Ännu en misstänkt terrorist gripen i Strömsund

INRIKES. Islamiska staten i Strömsund kan ha förlorat en viktig finansiär av sin terrorismverksamhet. Detta sedan en fjärde misstänkt terrorist anhållits för terrorbrott.

Ytterligare en person har anhållits misstänkt för terroristbrott i samröre med de terrorister som har en terrorbas i Strömsund. Det skriver SÄPO i ett pressmeddelande. Sedan tidigare sitter tre män häktade för förberedelse till terroristbrott i Stockholm och Strömsund.

”Under de veckor som utredningen pågått har en rad olika utredningsåtgärder vidtagits. Det är bland annat dessa som har lett fram till anhållandet som gjordes på måndagsmorgonen”, skriver SÄPO.

Den person som nu anhållits är misstänkt för att ha finansierat de häktade personernas terrorism. Gripandet skedde i enlighet med lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet.

Av tre män som tidigare häktats är två av männen från Uzbekistan och den tredje är från Kirgizistan. Vilket inte säger något bestämt om deras etnicitet, eftersom båda länderna är mångkulturella. Minst en av de tre misstänkta terroristerna har haft kontakt med Rakhmat Akilov som greps för terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm.

Den svenska regimen har en lång historia av att stödja islamister i Uzbekistan som är misstänkta för terrorism. Bland annat hävdade den statliga regimmedia SVT att ”ryssarna får skylla sig själva” när de drabbas av svenskstödd islamisk terrorism. Detta i samband med ett terrordåd mot tunnelbanan i St Petersburg som dödade 14 människor och skadade ett 50-tal.

Den svenska polisen misstänker att Rakhmat Akilov var i kontakt med de islamistiska terroristerna i Ryssland samma dag som de utförde terrordådet i Sankt Petersburg. Akilov misstänks för att ha utfört terrordådet i Stockholm bara fyra dagar efter det i St Petersburg.

Mycket tyder alltså på starka kopplingar mellan den svensk-stödda anti-ryska terrorismen, terrordådet i Stockholm, och den misstänkta terrorismen i Strömsund.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl AKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl
Medlem

OT: Kolla in detta helt vansinnigt sjuka!

https://asikt.dn.se/asikt/debatt/en-vadjan-pa-mors-dag-lat-mitt-fjarde-barn-fa-stanna-i-sverige/

Migrationspropaganda i sin prydno. Bakom denna kvinna står ett nätverk bestående av folk från F!, V, MP, Rädda Barnen, Svenska kyrkan samt en del vänsterorienterade lärare.

Karl-Путин A
Medlem

När det gäller VERKLIGA terrorister ser vare sig bankerna eller staten några problem med att samarbeta med dem. Svenska demokratiska partier som är kritiska till att Sverige blivit ett islamistiskt drivhus och bankomat, får däremot inte ha några bankkonton och förföljs för tankebrott.

”SVENSK TERRORBEKÄMPNING Terror kan finansieras via svarta pengaförmedlare
En majoritet av de så kallade hawalakontor som förmedlar pengar till utlandet saknar tillstånd från Finansinspektionen. Detta gör att ingen vet hur stora summor som hanteras eller vem de når, skriver Dagens Nyheter.”

https://www.dn.se/nyheter/sverige/stora-pengar-flyter-over-gransen-utan-kontroll/