AFS donerar munskydd efter kritik och satir mot Hahnes överprisprojekt

INRIKES. William Hahne har fått motta massiv kritik efter att ha försökt sälja munskydd till överpris. Någon har även lanserat en hemsida för att driva med Hahnes projekt. Nu backar partiet och säger att de ska skänka bort munskydden.

I morse annonserade vice partiledare för Alternativ för Sverige (AFS), William Hahne, en webbutik där han skulle sälja munskydd till överpriser. Under dagen har han fått utstå en kritikerstorm på bland annat Twitter.

Någon har även tagit tillfället i akt att hänga på Hahnes affärsidé och skapat hemsidan toarulle.nu som säljer toalettpapper för skyhöga priser.

“Med enorm risk för liv och hälsa ger vi oss ut i gryningen och gör räder i matbutiker iförda blöjmasker och simglasögon för att säkra tillgången till toalettpapper för ALLA till *eh* (((marknadsmässiga priser)))”, kan man bland annat läsa på sidan toarulle.nu. Detta uppenbarligen för att driva med Hahnes initiativ och hans uttalande på Facebook tidigare under dagen.

Hahnes webbutik är nu nedstängd, enligt honom själv efter att vänsterextremister massanmält den.

AFS har också meddelat – förmodligen inte oavhängigt masskritiken – att de kommer att skänka donerade munskydd till personal på äldreboenden. De skriver på sin hemsida:

“Partiet kommer att dela ut andningsskydden till personal på äldreboenden i Stockholmsområdet i syfte att minska risken för smittspridning hos äldre, som är den mest utsatta riskgruppen.”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Wäring
Wäring
3 månader sedan

Hade det hela inte uppmärksammats hade de inte gjort detta, initiativet handlar alltså inte om någon omtanke utan enbart på att de hamnade i blåsväder. Förtroendet minskar bara än mer i och med detta försök till skademinskning.