Amerikansk drönare nedskjuten över Jemen

UTRIKES. En okänd entitet har skjutit ner en amerikansk drönare över Jemen.

MQ-9-drönare.

USA:s militärkommando för Mellanöstern och Centralasien, CENTCOM, har meddelat att en MQ-9-drönare sköts ner över Jemen tidigare under månaden. Detta av en rysk luftvärnsrobot av typen SA-6 tillhörandes det sovjetiska 2K12 Kub-systemet.

USA skyller nedskjutningen på de shiamuslimska Houthirebellerna, som strider i ett inbördeskrig i Jemen mot en Saudi- och väststödd fraktion. Enligt USA var nedskjutningen ett tecken på att Iran, som ofta anklagas av väst för att stöda Houthirebellerna, uppgraderat dessas luftvärnskapacitet.

CENTCOM hävdar också att ytterligare en amerikansk drönare som bevakade efterbörden av den omstridda attacken på ett japanskt oljefartyg förra veckan beskjutits, men inte träffats. USA anklagar Iran för att ha avfyrat den luftvärnsroboten.

Källa:
CENTCOM: Anti-Air Missiles Fired at US Drones in Yemen, Gulf of Oman Point to Iran

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan

Ville bara påpeka det att Iranska befälhavare och andra källor har sagt att de stödjer Ansarullahs (Houthis) kamp genom bl.a rådligt- och andligt stöd. Däremot förnekar de att de ger dessa vapen och träning, vilket kanske är det ni menar och att det är jag som missförstod det som att de inte stödjer dem ö.h.t. Media, EU och USA är de äckliga hycklarna. Utan att ha några bevis på att Iran faktiskt stödjer dem med vapen, pengar, träning m.m. Samtidigt som det finns oändligt med bevis på att USA och EU stödjer (((IS))) med exakt samma saker, tvi. Man behöver… Läs mer »

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Ethny

Länkar i denna nyare artikel också.

https://www.liveleak.com/view?t=a5ANM_1560932884

Ett intressant videoklipp om händelser som har hänt de senaste månaderna, förberedelser som osar false-flag.

(((De))) är verkligen desperata för ett Iran-krig.

Axel Eriksson
Redaktör
Nybörjare
1 år sedan
Reply to  Ethny

Det var precis det som menades.

Bra kommentar.