaskamrarna själva bestående av fotografier, filmer, dokument och övriga fynd (gasbehållar osv) 3) Var menar du att alla fångar plötsligt tog vägen? Förekom det någon sjukdomsepidemier som är sekretessbelagd? Nej. 4) Om gaskamrarna ej användas i syfte att mörda fångar, varför sprängde nazisterna så många som möjligt av dessa? Vill återigen poängtera att du och alla som delar din åsikt är brutalt… Läs mer »
Mauritzon
Gäst
Nybörjare

Oj du va mig en hjärntvättad jäkel, mycket konstigt då jag har träffat folk vars släktingar som suttit i arbetslägren och levt gott tills kommunisterna raserade allt.
Förintelsen har aldrig ägt rum, och det är från folk som varit i dessa läger.
Så bara håll truten med dig din hatande människa som sprider lögner!

Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas
”andreas; ”Sofia, annat än påståenden om gaskammare, har du något konkret att framhäva som skulle kunna förgöra ”förintelseförnekarna” en gång för alla?” 1) vittnen (judar, romer, andra ickearier respektive nazister själva (läkare liksom högt uppsatta inom SS) 2) Gaskamrarna själva bestående av fotografier, filmer, dokument och övriga fynd (gasbehållar osv) 3) Var menar du att alla fångar plötsligt tog vägen? Förekom det någon sjukdomsepidemier som är sekretessbelagd? Nej. 4) Om gaskamrarna ej användas i syfte att mörda fångar, varför sprängde nazisterna så många som möjligt av dessa?” Vittnesmål i sig bevisar ingenting. Finns för övrigt vittnen som anger motsatsen. Vittnen,… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
”…i sig bevisar ingenting. Finns för övrigt vittnen som anger motsatsen. Vittnen, så kallade överlevare, som talar för att de fått utmärkt behandling på Auschwitz exempelvis. Historier om fotbollsmatcher, badbassänger, musikkonserter och dylikt. Allt i form av vittnesmål, men detta ska avfärdas som påhitt då?” Vittnen går åt bägge håll, dock förintelsebekännare i myyyyyycket större antal. Experter menar på att de flesta bilder inte är fejk, likaså filmer. De flesta fångar kunde ej vittna inför världen om vilken tortyr de utsattes för då de 1)dog 2) var isolerade. ”Som jag förstått det har inga gaskammare återfunnits i någon av de… Läs mer »
Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas
”Vittnen går åt bägge håll, dock förintelsebekännare i myyyyyycket större antal. Experter menar på att de flesta bilder inte är fejk, likaså filmer. De flesta fångar kunde ej vittna inför världen om vilken tortyr de utsattes för då de 1)dog 2) var isolerade.” Klart de är i mycket större antal. Att gå ut och representera revisionist-sidan idag är helt klart värre än att kritisera invandringen i Sverige. Du kanske har hört talas om bland annat David Irving som trots allt suttit av fängelsestraff för att han skrivit böcker om och hållit föredrag och dylikt som pekar mot motsatsen, att förintelsen,… Läs mer »
Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas
”Vittnen går åt bägge håll, dock förintelsebekännare i myyyyyycket större antal. Experter menar på att de flesta bilder inte är fejk, likaså filmer. De flesta fångar kunde ej vittna inför världen om vilken tortyr de utsattes för då de 1)dog 2) var isolerade.” Klart de är i mycket större antal. Att gå ut och representera revisionist-sidan idag är helt klart värre än att kritisera invandringen i Sverige. Du kanske har hört talas om bland annat David Irving som trots allt suttit av fängelsestraff för att han skrivit böcker om och hållit föredrag och dylikt som pekar mot motsatsen, att förintelsen,… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
”Klart de är i mycket större antal. Att gå ut och representera revisionist-sidan idag är helt klart värre än att kritisera invandringen i Sverige. Du kanske har hört talas om bland annat David Irving som trots allt suttit av fängelsestraff för att han skrivit böcker om och hållit föredrag och dylikt som pekar mot motsatsen, att förintelsen, den officiella versionen om dessa gaskammare, aldrig ägt rum. Som revisionist får man räkna med att man sätter sitt liv, sitt jobb, sin familj och allt som betyder något, på spel.” Du får förlåta mig för att jag börjar tycka att det här… Läs mer »
NE
Gäst
Nybörjare
NE
Klart det fanns fångar som behandlades bättre än andra, om de besatt kunskaper som tyskarna kunde dra fördel av så fick de arbeta för Tyskarna istället. Auschwitz arbetsläger fanns innan kriget men byggdes ut för att kunna ta emot fler fångar. Jag är rätt övertygad om att alla tyskar inte heller var för kriget och avrättningarna av fångar men de löd order. De judar som stod på Hitlers sida gjorde säkert mycket för att rädda sitt eget liv precis som flera soldater. Hela sanningen kommer ingen av oss här att någonsin få veta jag väljer då att tro på de… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

NE; Vem besvarar du?

Låter inte som ett svar avsett för mig (är både jude och rom, har släkt som dött liksom blivit räddade i gaskamrarna), men skriver under på vartenda ord.

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Sofia jag besvarade Andreas, jag är på din sida i diskussionen men försöker hålla ett öppet sinne här och försöker förstå resonemanget :)

Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas
”Du får förlåta mig för att jag börjar tycka att det här är tjafsigt. Nazister liksom granskare rapporterade om vad som hände redan innan tyska lyckans vändningspunkt.” Hänvisa till källor hellre än att bara ge ett påstående om vad som hände. Rapporter kan och har förfalskats förut. Dokument kan och har förfalskats förut. Hänvisa gärna till källor mer än något annat. Om du skulle besvara frågan på egen hand… Varför tror du att det idag är olagligt att i många Europeiska länder ifrågasätta förintelsen, om den så går att bevisa? Vari sitter rädslan av att låta debatten fortgå rent naturligt… Läs mer »
Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas
NE: ”Hur många människor skulle behöva sätta livet till för att det ska kallas förintelse? Varför skulle man fängsla människor som inte begått något brott? Oavsett hur många judar som dog så var det ett fruktansvärt krig, Totalt dog omkring 50 miljoner människor, förnekas det också? Eller var det aldrig ett krig?” Tycker det är väldigt sunda frågor du ställer. Jag kan inte själv svara på vad som utgör just en förintelse, när begreppet kan användas. Jag tror dock inte på att judar har gasats ihjäl och inte heller på siffran 6 miljoner. Jag tror däremot att judar i största… Läs mer »
Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström

Och på vilket sätt har du själv kritiskt granskat den officiella sanningen angående förintelsen? Har du bedrivit någon forskning eller liknande? Eller har du helt enkelt bara förlitat dig på att det är så som du blivit tillsagd att det är?

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Hänvisar till svaret jag givit ovanför.

”Har släktingar som både dött och överlevt förintelsen – bara ett personligt bevis sådär.

Pinsam människa.”

www.vimeo.com/75789784
Gäst
Nybörjare
www.vimeo.com/75789784

Du har inte bevis för att gasningar av någon jude skett.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Har jag absolut. Men påtalas fakta ser ni synvilla.

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström

Jasså, vad har du för bevis på detta? Har du papper på det? Eller är det snyfthistorier från dina ”blodsband”? Ändå blev du till, det var ju synd. :)

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Och sen ljuger han va? Ni är nazister men jätte fredliga va? Hahah

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström

För det första så bör du sluta särskriva. För det andra så är det ren idioti att låta en meningsmotståndare vittna i egenskap av sakkunnig då han ju har ett egenintresse av att motarbeta SMR.

Jag tror knappast det tillhör vanligheten att någon av SMRs aktivister ger sig på folk oprovocerat. Antar att din definition av fredlig är svenskar som inte försvarar sig själva och sina kamrater?

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Men det är klart att man ska mot arbeta rasism det gör ju vem son helst som är normal och sen är det inte alls overkligt att en nazist ger sig på någon oprovocerat det har jag upplevt men det är egentlifen ingen ide att skriva det här för ni trpr på det ni vill tro

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström

Jag bad dig precis att sluta särskriva men du bara fortsätter. Det heter ”motarbeta”, inte ”mot arbeta”. Dessutom ska en domstol agera objektivt och inte särbehandla åtalade p.g.a. deras ideologiska värdegrund. Det kallas rättssäkerhet, vilket kanske inte är ett begrepp som existerar där du kommer ifrån. Om du inte gillar rättssäkerhet så kanske du bör lämna landet och återvända dit du kom ifrån.

Jag skrev dessutom inte om ”nazister” i allmänhet. Jag skrev om SMRs aktivister specifikt. Så var vänlig och bevisa att just någon av SMRs folk har gett sig på dig helt oprovocerat?

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Just smr har inte attackerat mig men jag har blivit attackerad av en nazist smr är en nazistisk gruppering

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Och en sak till du sa att jag ska återvända dit jag ko från? Det jag kan säga dig är att jag ska stanna kvaro det finns inget du kan göra åt saken

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström

Hur vet du ens att personen som attackerade dig var just nationalsocialist?

Jag tänkte att det ändå var värt att be dig att lämna landet om du inte tycker att rättssäkerhet ska råda i Sverige. Ligger inte direkt sömnlös över om du stannar för tillfället. Du kan ju i alla fall bära mig dig vetskapen att du aldrig kommer att vara en del av Sverige på riktigt. :) Speciellt inte med ditt dåliga språkbruk.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Haha jag var inte hemma och skrev på en telefon, men det är oviktigt..jag behöver inte skriva rätt på denna skitsida för det är för lågt för mig. Hela dena sidan är för låg för mig den ligger på en så låg nivå :) Jag är redan del av Sverige gubben :)

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström
Varför skulle du särskriva mer bara för att du skrev på en telefon? Du måste ju fortfarande trycka in mellanslag mellan dina särskrivna ord. Du tycker ju uppenbarligen att det är en ansträngning att skriva korrekt då. Jag har aldrig känt att jag medvetet vill skriva fel bara för att jag skriver på en sida som jag inte sympatiserar med. Det där är bara en bortförklaring och det vet du också. Hoppas ändå att du tänker på att fler och fler inte vill ha dig här för varje dag som går. Varför kom du ens hit? Svek du ditt hemland… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Skall medborgare med undermåliga svenskkunskaper ej få leva i Sverige?

Hur skall etniska svenskar hanteras som sär skriver menar du? Koncentrationsläger på månen?

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

(särskrev medvetet ”sär skriver” för ironisk effekt)

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Vissa människor ska inte få möjligheten bli medborgare överhuvudtaget, ska inte ens kunna korsa gränsen.

Ska inte få vistas här, än mindre ha några rättigheter.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
Det var ett jävla tjat om särskrivning. Anonym är förmodligen sämre på att uttrycka sig i svenska genom tal och skrift, känns det bättre nu? Gör det dig till en bättre människa? Anonym lyssna inte på detta nazzepatrask. Fler och fler öppnar upp ögonen för värdet av jämställdhet och jämlikhet, oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning etcetera. Sedan bör du, käre Andreas, inse att landsgränser inte är ett statiskt ting. Det är liksom genpolen och den nationella identiteten något föränderligt. Anonym är inte en parasit. Immigranter bidrar i lika stor skala till svensk välfärd (om NÅGOT som präglat och satt stämpel… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Tobias; Nehe, och varför i helvete inte då?

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström

Svenskar ska ges bättre undervisning i vårt språk. Invandrare bör lämna landet. Behövs en mer ingående förklaring?

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Behövs absolut en mer noggrann redogörelse från din sida.

Varför skall inte invandrare få en svenskundervisning i samma kvalitet som svensken? Invandrare om några behöver komma i närkontakt med svenskan och kulturen för att kunna integrera sig.

Varför skulle invandrare inte få bo i Sverige? Vem är ens en invandrare? Var tänkte du att vi blandraser skulle få existera?

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Jaså, ”blandras”.
Ja, är inte din andra ”halva” europeisk så anser jag du kan dra dit den halvan kommer från.
Så enkelt var det.

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Finns förresten inget som säger att varken gränser, genpolen eller identitet ska vara föränderligt enligt er definition på förändring.

Denna ”förändring” ni hyllar är inget annat än en förändring som styrs av politiker och deras agenda.

Japan är ett lysande exempel på hur ett land kan förändras utan att man ”förändras”.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
Tobias; Jag är 100% europeisk. Inte för att jag hade flyttat på önskan från nazisten Tobias från Sverige, men för din informations skull liksom. Jobbigt va? Du talar ur nattmössan. Vad menar du? Ja, politisk agenda styr samhällsutvecklingen på olika nivåer, mr. obvious is obvious. Biologin har däremot inga mål (som nazismen så gärna vill hänvisa till). Den är slumpmässig. Placerar du två hundar av olika raser (ja här existerar raser pga. att genpolen inom en ras är mindre än sinsemellan olika raser) så kommer de likt förbannat reproducera sig (förutsatt att det är hona + hana dvs, kan du… Läs mer »
Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Politisk agenda ja, en agenda som går ut på att Sverige SKA vara mångkulturellt, multietniskt.

Tror mig inte, vill inte tro mig?
Nej förresten, vet vem jag debatterar med.
En av anhängarna till ovannämnda agenda.

Trodde det bara var nazister som drog liknelser med hundar förresten?

Du kan undervisa i biologi bäst du vill, men raser inom människosläktet är ett faktum.

Men visst, ska vi använda oss av ett annat ord istället för ras?

Sort, människosort?

Förresten så beundrar jag dina judiska fränder som vill slänga ut negrerna vilka börjat kolonisera landet.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
Tobias; ”Politisk agenda ja, en agenda som går ut på att Sverige SKA vara mångkulturellt, multietniskt.” Sverige har inte en sådan agenda. Somliga värnar dock om människors alla lika rätt och värde, öppenhet och tolerans. ”Tror mig inte, vill inte tro mig? Nej förresten, vet vem jag debatterar med. En av anhängarna till ovannämnda agenda.” Sverige liksom alla nationer skall se med vida ögon på olika kulturella uttryck. Viktigt är att ej ihopblanda nationalitet och etnicitet. En person med invandrarbakgrund kan mycket väl ha nationaliteten Sverige, trots sitt ”mörkade” utseende. ”Trodde det bara var nazister som drog liknelser med hundar… Läs mer »
Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Räknas det inte när man bekämpar rasismen mot svenskar som regimen och rödingmedia ägnar sig åt?

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

De du kallar svenskt är helt förvridet svenskar är inte radister men nazister är nazister

NE
Gäst
Nybörjare
NE
Angantyr, klart du ska bekämpa rasism även om det gäller svenskar. Jag har väldigt svårt själv dock att se svenskrasismen ni talar om. Jag är helsvensk men har aldrig känt mig negativt särbehandlad. Jag vet att det finns vissa invandrare som ogillar svenskar, men de är ungefär lika många som nazister så i mina ögon inget att lägga min energi på. Nu har jag i och försig bara behövt hjälp av systemet ett par månader under de 25 år som jag arbetat och det var ju inte så kul men det gick, jäkligt mycket byråkrati dock. Men jag fick den… Läs mer »
Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Vad är en ”nazist” enligt dig?

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
Suck. Skriver från mobil så allt blir superkonstigt. Ha förbiseende med stavfel och dylikt. ”Du kan undervisa i biologi bäst du vill, men raser inom människosläktet är ett faktum.” Nein bruder. Har redogjort för detta i ett flertal inlägg i denna artikel, sök. ”Men visst, ska vi använda oss av ett annat ord istället för ras? Sort, människosort?” Människor kan delas in på olika sätt i olika sammanhang. Raser existerar inte. Däremot finns olika etniciteter, nationaliteter, religiös tillhörighet, politisk tillhörighet etcetera. Begrepp för genetiska likheter mellan vit och svart finns ej, så att säga. ”Förresten så beundrar jag dina judiska… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Fortsättning till Tobias. ^^^

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Gjorde jag?
Jag skrev ”judiska fränder”, inte ”ni judar”.

Så, etnicitet alltså.
Nåja, då är jag av en annan etnicitet (europeisk) än en person av den afrikanska ”etniciteten, etniciteterna”.

Bra!
Undrar hur länge det må dröja innan ni påstår det inte finns några etniciteter?

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
Tobias; Vad är syftet med att påvisa att individer med ett gemensamt ursprung som jag beter sig illa mot mänskligheten, om inte att kollektivt skuldbelägga mig också? Inte för att du egentligen tycker det är en dålig sak att mörkhyade behandlas sämre (kan rättfärdigas med att de tillhör en lägre stående ras, eller hur var det?), detta är ett sätt att svartmåla judar och på så vis rättfärdiga ditt eget hat mot judiska befolkningen. Europeisk är ingen etnicitet, Europa är en kontinent. Inom Europa finns t.ex. landet Sverige där etniciteten är svensk, men finns också t.ex. landet Rumänien vars etnicitet… Läs mer »
Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Oj oj, nu drar man på riktigt!
Skuldbelägger?

Nä, jag tycker de gör rätt, absolut.

De vill känna sig som hemma i sitt eget land, kan inte förebrå dem.

Önskar att vi i Sverige hade mer av det tänket, verkligen.

Varför man skulle hävda att etniciteter (i synnerhet europeiska) inte existerar?

Ja, det kan vara nästa steg nämligen.
Du ger en vink om det i sista meningen.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
”Oj oj, nu drar man på riktigt! Skuldbelägger?” Ditt påstående saknar substans och relevans ifall det inte har en poäng i vår diskussion. Avsikten med ditt påstående var att förminska MIN legitimitet som individ pga. vad en andel av den judiska befolkningen gör. ”Nä, jag tycker de gör rätt, absolut.” Naturligtvis gör du det. ”Förvånansvärt” nog instämmer jag inte. ”De vill känna sig som hemma i sitt eget land, kan inte förebrå dem.” Absolut ska man ha rätten att känna sig som hemma! Bra sagt! Fast vänta.. Vem är det som förhindrar/tar ifrån något ens hem? Är man så pass… Läs mer »
Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Jaså? Tja, kände du dig träffad så behöver du förmodligen själv läsa den där boken om självkänsla.

Nä, vi har alldeles för lite av det tänket i Sverige, vi borde lära oss av judarna.

Etnicitet och nationalitet är sammanbundna, har alltid så varit.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
”För det första så bör du sluta särskriva. För det andra så är det ren idioti att låta en meningsmotståndare vittna i egenskap av sakkunnig då han ju har ett egenintresse av att motarbeta SMR.” Vad är poängen med att kommentera anonyms särskrivning? Menar du att hens argument blir mindre legitima pga. bristande kunskaper inom svenska språket? Opponera dig emot innehållet hen framför, inte det språkliga (p12-varning på dig). Att hitta en neutralt inställd till nazism blir väldigt svårt. ”Jag tror knappast det tillhör vanligheten att någon av SMRs aktivister ger sig på folk oprovocerat. Antar att din definition av… Läs mer »
Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

”Vad är poängen med att kommentera anonyms särskrivning?”

Finns förmodligen ingen som helst poäng med detta.

Men just stavfel och särskrivningar brukar ju ni mångfaldsfanatiker inte vara sena till att påpeka om, göra er lustiga över – i synnerhet när ni inte finner några motargument.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Som den ”mångfaldsfanatiker” jag är avfärdar jag kritiken om att ”vi” som ett kollektiv skulle utmärka oss genom den retoriktekniken.

Grammatik hänger ofta samman med utbildning – en vara som är bättre överklass än underklass. Att angripa någons grammatikkunskaper är med andra ord ett klassförakt, vilket som bägge socialister liksom nationalsocialister borde opponera sig emot.

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström
Det är nog inte särskilt svårt att hitta någon som är mer neutral än någon av EXPOs medarbetare. Måste väl finnas forskare och liknande inom den akademiska världen som ändå har vet nog att skilja på sina personliga åsikter och sin yrkesroll. Precis som rätten själva måste göra. Genom att låta särskrivningar passera gör jag inte denna lilla invandrare någon tjänst, snarare en björntjänst. Allt denna lilla invandrare behöver veta är att man inte särskriver ord i Sverige. Det är ingen krånglig regel att lära sig för vi använder inte särskrivning i svenska språket. Dessutom kan jag inte direkt påstå… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Förvänta dig inte att en neutral forskare eller dylikt skall inta en pro-nazistisk position. Det är som ingen ide. :)

Nej, du gör inte hen en tjänst. Du påpekar inte hens grammatiska fel av välvilja, utan för att förnedra, förminska och som ett försök att påvisa att hen saknar legitimitet och därmed ej bör lyssnas på. En väldigt rå, elitistisk människosyn som du bör sluta upp med ifall du vill komma till himlen.

Som tur är avgörs vårt människovärde inte av våra åsikter (eller grammatikkunskaper ;)), och lilla invandraren är därmed precis lika värdefull som du är (desamma gäller mig)!:)

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström

”Förvänta dig inte att en neutral forskare eller dylikt skall inta en pro-nazistisk position. Det är som ingen ide.” <- Ser du själv hur otroligt korkad du framstår där. Vet du inte vad ordet neutral innebär? Du bevisade precis vilken stolpskott du är. Grattis!

Klart det inte var av välvilja, men det är ju fortfarande bara bra för denna lilla invandrare att veta hur man skriver. Varför skulle jag vilja någon parasit väl?

Invandrare ska inte ha någon undervisning alls här. Invandrare ska åka hem till sina egna hemländer.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
andreas; ´”Förvänta dig inte att en neutral forskare eller dylikt skall inta en pro-nazistisk position. Det är som ingen ide.” <- Ser du själv hur otroligt korkad du framstår där. Vet du inte vad ordet neutral innebär? Du bevisade precis vilken stolpskott du är. Grattis!´ Nej, framgår icke. Upplys mig. Logik talar ju för att en nazist instämmer med nazistiska resonemang, en ickenazist gör det icke. "Klart det inte var av välvilja, men det är ju fortfarande bara bra för denna lilla invandrare att veta hur man skriver. Varför skulle jag vilja någon parasit väl?" Inte av dig, nej. Kungahusets… Läs mer »
Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias
Jaså, samerna var först? Därom tvistas det, verkligen. Må så vara att de var först uppe i norr, verkar sannolikt. Men om du påstår att detta var ett ”samerike” som våra anfäder kom över havet och intog likt européer på den Amerikanska kontinenten, så är du verkligen ute och cyklar. Vårt ursprung är fortfarande dunkelt, finns vissa forskare som hävdar att ”svenskarna” (fanns ingen svensk på den tiden), ja samtliga folk i norra Europa från början talade finsk-ugriska språk. Vi skulle då vara finnar som bytt språk. Men för all del! Samerna alltså, skulle dem vilja ha ett eget Sapmi… Läs mer »
Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Om vi ska hårddra svenskdebatten så kan isåfall bara de med ursprung runt Mälardalen kalla sig svenskar, löjlig debatt things change, change with it.

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Nej.
Varför ska vi ändras i en riktning som vissa ”ljushuvuden” vill oss till?

Finns inga som helst skäl.

Varför skulle inte detta land få utvecklas helt på sina egna villkor?

Varför ska det öppnas upp för folk som är oss helt främmande både etniskt och kulturellt?

Dessa folk som kommer från länder mångfaldigt större både till yta och population, rika länder.

Det är ruttet i detta land, ett ruttet system, en rutten syn på det egna landet, folket.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Sofia :) Jag bryr mig verkligen inte om nazisterna här, men jag tycker det är värt att ha en diskussion med dom även om man vet att det inte hjälper. Mina särskrivningar har inget med mina argument att göra, jag bara tycker att man kan skriva hur fel man vill här för det här är verkligen ingen seriös sida. :) dom tror bara själva på det dom säger men ingen tar dom seriöst :)

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Nej, visst är det svårt att ta dessa människor på allvar… Och trots att jag har personliga men från vad deras föregångarna åstadkommit, skulle jag aldrig låta mig sjunka till deras nivå och hata som dem! Hat för oss ingen vart.

