Efter kritiserad affärssatsning: William Hahne avgår från AfS partistyrelse

NATIONALISM. Alternativ för Sveriges vice ordförande William Hahne fick skarp kritik under förra veckan när det avslöjades att han sålde kinesiska andningsskydd till överpris. Nu meddelar partiet att han avgår.

William Hahne.

Det var under förra veckan det avslöjades att William Hahne i hemlighet hade lanserat hemsidan skyddsmask.com som säljer kinesiska andningsskydd med FFP2-filter för 249 kronor styck. Maskerna såldes alltså till ordentliga överpriser och saknade dessutom det FFP3-filter som behövs för att skydda mot virus.

Hahne kom sedan i inlägg på Twitter och Facebook att försvara sin affärsverksamhet, bland annat med att den ”kan rädda liv” och att han tagit ”en stor ekonomisk risk” när han investerade i andningsmaskerna.

Men på sociala medier mötte han skarp kritik från sina följare och många menade att han gjort sig omöjlig inom politiken. Alternativ för Sverige försökte också rädda situationen genom att meddela att man skulle skänka ett okänt antal andningsmasker till sjukvården, men kritiken mot Hahne kom bara att växa ännu starkare.

Under söndagskvällen meddelade Hahne till slut att han avgår från AfS partistyrelse, meddelar partiet på sin hemsida. Beskedet ska ha getts under ett extrainsatt partistyrelsemöte.

Facebook skriver William Hahne mer om sitt beslut:

Jag väljer att göra det som jag bedömer är bäst för Alternativ för Sverige i detta läge och det är att avgå från partistyrelsen. Samtidigt som jag förstår att partiet inte gynnas av att sammanblandas med mitt privata företag, vidmakthåller jag att ingen hade fått det bättre i ett scenario där jag inte hade importerat dessa bristvaror till Sverige – tvärtom. Det är grundläggande nationalekonomi.
Nu riktas tyvärr fokus från Sveriges ödesfrågor till min privata affärsverksamhet, vilket är ogynnsamt för både partiet och Sverige, och alltså är vad som föranleder min avgång.

Jag tror innerligt att Alternativ för Sverige är den politiska kraft som kan komma att bli nationens räddning och jag kommer även fortsättningsvis att stödja partiet helhjärtat. Jag engagerade mig politiskt som sjuttonåring av pliktkänsla till nationen. Den pliktkänslan brinner alltjämt starkt i mitt bröst och jag kommer fortsätta att bistå i kampen för nationens räddning på de sätt jag kan.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments