Alban i Boden stänger restaurang – skyller på Motståndsrörelsen

BODEN. Restaurangägaren Nimon Hoxha gråter ut i norrbottnisk lokalmedia över att för få kunder kommer och äter på hans restaurang i Boden. Själv menar han att det är Nordiska motståndsrörelsens fel.

SVT och NSD sprider nu Hoxhass påstående att det är Nordiska motståndsrörelsens fel att hans restaurang stänger. Skärmbild: svt.se.

Efter torsdagens tumult vid Nordiska motståndsrörelsen valtält i Boden, där polisen fick omhänderta en 13-årig flicka som spottade folk i ansiktet och försökte förstöra valmaterial, har en lokal restaurangägare sökt uppmärksamhet i media.

Han har bland annat försökt att utmåla sig som en hjälte, som ska ha gått emellan i samband med att den 13-åriga flickan ska ha ”knuffats” av en motståndsman.

— Han stod i bakgrunden och gormade när jag eskorterade en ung flicka som inte kunde bete sig bort från valtältet. Men det var polisen som kom och mötte mig och tog henne därifrån, berättar Motståndsrörelsens kampanjansvarige i Boden, Simon Holmqvist, som anklagats för att ha ”knuffat” den unga tjejen.

LÄS MER: ”Boden mot rasism” sprider lögner och hetsar barn till brottslighet

Under fredagen har restaurangägaren Nimon Hoxha fortsatt att figurera i flertalet artiklar i både NSD och SVT, där han återigen berättar hur han ”gick emellan”.

— När flickan tagit NMR:s blad och släppt ned dom på marken så knuffar han henne. Jag hoppade över staketet och gick emellan dom. Du kan inte knuffa ett barn, sa jag, berättar Nimon Hoxha för SVT.

Dessutom har han beslutat att stänga ner sin restaurang, då han har för få kunder. Att affärerna går dåligt skyller Hoxha ifrån sig, nämligen på Nordiska motståndsrörelsen.

— Det är ingen mening att hålla öppet. Jag är inte rädd för dem, men de står där länge på dagen. Jag vet att de har rätt att stå där och att de fått tillstånd av polisen, men jag vill inte ha något bråk eller problem i restaurangen, säger han

Till NSD säger Hoxha att han tänker öppna restaurangen igen när valet är över.

Källor:
Han har fått nog – stänger restaurang
Stänger restaurang på grund av nazister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Karl-Путин ALingonetCaesar-AureliusRokvikenSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Själv drev jag den här kombinerade lyxrestaurang + antikbokhandel + juvelerarbutiken och hade en riktigt välmående affärsverksamhet. Men en dag bestämde sig en zigenare och en flata att stå utanför varje dag och protestera mot att vi människor andas luft. De försökte övertyga alla som gick förbi om att de inte hade rätt att andas. Detta skrämde bort alla kunder, och jag gick i konkurs. :( Förbannade zigenare och flator!

Rokviken
Medlem

Intressant kombination. De är en omaka kombination med skillnaden att zigeunern är en överlevare. Flatan är uppväxt som ett liberalt bortskämt barn med svårigheter att ta verkligheten.

Anonym
Medlem
Anonym

Hox ha!

Klaus
Medlem

Inte skrivfel Hoaxha?

Sigfrid
Medlem

Blatten lever väl mest på bidrag ändå så det kvittar väl om han drar in några pengar för det blir väl i så fall svarta slantar.

Rokviken
Medlem

Han lyckades med att uppmärksamma Nordiska motståndsrörelsen. Tack för den reklamen!

Caesar-Aurelius
Medlem

Nimon Hoxha (Den Glade Schweizaren Restaurang & Pub, Drottninggatan 9) har lånat pengar av Anton Roth i Boden och nu kan han inte betala tillbaka ockerpengarna.

https://www.youtube.com/watch?v=RBHZFYpQ6nc

Lingonet
Medlem

Den Glade ….. Schweizaren?

Lingonet
Medlem

Varför inte fly till albanien och öppna fallafelcafe där?
Jag har hört att klimatet hårdnar i det hemska sverige.
Dumma alban, nyttig idiot, goggla björntjänst!

Karl-Путин A
Medlem

Det är bara att konstatera; precis ALLT som (((fekaliemedia))) skriver och säger är mer eller mindre lögn. Nu tex påstår de att Chemnitz-borna är trötta på ”naziztstämpeln” som staden fått. Att chemnitzborna har varit trötta på allt invandrarvåld som gruppvåldtäkter och gängvåld i decennier, nämns naturligtvis inte.

Karl-Путин A
Medlem

Den utlösande faktorn påstås vara ett knivslagsmål, när det i själva verket var en gruppvåldtäkt. Att den knivmördade mannen själv var rasfrämling nämns inte eftersom det skulle förta nazistnarrativet.

Enligt (((dem))) är ”den högerextrema mobben” ute på gatorna för att hämnas att en tysk hade dött i ett knivslagsmål. Flera invandrare ska även ha ”hotats”….. uhu buhu :(

Rokviken
Medlem

Huvudrubriken räckte. Maten höll inte måttet. Därefter konkurs.