Sidji från Fidji
Gäst
Nybörjare
Sidji från Fidji

Du har inga argument alls. Be någon vuxen hjälpa dig klämma fram nåt så ska jag knäcka era ”argument” närsomhelst.

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström

Du har aldrig ens presenterat några argument. Du kommer bara med ett fåtal korkade påståenden i stil med ”nazisterna är dumma”. Du presenterar inga fakta, inga logiska underbyggda argument eller något annat som kan tas på allvar. Kanske borde du fokusera på dina SFI-studier som vi bekostar åt dig istället för att ödsla din tid på sådant som du inte förstår. :)

Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas

Det stämmer, dina särskrivningar har inget med dina argument att göra. Att nedvärdera någons argument på grund av särskrivningar ger ingenting och förflyttar enbart fokus från det väsentliga i debatten.

Vad får dig att tycka att detta inte är en seriös sida? Vad är i så fall en seriös sida enligt dig? Är en seriös sida en sådan som inte bara tillåter att du kommenterar oavsett åsikt, men även delar dina åsikter? Och om detta nu är en oseriös sida, vad är det som för dig hit? Denna sida, oseriös som du menar att den är, lyckas tydligen behålla ditt intresse?

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström

Det är alltid lika roande när knäppskallar som du dyker upp och ska ”ta debatten med nazzarna”, för att sedan försvinna efter en stund. Ta och läs på lite här istället för att sitta och argumentera mot sådant du inte ens förstår som den idiot du är. :)

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Syftar du på mig eller anonym?

Ingen av oss (förmodligen) har förmodligen tid att sitta på er plattform dagarna ut i ända. Påläst är både anonym och jag, och vet du vad sådana som oss gör som förmodligen inte många av er gör?

Vi står för vad vi tycker i verkligheten också. Ni sieg heilar över skärmen men uppger er för att vara socialdemokrater eller liknande i offentligheten. Ni pålästa jävlar, kom och diskutera 4 ögon sinsemellan också?

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström
Jag syftar på dig men jag antar att mitt inlägg skulle stämma in bra på Anonym också. Varför verkar ni så okunniga då? Du kan ju inte kalla er pålästa om ni inte har läst alla mer ideologiska artiklarna här. Anonym har inte ens skrivit något med substans i så hur du kan uttala dig där vet jag inte. Om det inte är så att ni känner varandra och du är här som egenskap av Anonyms förmyndare? Wow, står ni för vad ni tycker i verkligheten också? Snacka om att modigt att sparka in vidöppna dörrar som inte får någon… Läs mer »
Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Haha ja det är ju så smart att kalla alla som inte håller med för idioter :) mmmmmmm intala dig själv det.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
”Jag syftar på dig men jag antar att mitt inlägg skulle stämma in bra på Anonym också. Varför verkar ni så okunniga då?” Jag ansvarar för vad jag säger, inte för vad du förstår. Okunnig anser du att jag är pga. att vi är meningsmotståndare. ”Du kan ju inte kalla er pålästa om ni inte har läst alla mer ideologiska artiklarna här.” Du föreslår alltså att jag skall inhämta opartisk information från en nationalsocialistisk plattform. Låt mig skratta. ”Anonym har inte ens skrivit något med substans i så hur du kan uttala dig där vet jag inte. Om det inte… Läs mer »
Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas
Sofia, du verkar veta att både du och Anonym är påläst, hurdå? Har du någonsin varit med om att debatter har ägt rum mellan så kallade ”Experter” gällande något ämne, vilket som helst? En expert må vara särskilt påläst, kan du hålla med om detta? Men hur kommer det sig då att två särskilt pålästa personer sitter med helt olika åsikter och därför debatterar om detta? Det i sig måste betyda att begreppet ”påläst” i sig inte nödvändigtvis betyder att du har rätt i det du läst? Det i sig måste också betyda att din definition av påläst ligger helt… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Andreas;

Tog dig tre biblar och 27 koraner att förmedla att någon som kallar sig påläst nödvändigt /=/ har rätt.

Instämmer. Mitt budskap jag framhållit har dock gått ut på att man per automatik ej kan kategorisera meningsmotståndaren som icke påläst.

Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas

Ber om ursäkt om du ogillar att läsa lite grövre stycken, jag tar oftast i mer än nödvändigt. Om det är anledning nog att försöka trycka ner mig på något som helst vis, varsågod.

Bra, där är vi överens. Vanligtvis anser meningsmotståndare som kommenterar här att SMR, dess följe och kommentatorer består av en flock idioter (viss generalisering men det är inte sällsynt om jag får ge min uppfattning) men dock utan att framföra varför. Och det leder aldrig någonsin någonstans. Debatt utan saklighet och substans kunde lika gärna aldrig ha ägt rum.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Har inga problem med att läsa längre texter. Men känns himla onödigt att förlänga ett budskap på en mening till 3 miljoner. Jag har på intet vis kränkt dig.

Jag anser att ni är idioter också. Beroende på hur man definierar ordet ”idiot” då. Att ni är idioter som i IQ-befriade motsätter jag mig. Att era åsikter är idiotiska håller jag med om.

Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas
”Har inga problem med att läsa längre texter. Men känns himla onödigt att förlänga ett budskap på en mening till 3 miljoner. Jag har på intet vis kränkt dig. Jag anser att ni är idioter också. Beroende på hur man definierar ordet ”idiot” då. Att ni är idioter som i IQ-befriade motsätter jag mig. Att era åsikter är idiotiska håller jag med om.” Jag hade hoppats på att en förlängd förklaring hade klarnat upp budskapet en aning. Nej, du har inte kränkt mig, det påstådde jag inte heller. Och vad är det som är idiotiskt med ”våra” kommentarer i så… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
”Och vad är det som är idiotiskt med ”våra” kommentarer i så fall? ”Våra” såsom i allas kommentarer, eller någon särskild kommentator du syftar på? Förklara gärna vilka kommentarer som är idiotiska, och varför.” Okej, ska försöka förklara så enkelt som möjligt. Finns enligt mig två typer av nazister. Ena typen är både nazistisk, och också rasistisk (dvs. erkännandet av raser samt att vi bör ha ett rashygieniskt förhållningssätt/agena, men också att raser är över/underordnade. Dvs – att det finns olika värden av att ingå i olika slags raser). Detta avskyr jag då 1) det finns inga raser – endast… Läs mer »
Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas
”1) det finns inga raser – endast homo sapiens (samtida biologiforskningen behöver alltså uppdateras)” Vad är det som säger dig att raser inte existerar? Det skiljer mer mellan olika etniciteter och raser (ja, faktiskt) än enbart hudfärgen. Du kan exempelvis inte tycka att asiater är förhållandevis små, generellt sett, jämfört med afrikaner? Hur kommer det sig att afrikaner, jamaicaner och dylikt är överlägsna sprintertävlingar? Hur kommer det sig att mörkhyade är överrepresenterade i basket? Att se skillnader utöver hudfärgen gör dig inte till nationalsocialist, jag lovar dig det. Generellt sett skiljer sig även IQ-nivån emellan olika folkslag, där asiater är… Läs mer »
Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas
Sofia, min mening är alltså inte att agera respektlöst gentemot dig och dina släktingar. Jag har väldigt svårt att sluta ifrågasätta och anser att uppnå sanningen väger högre än att undvika att framstå som respektlös. Detta är alltså inte personligt gentemot dig, men det förstår du förhoppningsvis redan. Tycker det är duktigt av dig att du står ut med att läsa igenom mina svar för den delen, men jag har en stark föraning om att det beror på ett hat som driver dig, kanske? Det skulle inte förvåna mig och inte heller verka onaturligt. Om jag vore du skulle jag… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
”Vad är det som säger dig att raser inte existerar? Det skiljer mer mellan olika etniciteter och raser (ja, faktiskt) än enbart hudfärgen. Du kan exempelvis inte tycka att asiater är förhållandevis små, generellt sett, jämfört med afrikaner? Hur kommer det sig att afrikaner, jamaicaner och dylikt är överlägsna sprintertävlingar? Hur kommer det sig att mörkhyade är överrepresenterade i basket? Att se skillnader utöver hudfärgen gör dig inte till nationalsocialist, jag lovar dig det. Generellt sett skiljer sig även IQ-nivån emellan olika folkslag, där asiater är överlägsna vita.” Nej, DNA-forsking visar på att genpolen är större inom ”rasen” (så att… Läs mer »
Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas
Du har helt rätt i det du säger, anser jag. Poängen för mig är att det inte spelar någon roll om man kallar det för ras eller inte, det handlar om hur man definierar skillnaden oss folkgrupper emellan, då homogenitet visat sig allra mest gynnsamt för varje given folkgrupp. Lika barn leka bäst, det vill säga olika barn leka mindre bra. I mindre skala man mångfald fungera utmärkt, men i det stora hela blir det svårt att fatta kontroll över kulturskillnader samt övrigt som skiljer oss åt, beroende på hur evolutionen har försett oss med olika egenskaper. Folkgrupper känner större… Läs mer »
Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Du har ingen som helst rätt att varken tycka eller uttala dig om ett skvatt i detta land!

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Jodå. :-)

Vi har grundlagar vars syfte är att skydda demokratin vilket är en vara för ALLA (säger sig självt, annars lever vi inte upp för innebörden av demokrati)

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Ja man ser ju vad den bär med sig, denna demokrati.

Tydligen mycket som ska rymmas under dess paraply…

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Håller med om att vi inte lever i en regelrätt demokrati. Kvinnor, invandrare och barn behandlas sämre än den vita medelåldersmannen strukturellt. Det är ett demokratiskt problem, som inte finns på er dagordning att åtgärda.

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

De där invandrarna (läs: menafolk, afrikaner) är inte vårt problem, vår skyldighet att behandla jämlikt.

De har sina platser på denna jord, där kan de kämpa för sin jämlikhet.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Du vet att din egen genetiska kod härleds till kontinenten Afrika va? That ironi

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Jaha, och hur kan man sammankoppla det till dagens läge i så fall?

Har inte det minsta intresse av Afrika vill jag upplysa om.

Det är förresten en stor kontinent, enormt stor.
Rik på naturtillgångar.

De har att göra, om de vill.

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström

Det var länge sedan detta var en riktig demokrati. Bara folk med ”rätt” åsikter är skyddade av den rådande demokratin.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Men att ha en nazistisk åsikt är fel. Man behöver inte vara en vetenskaps man för att klura ut det. Kolla bara på resultaten av nazism.. och alla andra extrema grupperingar. Det är inte bara nazismen som är fel..det är även självmords bombare. Ni vill alla samma sak i slut ändan.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Men lägg av. Extremistiska grupper/personer har inte tagit så stor plats i media nu som på väldigt länge. Att diskutera huruvida ”jämställdheten har gått för långt” är ett totalt legitimt diskussionsämne (rättare sagt frågeställningen – utgångspunkten – att jämställdhet kan gå för långt, that paradox) i dagens Sverige som ändå anses vara så ”öppet, jämställt och tolerant”.

Sidji från Fidji
Gäst
Nybörjare
Sidji från Fidji
@Anonym Din mentalt efterblivne särskrivare, jag tror inte du av alla ska komma här med dina pekpinnar om vad som är rätt och fel. ”Man behöver inte vara vetenskaps man (sic)…”, nä men man behöver vara normalbegåvad. Ska jag behöva räkna upp några av den s.k. ”demokratins” brott? Listan är jääääävligt lång och innehåller bland annat folkmord på platser som Hiroshima, Nagasaki, Dresden, Irak och Afghanistan. Vad var det du sa om ”resultaten av nazism”? Du menar lyftet från social och ekonomisk misär efter första världskriget till ett framgångssamhälle präglat av folkgemenskap? Ja, du behöver inte svara, för du är… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
Sidji från fidji; ”Din mentalt efterblivne särskrivare” Ojoj, du tar verkligen i från tårna här. Är man särskrivare är man tydligen efterbliven. Man får ju ändå säga att man lär sig något nytt varje dag. Einstein hade dyslexi och stavade som kratta, skulle du kalla honom efterbliven? ”jag tror inte du av alla ska komma här med dina pekpinnar om vad som är rätt och fel. ”Man behöver inte vara vetenskaps man (sic)…”, nä men man behöver vara normalbegåvad.” Återigen har stavning inget med intelligens att göra, som kan mätas på olika plan (problemlösning, känslomässig etcetera.) Men även om fallet… Läs mer »
Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Jo visst har man det oavsett var man kommer ifrån :) lilla vännen,

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Ja det har ni allt blivit itutade, och tar er friheten till.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Sidji..mår du bättre av att kalla folk efterblivna?..fortsätt med det om det får dig att må bättre:) sen så upprepar du dig själv mycket.. ” kom med era argument så ska jag knäcka dom när som helst”..du knäcker ingenting :)

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström
Be att få spela upp dessa två videos i rättssalen. Inte ens en svenskfientlig domstol kan ju ta honom på allvar efter den smörjan han står och babblar om. Var så dåligt att jag nästan tycker synd om honom. Vad kan ha hänt denna stackars människa för att han skulle bli sådär? Blev han tappad som barn upprepade gånger med huvudet före i badrumsgolvet eller? Seriöst, dessa två videos var något av det vidrigaste jag sett på länge tillsammans med hon som hade blivit attackerad av åtta stycken ”hakkorsnazister” som bara matade slag trots att allt hon hade var en… Läs mer »
Från Dalarna
Gäst
Nybörjare
Från Dalarna

Lipsill och Expo: tunn is, tunn is…

Varken Lipsill eller Expo är önskvärda i Dalarna, eller övriga Sverige.

Johan Björnsson
Gäst
Nybörjare

En sång tillägnad Expo, och min förhoppning och önskan om var Expo:iterna skall tillbringa sin tid efter ett regim-skifte:

http://johanbjornsson.blogspot.se/2013/12/idag-agnar-vi-en-lat-till-expo.html

Johan Björnsson
Gäst
Nybörjare
Johan Björnsson
Gäst
Nybörjare
Yoda
Gäst
Nybörjare
Yoda

Herregud!!!!

Snacka om att det går utför med landet i rekordfart, och rättssäkerheten är i nivå med Guatemala.

Saknar ord!

MEHT
Gäst
Nybörjare
MEHT

Fattar inte hur man kan ha Expo och deras kriminella medarbetare som expertvittnen i en rättegång.Likadant när media hänvisar till Expo i sina artiklar det saknar totalt trovärdighet.Men vårt rättsväsende har slutat att värna om den vanliga svensken den är enbart inriktad på att försvara nuvarande politiska system.Men systemet kommer att rasa på samma vis som det gjorde i gamla Östeuropa.

Es NÄTHAT 1488
Gäst
Nybörjare

En mer opartisk ”expert” får man leta efter. Jag längtar till dagarna så EXPO och dess vänner ställs inför rätta. Day of the Rope blir fanrastiskt.

_JL_
Gäst
Nybörjare
_JL_

kommer det någon video från torgmötet ?

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym
Måste bara säga att jag förstår ert förhållningssätt till invandrare och mångkulturen. Ni känner samma agg emot det som jag känner gentemot er. Vi får nog försöka lära oss leva med att människor fungerar olika, är olika och vill olika. Att hålla tex en etnisk svensk kriminell högre än en väl fungerande invandrare kan jag inte förstå. Fick man välja så skulle det inte få finnas människor som är kriminella, som våldtar, som förgriper sig på andra människor och djur, som förstör vår miljö eller som inte delar med sig. Var det är födda eller var deras föräldrar är födda… Läs mer »
Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Just det!
De som är mest olika oss har sina hemområden att leva i, helt enkelt.

Förresten så håller jag den kriminelle svensken och den sk. mönsternegern på samma nivå!

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Du ja men hur är det med övriga kamrater?
Varför läser man aldrig om svenskars tillkortakommanden här?
Varför skriver man artiklar om saker som hänt i USA för flera år sedan bara för att det var svarta inblandade i hemska mord tex.
Hade detta varit en seriös sida så tar man upp saker från alla synvinklar, det görs inte här eller någon annanstans heller för den delen, förutom i er så kallade judemedia. Nej de går sällan ut med namn och adresser men av förståeliga skäl förstås.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym
Tycker du Tobias att det är rätt att människor som bott här i säg 30-40 år ska skickas tillbaka till det land de en gång kom ifrån? Är det rätt att rycka upp deras barn från sina rötter för att deras föräldrar en gång var tvungna eller valde att flytta till Sverige för att du och några till inte klarar av att se dem? Ska vi även tvinga alla miljoner svenskättlingar och svenska utvandrare att flytta tillbaka till Sverige för de har ingen rätt att flytta ut från landet? Vad hände med människans fria vilja? Är inte det viktigare än… Läs mer »
Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias
Nej, de som bott här inom den tidsrymden du skriver om är av europeiskt ursprung, finns inga som helst skäl slänga ut dessa människor. Detta har jag betonat innan men det tas ideligen upp trots allt. Orsaken är ju solklar, allt för att försvara detta vansinne som pågår idag. Sen angående svenskar utomlands så är det upp till det land de slagit sig ner i om de ska få stanna eller inte. Förresten så med tanke på vad jag sett om de svenskar som brer ut sig i södra Spanien så finns det goda skäl för spanjorerna att skicka dem… Läs mer »
NE
Gäst
Nybörjare
NE
Jag håller med dig Tobias ång svenskar i utlandet de vill generellt leva som i sverige, precis det som händer i tex Södertälje där det bor väldigt många syrier idag, det är synd att folk inte anstränger sig mer för att bli en del av landet man bor i. På 70-talet var den största invandrargruppen från chile i och med stadskuppen, men de är ok eller? Jag ser det somså, ge och ta, skyldigheter och rättigheter ska gälla alla och det måste få ta lite tid att acklimatisera sig i ett nytt land, många gör det också men blir ändå… Läs mer »
Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Är det vitt folk från Chile så är det inga problem för mig.

Var jag i ett annat land och inte blev accepterad så hade jag gett mig av, åkt hem.

Ja, vi har större rätt till Sverige än icke-europeiska invällare!

NE
Gäst
Nybörjare
NE
Det skeva i resonemanget med att jämföra svenskar i tex spanien och flyktingar i Dverige blir dock att svenskarna i Spanien har inte flytt från krig utan har av ren vilja flyttat till ett behagligare klimat, medans tex flyktingar från syrien har tvingats flytta på grund av krig och kanske hoppas kunna flytta tillbaka när det är över. Sen har vi ju syrier som kom på 70-80 också som är etablerade i samhället. Vad är vit? Chilenare kan vara alltifrån vita till bruna i hyn. Vilken nyans av vit är ok för dig, de riktigt bleka som inte kan bli… Läs mer »
Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Jag är av den beige sorten.
Så det spelar mig ingen roll.

Bryr mig förresten inte ett dugg om förhållandena i deras hemländer.

Finns andra relativt stabila länder i deras närhet de kan åka till.

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Majoriteten av alla flyktingar åker till grannländerna och en väldigt liten del kommer till norra europa.

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Hög tid den där ”lilla” delen gör som den större delen gör då.

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Tobias, jag förstår att du tycker det men nu kommer det inte bli så.
Är det då inte en aning sundare att bidra till att de som kommer hit känner att de är en del av samhället än att vissa ser dem som parasiter? Hur ska det motivera någon att anstränga sig?
Jag beundrar de människor som tvingats fly från sina hem och faktiskt klarar av att bygga upp ett nytt liv i ett främmande land.

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Nej, de har inget här att göra överhuvudtaget.
Det blir tyvärr på detta vis så länge landsförrädare tillåts regera.

Svensken i gemen är den mest korkade varelsen på denna planet någonsin.

Vissa håller på att vakna dock…

Hottis
Gäst
Nybörjare
Hottis

Puuuh!

En sak är säker, och det är att ”sofia” måste ha HUR MYCKET dötid som helst att göra av med; skaffa ett liv!

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Jag är sjuk och har därmed inte mycket att göra. Och ni här har något gemensamt med patriotiska machoblattar – ni underhåller. ;)

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Det är ju söndag dessutom :)

Svensk man
Gäst
Nybörjare
Svensk man
Du skriver: Jag ser det somså, ge och ta, skyldigheter och rättigheter ska gälla alla och det måste få ta lite tid att acklimatisera sig i ett nytt land, Vad menar du? Att följa svensk lag och hur vi lever kommer dom aldrig att göra. Dom respekterar inte Sverige som land utan vill bara ha fördelar och kunna göra som dom vill. Dom till och med mördar sina barn om dom skulle ”acklimatisera” sig som du skriver. Det jag citerar från det du skriver stämmer inte alls med verkligheten eller gör det det? Förklara gärna lite mer istället för att… Läs mer »
NE
Gäst
Nybörjare
NE

Du är väldigt duktig på en enda sak här, generaliseringar. Det går inte att på något sätt diskutera med någon som du, tyvärr.

Svensk man
Gäst
Nybörjare
Svensk man
Du kan inte med andra ord vara ute med dina AFA och vänster kompisar och sprida ert budskap med skadegörelse, misshandel och allt som ni gör. Du känner dig trygg för att du vet att du är uppbackad av polis och de styrande. Ni använder våld samtidigt som ni förespråkar kärlek. Du tycker det är tufft att ge sig på brandmän och vårdpersonal som är tvingade att städa upp efter er. Du lever i en värld som inte alla andra svenskar gör. Tydligen har du inte blivit rånad eller gruppvåldtagen av kulturberikarna. Det önskar jag dig inte heller. Men det… Läs mer »
NE
Gäst
Nybörjare
NE

Va, vem var det riktat emot?

Svensk man
Gäst
Nybörjare
Svensk man

Du eller Sofia kan svara.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Vad skall jag svara på?

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Äsch han har uppfattningen att alla som inte är nationalsocialister är våldsbejakande kommunister.
Ingen idé att försöka diskutera med vita kränkta män.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Förmågan att se nyanser är på topp bland tuggare på denna plattform märker jag.

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Helt korrekt iakttagelse, det finns ett par som går att föra en dialog med men majoriteten här är mest duktiga på att hitta på fula ord :)

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Duktiga på att ge konstruktiv kritik är de även.

”Äckliga judinna, ni har låg moral och är korkade!!!!1111!!111”

That argument.

Grammatikkortet tillhör också vanligheterna här. Kan man inte stava, får man inte tycka (i alla fall uppfattas det som icke-legitimt)!;)

Gorm
Gäst
Nybörjare
Gorm

Generaliserar du nu om vita män? Jag visste inte att du var så fördomsfull. Varför har det betydelse för dig att eventuella ”kränkta män” är vita? Det finns väl ändå inga raser?

I ett par inlägg ovan så ifrågasätter du vem som kan kallas för vit och har en utläggning om pigmentering. Fast i fallet ”vita kränkta män” verkar du mer säker på att det ändå finns rasliga skillnader. Jag förstår inte ditt dubbeltänk.

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Det var en ironisk kommentar Gorm och jag syftade på ”Svensk man” eftersom han generaliserade hårt i sitt inlägg. Du behöver inte ta åt dig om du inte känner dig som en vit kränkt man.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

”Generaliserar du nu om vita män? Jag visste inte att du var så fördomsfull. Varför har det betydelse för dig att eventuella ”kränkta män” är vita? Det finns väl ändå inga raser?”

Läs på om vad som menas med vita, kränkta män. Kortfattat; skillnaden på rasism beroende på om den sparkas uppåt/nedåt (enligt teorin i fråga utgår den från vite mannen som central maktinnehavare), intersektionalitet (analys av rådande maktordning) och sårade känslor pga. ifrågasatte privilegier.

hen (NE) skriver ej att raser existerar.

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Men jo det finns vita män, alla känner sig inte kränkta det finns med all sannolikhet även svarta kränkta män men de är inte i majoritet i sverige.
Det finns många nyanser på hudfärger det har jag aldrig förnekat, jag tror bara inte att hudfärg avgör huruvida du är intelligent eller inte.
Jag kan sträcka mig till att kalla olika etniciteter för raser till och med om det är enklare för er att förstå vad man menar.

Svensk man
Gäst
Nybörjare
Svensk man

”acklimatisera” kan NE svara på och det andra ”sofia” om ni har lust.

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Acklimatisera, lära sig språket, förstå hur saker och ting fungerar i Sverige, börja jobba.
Följa lagar och regler.
Ja visst finns det folk som utnyttjar systemet, ja det finns folk som är rötägg, men långt ifrån alla.

Svensk man
Gäst
Nybörjare
Svensk man

En annan sak, ni är otroligt skenheliga och jag hoppas att svenskarna snart börjar agera istället för att knyta nävarna i byxorna. Borde finnas en gräns för hur mycket vi svenskar ska kunna acceptera från alla kulturberikare.Enligt min mening har den gränsen passerats för länge sedan.

Gorm
Gäst
Nybörjare
Gorm

NE skrev: ”Det var en ironisk kommentar Gorm och jag syftade på ”Svensk man” eftersom han generaliserade hårt i sitt inlägg. Du behöver inte ta åt dig om du inte känner dig som en vit kränkt man.”

Det måste vara skönt att kunna dra till med ”ironi”-kortet så fort man gör bort sig? Faktum är att du uppenbart sätter upp olika spelregler för olika människor där visa är mer ”kränkta” än andra. Brukar du även tala om judiska kränkta män eller kränkta invandrare?

Att påpeka din inkonsekventa hållning har inget med kränkthet från min sida att göra.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Ironin ligger i att en man av nordisk härkomst (etniskt) känner sig kränkt/missgynnad i en värld som under hela vår historia systematiskt gynnat dessa helt utan legitimitet vare sig det är politiskt, ekonomiskt eller socialt.

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Åh! Fy så orättvist, vita människor har blivit gynnade i sina egna länder!
Fruktansvärt!!!

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Inte bara i sina ”egna” länder Tobias och det vet du också.

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Ja, det vet jag.
Men nu menade jag endast våra egna länder.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Till en början syns inte bara den vita hegemonin i Sverige eller övriga länder där det finns en vit majoritet. Vithetsnormen återfinner du i alla kulturer (vitheten värdesätts högt överallt dvs.).

För det andra skall vita personer inte gynnas (medan övriga missgynnas) enbart pga. landsgränser som i sig inte är konstanta.

Nazister har en förkärlek till då ”Sverige var svensk” – Gustav Vasas tid – då Skåne inte tillhörde Sverige.

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Jaha det finns en ”vithetsnorm”, vithet uppskattas.
Än sen då?

Har de inte bättre självförtroende än att de värdesätter vithet högre än sin egen sort så får det stå för dem, inte mitt problem.

Jodå, vita ska gynnas i sina egna länder.
Var annars?!

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Saken är den Tobias *pratar med lugn röst*, att vitheten inte blivit norm pga. att andra kulturer tyckt att ”åh så bra de är!”, utan maktordningen som syns idag är ett resultat av de vitas kolonialisering av andra folkslag där man med våld tvingade dem till att reproducera den vita kulturen, man förslavade dem osv.

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Ja, men jag har inte för avsikt ta på mig skulden och det ska inte andra vita heller göra.

Finns inget som helst skäl till att vi ska stå till pass bara för att dem har låg självkänsla.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Att du bär direkt skull har jag inte hävdat. Däremot kan vi ta ett solidariskt ansvar och bygga upp länder som tack vare våra föregångare genomgått slaveri, massmord och våld.

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Ja, att frivilligt hjälpa till i form av bistånd och dylikt är jag inte emot.

Detta anser jag också ättlingar till andra forna slavhandlare och förbrytare ska göra, araberna var då långt ifrån oskyldiga.

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Har jag gjort bort mig?

inte alls du förstår ju inte mitt inlägg bara mer än så är det inte.

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Du kan läsa kommentarerna under orginalartikeln också.

http://arbetarbladet.se/nyheter/ockelbo/1.6783048-de-tvingas-flytta-fran-sina-hem

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Detta skulle alltså vara under artikeln om studenterna som ”tvingats flytta” :)

NE
Gäst
Nybörjare
NE
Gorm
Gäst
Nybörjare
Gorm
Sofia skrev: ”Läs på om vad som menas med vita, kränkta män. Kortfattat; skillnaden på rasism beroende på om den sparkas uppåt/nedåt (enligt teorin i fråga utgår den från vite mannen som central maktinnehavare), intersektionalitet (analys av rådande maktordning) och sårade känslor pga. ifrågasatte privilegier.” Okej. Så du vet att ”Svensk man” är en central maktinnehavare? Eller är han det automatiskt för att han är vit? Menar du att en vit man som inte är rasist kan sparkas på bara för att han är vit? Eller är han mer kränkt för att han är vit, även om han I praktiken… Läs mer »
NE
Gäst
Nybörjare
NE

Gorm snälla du varken kan eller vill förstå innebörden av det förmodligen för att du kanske just är det man kallar en vit kränkt man.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Idiot.

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Åh jag har saknat dig!!

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Konstruktiv kritik. Bra motiverat.

NE
Gäst
Nybörjare
NE

Ja den här ”Anonym” är den bästa av dem alla på den biten. :)

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Verkligen.. Och Tobias kan jag se framför mig sittandes i vikingahjälm i detta nuet, vrålandes över hans förlorade privilegier allt eftersom världen på vissa fronter humaniseras.:/

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Äger inte någon sådan hjälm, faktiskt.
”Humaniseras”, era hycklare, ni miljöpartister.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Du NE förtjänar ej bättre.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia
Gorm; Jag redogjorde i korta drag för en socialistisk analys av rådande maktstrukturer som även nationalsocialismen byggs på (du borde känna till detta – att underklass skall lyftas osv. osv. – skillnader ligger i att nazismen för en strikt rasistisk indelning (oftast)). Din utgångspunkt är fel, då du utgår ifrån individen. Ser du till kollektivet kan ett återuppkommande mönster av manlig, vit dominans på bekostnad av rasifierade/och eller ”det andra könet” (kvinnor) synliggöras. Så är en vit man per automatik en maktinnehavare? sv; Nej. Kollektivt (generellt sätt) innehar vita män dock den största makten på samtliga plan inom samtliga sammanhang.… Läs mer »
NE
Gäst
Nybörjare
NE

Bra Sofia att du orkar förklara :)

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Det gör man ju nästan inte…:P Men, men – för kung och fosterland då!

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr
Socialismen i NS är inte den marxistiska varianten och ”klasskamp” är ett typiskt judiskt påhitt för att uppvigla och i förlängningen förslava massorna. ”Sammansättningsledet socialism i ordet nationalsocialism är något helt annat än samma term i ordet socialdemokrati. Den nationalsocialistiska socialismen har exempelvis definierats av Spengler, Feder och Strasser. Alla dessa se socialismen snarast historiskt. För dem alla är socialismen ingenting annat än mänsklig solidaritet. Spengler har härlett den ur den preussiska statens pliktmoral och sociala ansvarskänsla. Feder, det nationalsocialistiska partiets programskrivare, har definierat socialismen som ”tjänst hos folkenheten”, var och en på sin plats fast inbegripen i denna enhet,… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Hahaha, klasskamp hörrödu är inte ett judiskt påhitt. Vita personer har utformat/definierat ideologier. Rasifierade personer stod utanför. (Nelson Mandela är typ första mörkhyade personen med faktiskt inflytande vad gäller politik över huvud taget)

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Karl Marx och hans läromästare Moses Hess var båda judar och hämtade sin inspiration från talmudiska skrifter.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Marxs nationalitet /=/ judisk (ja, judisk = en anhängare av religionen judendom eller judisk till kulturen)

Man kan ha judeblod utan ett vara jude i hjärtat.

Jag är inte jude i hjärtat (bara angående principen att vara trofast, icke slampa omkring eller förtära alkohol/festa, knulla runt i allmänhet då detta är ett PINSAMT beteende) bara i blodet. Jag vill inte representera judar av den anledningen.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Nej, det finns judar som tagit avstånd från judiskt materialistiskt tänkande men det gjorde sannerligen inte Moses Hess som inte bara var mentor till Karl Marx utan också skapare av sionismen som Theodor Herzl sedermera formade.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Judar är inte materialister.

