Åsiktspolisen läxade upp och DNA-topsade 61-årig kvinna efter kommentar om gruppvåldtäkt

ÅSIKTSBROTT. En hatbrottspolis läxade i somras upp en 61-årig kvinna eftersom hon läst på ”alternativmedia”. Kvinnan, som tagits till förhör misstänkt för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”, ska även ha DNA-topsats.

Storebror ser dig. Tänk inga otillåtna tankar. Ha inga åsikter.

Samma åsiktspolis som inledningsvis drev utredningen mot systemkritikern Bilyana Martinovski, förhörde i somras en 61-årig kvinna som anmälts av den ökände Näthatsgranskaren, vilken satt i system att jaga tankebrottslingar på nätet.

Kvinnan togs till förhör, misstänkt för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp” efter att i affekt ha kommenterat en artikel på Fria Tider. Artikeln handlade om en grupp somalier som ströp och våldtog en ung kvinna och som slapp utvisning, vilket upprörde många.

Polisens handläggare Martina Lindberg vid polisenheten för ”demokrati- och hatbrott” var den som vid Vänersborgs tingsrätt hörde kvinnan och som passade på att pressa och läxa upp henne eftersom hon tagit del av nyheter från alternativmedia.

Lindberg frågade kvinnan om hon kände till att Fria Tider var en så kallad ”alternativmediasida” med ”kopplingar till Sverigedemokraterna och partier som är starkt invandringskritiska”. Kvinnan fick också förklara om hon kände till vad ”källkritik” är och om hon kunde se några problem med att ”man sitter och läser och blir arg över en artikel som inte är sann”.

Även kvinnans anhöriga har hängts ut som släktingar till en ”misstänkt kriminell” då de fanns med på bilder i förundersökningsprotokollet. Bilderna censurerades inte efter att förundersökningen var klar utan arkiverades som de var. Förundersökningsprotokollet är nu offentlig handling.

Den 61-åriga kvinnan ska även ha DNA-topsats för sitt åsiktsbrott.

Polisen har den senaste tiden lagt stora resurser på att jaga misstänka vars brott är att de kritiserat samhällsutvecklingen på nätet. I dessa sammanhang har polisen valt att prioritera ”kroppsvisitation” – som även kallas DNA-topsning – och som de har rätt att göra om fängelse finns med i straffskalan.

Forskaren Bilyana Martinovski fördes i mitten av oktober bort av flera uniformerade och beväpnade poliser och DNA-topsades även hon, misstänkt för ”ofredande” efter att ha skrivit ett Twitterinlägg.

Källa:
Åsiktspolis till attack mot alternativmedia

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
8 månader sedan

Det är fruktansvärt. Det påminnar om kommunisternas terror och grymheter i Ryssland och Sovietunionen.
Jag rekommenderar att särskilt poliser och soldater lära sig om den djävliga lögnaktiga vänstern och läsa Jüri Linas bok ”Under skorpionens tecken” som kan köpas på
https://jyrilina.com
Vänstern förtiger det blodiga förflutna.
Skorpionen är ett otientaliskt djurkretstecken.
(Boken tar hänsyn till den franska revolutionen men tyvärr inte till napoleonska krig.)

Sverker
Nybörjare
Sverker
8 månader sedan

Att det inte trängt in än, i snutkärringens tvättade hjärna, att allt hon hållit på med kommer att användas emot henne.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
8 månader sedan

Stackars Martina Lindberg! Hennes skolgång var ett enda långt lidande. Mängder av diagnoser bakom hennes rygg som ADHD eller dyslexi, men aldrig att man talade om det verkliga problemet, hennes möjliga BIF och BMR! ”Borderline Intellectual Functioning” (BIF) & ”Borderline Mental Retardation” (BMR) – ”Svag teoretisk begåvning”. Eller, som alla hennes skolkamrater sa, ”Dumskallesyndrom”. För dum för att bli något överhuvudtaget. Nästan. Ett arbete klarade hon dock av, ett jobb som inte kräver någon som helst intelligens – Åsiktspolis! Men inte ens där är Martina Lindberg ett snille – trots att hon är omgiven av nästan enbart folk med allvarliga… Läs mer »

nordbo
Nybörjare
nordbo
8 månader sedan

Undrar om signaturen ”Storasyster ser dig” vill ta sig an detta fall.?
Tvivlar.
https://www.dagensjuridik.se/nyheter/rasism-handlar-om-vita-manniskor-sexism-om-man/

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
8 månader sedan

Detta var bland det vämjeligaste jag har läst om hur polisen beter sig i förhörssituationer. Tala aldrig med en polis i ett förhör. Säg inte mer än ditt namn och personnummer, allt annat svarar du ”-Ingen kommentar” på. Svara inte ens på enkla frågor som bara kräver ett ja eller nej. Allt du säger används garanterat emot dig- Allt du förnekar, alla dina alibin går att vända på och bli ytterligare grund för nya misstankar. Du kan inte vinna i ett förhör – Håll tyst!