Efter kuppen – Bolivia blir kompis med Israel

UTRIKES. Efter att Bolivias antiimperialistiske ledare Evo Morales blivit bortkuppad har landet åter öppnat diplomatiska relationer med Israel.

Efter att den polisiära och militära ledningen i Bolivia mer eller mindre tvingade landets nationalistiske socialistledare Evo Morales att avgå har landet nu åter öppnat diplomatiska relationer med Israel.

Morales bröt den diplomatiska kontakten med Israel 2009 efter att de invaderat Gaza och dödat närmare ett tusental civila palestinier. 2010 erkände han Palestina som en suverän stat inom 1967 års gränser mellan Palestina och Israel.

Den nya chefen för Bolivias utrikesdepartement, Karen Longaric, meddelade dock i veckan att relationen kommer att återupptas ”av respekt för självständiga stater”. Hon sa också att turismen i Bolivia kommer att öka efter de återupptagna förbindelserna. Beskedet hyllas av Israels utrikesminister Israel Katz, som även säger att Brasiliens nye sionistiske president Jair Bolsonaro varit behjälplig i medlandet.

Källa:
Bolivia Announces That It Will Reestablish Diplomatic Relations With Israel

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HaraldLingonetSverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Vad hjälper det att juden flyttat fram sina positioner i en liten stat i syd/mellamerika, när deras eget lilla skitland, IsraHELL, snart går under? Judar kan ju fly dit, och det är ju bra, för då vet vi var vi har dom. Trist för bolivianerna, men dom kan nog ge juden en antik indiansk behandling, typ karva ut hjärtat när man lever.

Lingonet
Medlem

Israeliska pedobordeller kommer väl att finnas där snart, det har faktiskt framkommit att dessa har funnits på den kontinenten.

Harald
Medlem

Det var därför kuppen genomfördes. För att israel ska plocka ut vad de vill från Bolivia. Var är alla kommunister nu? Vänstern i Bolivia är nationalistisk. Men med vanligt knäppt klassperspektiv. De borde veta vilket hot israeler utgör.