1500-talets stormakter (England, Tyskland, Frankrike) införde kapitalismen/materialismen.

Janne
Gäst
Nybörjare
Janne

Den mest spåniga och indoktrinerade människan jag läst om på länge! SOFIA!! Jag undrar om hennes Morfar var Nazist eftersom hon påstår att han SETT sina släktingar bli gasade!!! Hade han ringsideplats då eller? Lät läger kommendanten övriga fångar stå och titta på när ”gasningarna” utfördes? Jag bara undrar hur en sån människa är funtad, tydlig vänstersympatist med hela paketet inträngt i hjärnbarken!? Var kommer dom ifrån?

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Min mormor och morfar såg sina syskon bli ihjälgasade, själva hann de bli räddade av röda korset.

Jag är miljöpartist, tackar som frågar!

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

”ST. LAURENT – As an 11 year-old boy held captive at the Bergen-Belsen concentration camp during World War II, Moshe Peer was sent to the gas chamber at least six times. Each time he survived, watching with horrors as many of the women and children gassed with him collapsed and died. To this day, Peer doesn’t know how he was able to survive. “Maybe children resist better, I don’t know,” he said in an interview last week”

http://balder.org/judea/The-Most-Fantastic-Holocaust-Survivor-Stories-Jewish-Soap-Lampshades-Fertilizer-Mengele-Miracles.php

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

”Den vita hegemonin”, skriver vissa personer.
Jag hävdar att detta om något bevisar att våra motståndare de facto är antivita.

De vill ha oss till paranoida, så är ju uppenbarligen inte fallet.

De ondgör sig över att vithet är uppskattat i stora delar av världen.

Varför?

Nä, fy vilka vidriga hycklare.
Dessa personer vill hävda sig vara moraliskt överlägsna?!

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Jag är själv halvviting. Nej jag hatar inte vita. jag hatar de vitas förtryck mot rasifierade personer. Förstår du skillnaden?

Jag önskar ej att du blir paranoid, nej.

Handlar inte om att det vita är uppskattat, tur är väl det! Det jag m.fl. ondgör sig över är att det intet finns plats för andra kulturer att blomstra. Att den vita dominerar på rasifierades bekostnad.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Icke-vita kulturer har ingen moralisk rätt att ”blomstra” i vita länder och vita människor har ingen moralisk skyldighet att tillåta detta. Tvärtom är det varje folkslags rättighet att få existera och utvecklas i sitt eget livsrum.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Jodå :))):):):::::)):))

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Nej men seriöst, jag orkar inte bemöda mig med att ta denna typ av kommentar/fråga på allvar längre.

Kan ge dig en funderare (som du säkert vet som rinnande vatten; evakuering till månen eller fan och hans moster);

VAR ska vi människor vars härkomst kan ledas till en eller flera platser ta vägen?

Här är jag inte svensk nog. Där är jag inte judisk nog.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Vilka varelser är det som inte kan härleda sitt ursprung? Utomjordingar? Mig veterligt kommer varenda främling i Sverige bevisligen från någon annan plats på jorden.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Vad i helvete pratar du om? Besvara frågan.

Här är jag inte svensk nog. Där är jag inte judisk.

VAR ska sådana som mig ta vägen, tänkte du?

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

Jaså minsann?
Om din mor nu är judinna så är ju nämligen du judinna, enligt judisk lag.

Borde då inte vara något hinder.

KIM
Gäst
Nybörjare
KIM

Tobias, skall ni gasa ihjäl henne nu? eller vad skall Tobias nu göra? Knyta näven i fickan och sätta upp klistermärken?

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Om du är judinna på mödernet så har du automatiskt rätt till israeliskt medborgarskap.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Mamma är inte troende jude, hon är kristen (men jude till blodet).

Jag får inget judiskt medborgarskap per automatik (om min mamma inte söker), och rent religiöst så är man icke jude bara för att ens bakgrund är det.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Nej, det har jag inte.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Om man har en svensk mamma och en latinamerikansk pappa då? Vart ska man ta vägen då?

Sofia ska ingenstans, hon har dina rötter i Sverige.

Tobias
Gäst
Nybörjare
Tobias

KIM:
Lägg ifrån dig flaskan med butangas för en stund i alla fall, inte bra för dig nämligen.

Den ende som gasar, samt blir gasad här, är med all sannolikhet ingen annan än KIM.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Israel går efter ras, inte religion i första hand och man utför t.o.m DNA tester för att vara säkra på att judiska invandrare verkligen är judar.

http://www.hindu.com/2002/11/11/stories/2002111104471200.htm

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Till en början existerar inga raser. Har förklarat detta sjuttioelva gånger under denna artikel, googla ”genom Project” (genforskning bedriven av erkända forskare i USA) om du inte begriper vad jag säger här.

Slutligen – nej jag garanteras inget medborgarskap bara för att jag är jude även. Sedan är jag inte 50% blodsligt jude, är 25/25 jude/rom (judiska sådana, därför förenklar det att beskriva mig som 50/50 svensk/rom) så NEJ stryk medborgarskapet.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Oj. 50/50 svensk/jude skall det stå´.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr
Raser är en biologisk verklighet och ingen social konstruktion och det går alldeles utmärkt att göra en sådan taxonomisk klassificering. För ett antal år sedan gjordes ett statistiskt misstag av marxisten Richard Lewontin där han missade att alleler var korrelerade och misstaget avslöjades av Antony Edwards som med hjälp av klusteranalys kunde påvisa att man nästan till 100% kunde rasklassificera individer. Därtill upptäcktes för några år sedan s.k CNVs, att alleler kopierades och deletades olika, vilket sänkte likheten mellan människoraserna från 99.1% till HÖGST 99.5%. Titta gärna på den norska serien ”Hjernevask” där Dag Undlien medverkar, professor i medicinsk genetik.… Läs mer »
sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Hur kunde jag veta att du skulle börja strida för vanföreställningen som kallas människoraser också ;)

Skall förklara samtida människoforskning så simpelt som möjligt;

Definitionen av att det finns raser inom en art är att genpolen inuti rasen är mindre än olika raser sinsemellan.

För arten människan gäller att genvariationen är större inuti (en t.ex. vad ni vill kalla den) ariska rasen, än vad det är mellan ariska rasen och den negroida rasen.

Detta är ingen antinazistisk propaganda, det är biologiska definitioner som människoarten inte når upp till.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Nu upprepar du precis det statistiska misstag som Richard Lewontin gjorde och som jag länkade till, ”Lewontin’s fallacy”, och som påvisades av Anthony Edwards. Det är tämligen enkelt att visa genom de tabeller som finns över genetiska avstånd att t.ex en fransman och en tysk är genetiskt nära varandra medan en kines och kongoles står väldigt lång från varandra.

sofia
Gäst
Nybörjare
sofia

Ser ingen mening med att upprepa vad forskning tyder på.

Vill du tro på hittpå så har du full rätt att tro på det!;)

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Jag har precis visat dig vad modern genforskning har kommit fram till, det är dina uppgifter som är gamla och felaktiga. Det finns t.o.m ett särskilt forskningsområde som heter populationsgenetik. Men jag antar att du inte tror på hundraser heller då, och intressant nog så skiljer det <0.2% i genomet mellan hundraser men MINST 0.5% mellan människoraser.

Andreas Åström
Gäst
Nybörjare
Andreas Åström
Inte vårt problem var du ska ta vägen Sofia. Du får väl åka som flykting till Israel då. Har hört att Israel är ett mycket öppet och fint land som gärna tar emot flyktingar från hela världen för att erbjuda dessa skydd. Det är dessutom ingen idé att föra någon debatt med dig, din läsförståelse måste vara den sämsta jag någonsin skådat. Även om man inte håller med någon så brukar nästan alla ändå förstå vad andra försöker säga. Du misslyckas totalt i även detta. Du förstår inte ens vad folk skriver fast det är så otroligt tydlig. Dina svar… Läs mer »