Använder våldsvänstern false flag-historier för att rekrytera?

Av ,
Chefredaktör
0

STOCKHOLM. Vänsterextremister verkar den senaste tiden ha satt i system att ljuga om diverse oprovocerade överfall från ”nazister”. Det senaste fallet är att de påstår att Motståndsrörelsen ligger bakom en misshandel i Bagarmossen tidigare den här veckan, vilket Nordfront kan dementera.

misshandel

Illustrationsbild.

Nyligen påstod vänsterbloggerskan Mimi Märak att hon blivit misshandlad av sju ”nazister” med hakkors på kläderna mitt på ljusa dagen, polisutredningen lades dock snabbt ner och många menade att bloggerskan hittat på hela historien. Nu berättar antirasisterna bakom Linje 17 om en ny nazistmisshandel som ska ha inträffat i Bagarmossen söndagen den 9 februari.

Den här gången ska det ha varit tre män som gav sig på en försvarslös neger. I det här fallet syntes inga hakkors till men en av männen hade åtminstone ett solkors på sig och en annan var klädd i bomberjacka, påstår Linje 17. Som tur var satt i alla fall några modiga antirasister med koppling till Linje 17 och fikade i närheten och när de gick ut blev ”nazisterna” först hotfulla innan de blev rädda för en ”hen” och valde att fly fältet. Linje 17 berättar om hjältedådet på Facebook:

Nu lägger vårt vittne märke till att den ene mannen har ett solkors på bröstet på sin jacka. Den andre är rakad och klädd i bomberjacka. Den tredje mannen har vid det här laget stuckit. Vårt vittne börjar skälla ut de kvarvarande männen när hen inser vad det är för några, varpå mannen med solkors på jackan börjar gå mot henom, men sedan vänder båda männen och går därifrån istället.

Vänsterextremisterna bakom gruppen Ta tillbaka välfärden! har hakat på historien och påstår att det var ”organiserade nazister” från Svenska motståndsrörelsen som ska ha genomfört den påstådda misshandeln. De skriver följande på Facebook:

En till misshandel i Bagarmossen under veckan. Med all förmodan gäller det organiserade nazister från Svenska Motståndsrörelsen som misshandlade en medvetslös man med sparkar och slag helt öppet på torget. Detta på grund av hans hudfärg, vilket noterades när nazisterna skrek ”parasit” och ”vidrig”.

När flera människor försökte hjälpa mannen som var medvetslös så försökte nazisterna, i en vit eller silvrig bil med märket Volvo S80, köra på dem med målet att grovt skada människorna som står upp för mannen ifråga.

Nordfront har varit i kontakt med Motståndsrörelsens ledning i Stockholm och kan dementera att organisationen har något med den påstådda incidenten att göra. Noterbart är också att det inte finns något fall rapporterat på polisens hemsida, att inga etablerade medier har rapporterat om misshandeln samt att vänsterextremisterna inte verkar ha dokumenterat händelsen på bild eller film.

Både Linje 17 och Ta tillbaka välfärden! uppmanar lokalbor att organisera sig antifascistiskt när de skriver om den senaste påstådda misshandeln. Ta tillbaka välfärden! skriver bland annat:

Detta bevisar återigen att antifascistisk självförsvar är nödvändigt. Nazisterna trappar upp våldet och för oss innebär det en sak: att slå tillbaka eller att bli utsatt.

Börja organisera er till närmaste antifascistiska organisation. Det är med kollektiv styrka och motstånd som vi vinner över nazisterna – inte tvärtom.

¡No Pasarán!

Så vad tror ni läsare, använder antirasisterna påhittade misshandelsfall för att lura till sig nya rekryter?

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar