”Boden mot rasism” sprider lögner och hetsar barn till brottslighet

BODEN. Under dagen uppstod tumult, när en grupp ungdomar, ivrigt påhejade av en grupp trotskister, försökte stjäla och förstöra Nordiska motståndsrörelsens valpropaganda.

Stök i Boden under torsdagen. Foto: Nordfront.

I vanlig ordning fanns Nordiska motståndsrörelsen på plats med valtältet i centrala Boden under torsdagen. Precis som alla andra dagar inleddes dagen lugnt, med intressanta samtal med nyfikna bodensare.

Det kom dock att uppstå tumult i samband med att en grupp ungdomar betedde sig provocerande. Några försökte stjäla och förstöra valpropaganda, varpå en ung kvinna fick avlägsnas från platsen.

Simon Holmqvist, som är valkampanjsansvarig i Boden, berättar för Nordfront.

— Inledningsvis verkade det som att ungdomarna hade med sig någon slags ansvarig vuxen, som kunde se till att de skärpte till sig när de gick för långt. Men senare kom de tillbaka och hetsade varandra till allt mer omoget beteende.

Det vulgära och översexualiserade språket, nedskräpningen och det provokativa beteende chockerade många bodensare som kände sig tvingade att hålla sig på avstånd.

Emellanåt noterades dock personer tillhörande gruppen ”Boden mot rasism” (BMR), som höll sig i bakgrunden men såg ut att viska direktiv till ungdomarna.

Till SVT Norrbotten bekräftar också ”Boden mot rasism” sin inblandning:

— Vi har kommit hit till valstugorna i Boden för att stötta ungdomarna, många är väldigt unga, berättar en anonym representant för BMR.

”Boden mot rasism” är ett så kallat antirasistiskt nätverk som bildades i samband med att det stod klart att Nordiska motståndsrörelsen skulle ställa upp i Bodens kommunval. Bakom organisationen ligger det trotskistiska så kallade Rättvisepartiet socialisterna, som framförallt är kända för entrism och för att skapa frontorganisationer som ska framstå som ”folkliga” men som egentligen kontrolleras av trotskister.

Den så kallade rättvisepartisten Raymond Olsson leder ”Boden mot rasism” bakom en trygg dataskärm.

I fallet ”Boden mot rasism” leds gruppen av det så kallade Rättvisepartiet i Boden och dess ”starke man” Raymond Olsson.

Via sociala medier sprider Olsson hat och lögner om sina politiska motståndare och framförallt Nordiska motståndsrörelsen. Detta sker i princip uteslutande i form av den ”folkliga” täckmanteln av ”Boden mot rasisms” Facebooksida och Twitter, aldrig under eget namn.

Det så kallade Rättvisepartiet i Norrbotten har dessutom satt i system att rekrytera unga afghaner och sätta dem i arbete. Den dömde våldtäktsmannen Farid Soltani skröt exempelvis i polisförhör om att han ”samlat in namn” åt Rättvisepartiet efter att våldtagit en svensk kvinna i Luleå.

— Jag har stått utanför Systembolaget flera fredagar och samlat in namnunderskrifter. Alla [i Luleå] vet vad jag har för värderingar och vad jag står för, sade mannen i förhör.

LÄS MER: Vänsterextrem afghan våldtog för att ha roligt

Nu hyllar man ungdomar som stjäl och river sönder valpropaganda, samtidigt som man påstår att Simon Holmqvist ska ha slagit ett barn och blivit bortförd av polisen.

Till Nordfront berättar Holmqvist att en ung kvinna fick avvisas från platsen, efter att bland annat ha kastat valmaterial på marken.

— Jag bad henne flera gånger att gå någon annanstans ifall hon inte kunde tygla sina känslor. Men när hon började kasta våra tidningar på marken fick jag lov att hjälpa henne från platsen. Efter bara några meter kom polisen och mötte mig och tog över, berättar Holmqvist och fortsätter:

— Sedan följde en stund då hon skrek på polisen i ett hörn där de höll henne. När hon lugnat ner sig kom hon tillbaka och spottade mot mig. Då ingrep polisen och förde bort henne från platsen.

Enligt ”Boden mot rasism” ska dock Holmqvist ha misshandlat flickan och blivit omhändertagen av polis.

Men till Norrländska Socialdemokraten (NSD) berättar polisen att det är flickan som är misstänkt för brott, då polisen anmält henne.

”Polisen har upprättat en anmälan och den 13-årig flickan är misstänkt för ofredande. Kommunpolisen Stefan Ström säger att det kan hända att det blir fler anmälningar vartefter, men att det i nuläget är den enda anmälan som finns”, skriver NSD.

På polisens hemsida skriver man att flickan skjutsats hem till sina föräldrar, som är informerade.

Trotskisterna bakom ”Boden mot rasism” skriver nu att man överklagat Motståndsrörelsens tillstånd att ha valtält i Boden, samt att man startat en ”ungdomsförening” som troligtvis ska förmå unga bodensare att hamna i trotskistiskt umgänge.

Källor:
Bråkigt vid NMR:s valtält i Boden i dag
Nazister och ungdomar i konfrontation
30 augusti 16.19, Ofredande/förargelse, Boden

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
9 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Slipsen
Slipsen
1 år sedan

Snorungar och lögnaktiga rödingar!
Gå hem och läs läxorna så kanske ni lär er lite för ni är ju inte direkt fulla av fakta, träskallar!
Gör om, gör rätt!
Fortsätt kämpa Nordiska motståndsrörelsen!

Lingonet
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Slipsen

Jag tror att dessa ungdomar, vilken ras de än har, eller speciellt de etniska svenskarna, ä förlorade så länge de prepareras och hetsas av dessa vänstervuxna som inte släpper dem en sekund.
Ständiga inlärningar och ramsor likt pavlovs hundar ges de aldrig en sekund att göra egna reflektioner, eller ens att vara ensamma.
Förhoppningsvis är de för få i jämförelse med de etniska svenska fjun som möter dessa rasfrämlingar på andra sätt och som kommit i kontakt ex. på nätet med NMR.

Jan Hjelm
Jan Hjelm
1 år sedan
Reply to  Lingonet

För att rädda de här ungdomarna som uppenbart utnyttjas, bör man göra en ’Orosanmälan’ till Socialtjänsten.

Lingonet
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Jan Hjelm

Mycket bra idé!
Själv håller jag på med (efter tvättstugan) en replik till svt`s reporter som hade en ..eh.. annorlunda vinkling på händelsen.
Här handlar det faktiskt om att man utnyttjar icke straffmyndiga barn att begå våldshandlingar.
Tidigare har media skrivit om kriminella som gjort slikt, nu, tja, reportern kommer bli påmind om detta.
OBS: det är min medborgeliga plikt att maila statliga reportrar när de utnyttjar SKATTEBETALARNAS media till fake news, trots att jag höll på att strunta i det den här gången, man blir trött ibland.

Jan Hjelm
Jan Hjelm
1 år sedan

Från Wikipedia om Entrism:

Entrism är en politisk taktik, varigenom en viss organisation genom att efter en förutbestämd plan låta vissa av sina medlemmar – som då fortfarande är lojala med sin gamla organisation – söka inträde i en annan organisation, i allmänhet en betydligt större sådan, för att där värva medlemmar till den första organisationen, bygga upp ett inflytande för den första organisationen i den andra organisationen, eller helt enkelt ta över den andra organisationen. Syftet kan också vara att öppet försöka påverka den andra organisationen i en viss riktning.”

Karl-Путин A
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Jan Hjelm

Ingen risk att Nordiska motståndsrörelsen går på den taktiken, efter att i decennier ha sett hur varenda förening värd namnet och politiska organisationer utsatts för denna sortens (((infiltrering))).

SD är ett praktexempel.

Lingonet
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Jan Hjelm

Jag var tvungen att läsa det där tvenne gånger :))

Karl-Путин A
Karl-Путин A
1 år sedan

Troskister är ett sinnessjukt pack. Det finns ett par i den perifära bekantskapskretsen som är trotskister. När deras son var 12-13 år skickade de honom till ett trotskistläger i Portugal. Färden gick med en gammal utrangerad ombyggd buss och tog ett antal dagar. Väl där nere var det ingen av de ”vuxna” som hade någon uppsikt över barnen, utan de sprang omkring vind för våg. När de skulle åka hem saknades det ett barn; mina bekantas son. Detta var dock inget som bekymrade trotskisterna, utan de åkte hem utan honom. Föräldrarna väntade i två veckor innan de anmälde honom som… Läs mer »

Pierre
Pierre
1 år sedan

Den där på bilden… Är det vad en äkta VIT Amerikan skulle kalla ”Fagott”?

Piercingen säger allt….