ADL hotar naziststämpla Island om de förbjuder omskärelse

JUDISKA PÅTRYCKNINGAR. Den dagsaktuella judisk maktorganisationen ADL hotar Island med påtryckningar ifall de förbjuder omskärelse.

Den amerikanske journalisten Chadwick Moore har publicerat ett brev från den dagsaktuella judisk maktorganisationen ADL.

I brevet – som skickats till isländska politiker – hotar de Island med att de kommer att använda sitt inflytande inom amerikansk media för att svartmåla landet ifall Island väljer att förbjuda omskärelse. ADL menar att ett förbud kommer att firas av ”nynazister, vit maktaktivister och andra extremister”, något som de inte kommer vara sena att påpeka.

ADL skriver sedan att 28 procent av Islands turister år 2016 kom från USA. De hotar med att dessa inte kommer att vilja besöka ett ”nazistanstruket” land, samtidigt som de skamlöst erkänner att en sådan koppling i realiteten är obefogad.

Ett lagförslag för att förbjuda den blodiga religiösa riten ligger redan på bordet för att tas itu med av den lagstiftande församlingen Alltinget.

Läs brevet i sin helhet nedan:

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments