Efter kritiserad affärssatsning: William Hahne avgår från AfS partistyrelse

NATIONALISM. Alternativ för Sveriges vice ordförande William Hahne fick skarp kritik under förra veckan när det avslöjades att han sålde kinesiska andningsskydd till överpris. Nu meddelar partiet att han avgår.

William Hahne.

Det var under förra veckan det avslöjades att William Hahne i hemlighet hade lanserat hemsidan skyddsmask.com som säljer kinesiska andningsskydd med FFP2-filter för 249 kronor styck. Maskerna såldes alltså till ordentliga överpriser och saknade dessutom det FFP3-filter som behövs för att skydda mot virus.

Hahne kom sedan i inlägg på Twitter och Facebook att försvara sin affärsverksamhet, bland annat med att den ”kan rädda liv” och att han tagit ”en stor ekonomisk risk” när han investerade i andningsmaskerna.

Men på sociala medier mötte han skarp kritik från sina följare och många menade att han gjort sig omöjlig inom politiken. Alternativ för Sverige försökte också rädda situationen genom att meddela att man skulle skänka ett okänt antal andningsmasker till sjukvården, men kritiken mot Hahne kom bara att växa ännu starkare.

Under söndagskvällen meddelade Hahne till slut att han avgår från AfS partistyrelse, meddelar partiet på sin hemsida. Beskedet ska ha getts under ett extrainsatt partistyrelsemöte.

Facebook skriver William Hahne mer om sitt beslut:

Jag väljer att göra det som jag bedömer är bäst för Alternativ för Sverige i detta läge och det är att avgå från partistyrelsen. Samtidigt som jag förstår att partiet inte gynnas av att sammanblandas med mitt privata företag, vidmakthåller jag att ingen hade fått det bättre i ett scenario där jag inte hade importerat dessa bristvaror till Sverige – tvärtom. Det är grundläggande nationalekonomi.
Nu riktas tyvärr fokus från Sveriges ödesfrågor till min privata affärsverksamhet, vilket är ogynnsamt för både partiet och Sverige, och alltså är vad som föranleder min avgång.

Jag tror innerligt att Alternativ för Sverige är den politiska kraft som kan komma att bli nationens räddning och jag kommer även fortsättningsvis att stödja partiet helhjärtat. Jag engagerade mig politiskt som sjuttonåring av pliktkänsla till nationen. Den pliktkänslan brinner alltjämt starkt i mitt bröst och jag kommer fortsätta att bistå i kampen för nationens räddning på de sätt jag kan.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
6 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Vera
3 månader sedan

Läste för många år sedan en tysk bok ”En annan Hitler” som säkert är förbjuden numera i tryckfrihetens namn. Det diskuterades om Stalin bland männen inom NS kretsen vid en seger. Skulle de avrätta honom? Hitler svarade förvånansvärd : ”Nej, vår seger skall inte vara hämmndens verktyg utan Stalin skall få sin begränsning i ett bevakat område – inte avrättning.” ”Men han är ju kriminell – tänk på alla bankrån ” Här kommer svaret till William Hahne,(hoppas jag) ”Men han tog inga pengar till sin egen vinning utan till sitt parti -” kanske svaret finns där i Williams försvar? Eller?… Läs mer »

Wäring
Wäring
3 månader sedan

Det där pratet om att ”rädda” Sverige eller nationen används oftast av dem som också har en reaktionär inställning, hade det inte gått så här pass långt hade de inte agerat. Exempel på vad AfS menar med begreppet nation och hur den kommer att se ut i framtiden: “Alternativ för Sverige ser det som helt nödvändigt att Sverige bygger upp ett robust och effektivt återvandringssystem med kapacitet att utvisa samtliga illegala invandrare som befinner sig i landet.” Det är bara illegala invandrare som är problemet. “Samtliga uppehållstillstånd som delats ut sedan år 2000 ska omprövas. Personer som saknar medborgarskap kommer… Läs mer »

Ethny
Ethny
3 månader sedan
Reply to  Wäring

Alternativ för sionism är ett passande namn. Det du nämner är precis det som SD vill göra.

Hahne, eller partiet ifråga, har inte något intresse för det svenska folkets välmående.

Wäring
Wäring
3 månader sedan
Reply to  Ethny

AfS tog över stafettpinnen där de tycker att SD släppte den, ungefär vid riksdagsinträdet eller strax innan. Före 2010 när SD började synas mer i debatter och TV förklarade Åkesson deras inställning: Invandrare som inte lyckats anpassa sig får åka hem igen. Där hade de släppt så mycket på tidigare principer att de kunde presenteras som missnöjesparti. Det går ett tag, de blir invalda i riksdagen och då har de slopat återvandring. Efter ytterligare några år bildar ungdomsförbundet eget parti och antar en syn på återvandring som SD hade före 2010. Under tiden har alla andra nationalistiska initiativ förutom Motståndsrörelsen… Läs mer »

Ethny
Ethny
3 månader sedan

Ganska vidrigt att utnyttja människor i kris på det här sättet. Tycker det är genomskinligt vad han försöker göra, sko på sig så mycket som möjligt. Sedan gör han livsfarlig försäljning genom att påstå att dessa hjälper mot viruset, vilket det inte gör. Bra mot damm dock. Precis lika illa när (((ICA))) försöker ”stoppa” folk som bunkrar toalettpapper… genom att höja priset till hundra kronor när man köper fler än en. Hade de verkligen velat stoppa de som bunkrar hade de väl åtminstone höjt priset till 1000 kr eller liknande? Ingen kommer väl köpa för det då, men 100 kr… Läs mer »

Ethny
Ethny
3 månader sedan
Reply to  Ethny

Tillägg: Ifall han nu verkligen ville hjälpa Sverige, då kunde han väl ändå gå genom partiet istället och samarbeta med regimen som hjälper till att dela ut dem till vård och behövande, och partiet får lite för det? Om det nu var maskar med det rätta filtret dvs och inte ett värdelöst dammfilter. Regimen ger ju pengar till djurmisshandlande, psykopatiska antivita, folkförrädiska kommunister som förföljer folkfränder och kartlägger. Dessa råkar sedan bli utsatta för misshandel, eller snarare försök till det (om de nu lyckas) och skadegörelse. Borde inte vara några problem eftersom de ger pengar till terrorister. Edit: Eller något… Läs mer »