Annie Lööf får sonderingsuppdraget

REGERINGSBILDNINGEN. Annie Lööf ska utreda vem som ska kunna bli statsminister och bilda regering.

Talmannen Andreas Norlén har meddelat att George Soros-supportern och globalistkandidaten Annie Lööf (C) fått sonderingsuppdraget.

Efter samtal mellan Lööf och Norlén är de överens om att hon ska få sonderingsuppdraget, efter Lööfs uttryckliga önskemål om att så ska ske.

Talmannen säger att en omröstning i riksdagen kommer att ske innan riksdagens juluppehåll. Det kan till och med bli flera omröstningar i höst. Andreas Norlén säger att han ska ”arbeta hårt” för att undvika extraval, eftersom att ett sådant skulle ”skada väljarnas förtroende för politikerna”.

Talmannen vill inte spekulera i hur sonderingsuppdraget påverkar de pågående förhandlingarna om budgeten.

Det påpekas att Lööfs sonderingsuppdrag inte automatiskt innebär att det är hon själv som ska bli statsminister. Enligt Norlén är det heller inte Lööfs primära mål. Därför innehåller inte detta sonderingsuppdrag ordet ”bilda” regering.

En av de som vänt sig mot att ge Lööf uppdraget är SD-ledaren Jimmie Åkesson:

— Hon företräder inte ens tio procent av väljarna så det rimliga är att Stefan Löfven, som ju är ledare i det här vänsterliberala blocket som blev ett faktum i går, bör bli deras statsministerkandidat, säger han.

Att talmannen vänder sig till Lööf kom sig dock efter att Stefan Löfven tackat nej till ytterligare ett sonderingsuppdrag.

— Jag ser ingen poäng med det; jag har ingen förkärlek för stora chansningar, sa Löfven.

Källor:
Ekot (Sveriges Radio)
Löfven inte redo att prövas som statsminister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Tobias LindbergGrottbjörnenCaesar-AureliusFredrikaSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

Annie Rövhål är väl judarnas favorit så det skulle inte förvåna mig om detta missfoster blir statsminister.Då hoppas jag att hon går samma väg som landsförrädaren Palme.

Fredrika
Medlem

AIDS, menar du?

Fredrika
Medlem

Undrar om det inte egentligen är Lööfs ”välgörande, starka och modiga” ”hallick” juden George Soros som har gett henne detta Sonder-uppdrag.

Caesar-Aurelius
Medlem

Talmannen Andreas Norlén har meddelat att George Soros-supportern och globalistkandidaten Annie Lööf (C) fått sonderingsuppdraget.

comment image

Grottbjörnen
Medlem

Tror planen var så från början, men tror ändå att de kommer misslyckas, det finns ingen vettig regering hon skulle kunna lägga fram heller, V kommer aldrig att godkänna en regering där C och L ingår och C och L kommer aldrig att godkänna en regering där V ingår, därför är läget lika låst som innan och att Annie Lööf skulle bli statsminister med 8% också osannolikt,det kommer andra partier aldrig att acceptera, jag hoppas och tror detta.
Det enda de har lyckats med är alltså att ha splittrat båda blocken, och det är ju fantastiskt bra!

Tobias Lindberg
Redaktör

Jo då, det går visst. Som jag skrev i en annan tråd så är ju det redan beslutat på Bilderberg. S, L, C och MP kommer att bilda regering och de kommer alla att säga att de gör detta för att slippa omval och för att SD ska hållas ute. S kommer att godkänna Lööf som statsminister mot att de får i princip alla de tunga ministerposterna och att C håller igen en del på sin nyliberala ekonomiska politik. V kommer att gå med på att vara stödparti eftersom migration och identitetspolitik är det enda viktiga för dem, vilket deras… Läs mer »

Grottbjörnen
Medlem

Ja det hänger på V som sagt, jävlar vilken mardrömsregering isåfall…

Caesar-Aurelius
Medlem

S, L, C och MP kommer att bilda regering och de kommer alla att säga att de gör detta för att slippa omval och för att SD ska hållas ute.

Precis exakt vad jag också fruktar ska bli slutresultatet av farsen i riksdagen.

Folkförrädarna kommer alla att enas inför risken att det skulle bli ett extraval.

De kommer att skylla på ”de stora kostnaderna” som ett extraval kommer att kosta, trots att det är rena skitsumman i sammanhanget.

Måtte de alla ställas mot en vägg, asen.