Strömsund misstänks vara terroristernas bas

INRIKES. Säkerhetspolisen gjorde under måndagen tillsammans med Nationella insatsstyrkan ett tillslag på två fastigheter i Strömsund. På den ena fastigheten greps en misstänkt islamisk terrorist, och på den andra fastigheten hittades kemikalier som tros vara ämnade för att tillverka bomber eller stridsgas.

Efter stormningen av de misstänkta terroristernas bas i Strömsund under måndagen har Säkerhetspolisen funnit ett tiotal stora hinkar eller tunnor med kemikalier i. Vissa av behållarna har innehållit klorlösning.

Tillslaget i Strömsund gjordes enligt Expressen på samma adress som Strömsunds moské, och sedan även på en gård utanför Strömsund som ska ha använts för islamisk halal-slakt av får. Enligt vittnen har det varit ”mycket spring” på gården.

Islamiska staten (IS) har stort stöd bland oppositionella i Uzbekistan, och är kända för att tillverka klorbaserad stridsgas. Terroristernas gasattacker bränner sönder lungorna på deras offer.

Klorgasen producerar ett grönt moln med en stark lukt vilket gör den lätt att upptäcka. Ett sätt att skydda sig mot den är att hålla för ansiktet med en trasa dränkt i vatten, eller ännu hellre urin. Får man gasen ned i lungorna ombildas den där till saltsyra.

Enligt terrorbasens svenska grannar var tunnorna så tunga att poliserna fick hjälpas åt när de skulle lastas upp på en släpvagn. En släkting till den misstänkte terroristen menar å sin sida att kemikalierna köpts in i tron att det varit målarfärg, och att Strömsundsborna därför kan känna sig trygga.

Enligt Säpos presschef Karl Melin kan dock fler personer komma att gripas framöver.

De senaste åren har ett stort antal internationella terroristattentat begåtts av människor från Uzbekistan, ett mångkulturellt land där alla inte är etniska uzbeker. Exempel är terrordådet på Manhattan i New York 2017, lastbilsmassakern på Drottninggatan i Stockholm 2017, sprängattentaten i S:t Petersburgs tunnelbana 2017, massakern på nattklubben Reina i Istanbul 2016 och sprängdådet på Istanbuls flygplats 2016.

Den svenska regimens företrädare har alltid hävdat att orsaken till att det finns så många islamiska terrorister i Uzbekistan är att Uzbekistans regering är islamofobisk och inte lärt sig av Sverige hur muslimer ska behandlas. En mer sannolik förklaring är att ”utländsk makt”, möjligen inkluderat Sverige, använder islamister i Uzbekistan till att destabilisera regeringen där.

Något som historien visar ofta slår tillbaka på den egna befolkningen, som exempelvis efter att USA byggt upp Usama bin Ladins terroristorganisation för att likvidera den kommunistiska regimen i Afghanistan.

Just nu krigar tusentals uzbekiska medborgare för Islamiska staten i Syrien. Ryssland har motiverat sitt bombkrig i Syrien med att det är bättre att bomba islamisterna där istället för att vänta tills de med USA:s hjälp tar sig in i Ryssland.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ChristerKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Hela Sverige är en terroristbas. Det finns inget land i världen som huserar så många främmande krigsförbrytare/capita som Sverige.

Svenska folket försörjer dem via skattsedeln och betalar även med sitt blod för att (((förrädarregimen))) vill ha dem här.

Lingonet
Medlem

Ja, man hoppas verkligen att svensson börjar fatta galoppen snart.